Trifle ÅŸi tiramisu în verine
Verinele, dar ÅŸi reÈ›etele de tiramisu sau trifle sunt foarte apreciate în rândul deserturilor. Sunt două tipuri de desert foarte gustoase care pot încheia într-un mod foarte agreabil o masă ÅŸi care îÅ£i pun imaginaÈ›ia la muncă.
Trifla este un desert englezesc foarte colorat care se prezintă sub forma unor straturi succesive de fructe, de biscuiţi şi de cremă.
Tiramisu se compune în mod tradiÅ£ional din biscuiÅ£i sau piÅŸcoturi îmbibate în cafea ÅŸi acoperite cu mascarpone ÅŸi a devenit în ceea ce îl priveÅŸte un campion indetronabil al deserturilor în mii ÅŸi mii de variante.
Tip crumble
Pentru un desert crocant optează pentru un tiramisu tip crumble. Pune pe fundule verinelor bucăţele de mere golden, adaugă un strat de mascarpone şi presară totul cu crumble- nişte firimituri mai mari ca şi aluatul fraged de tartă.
Pentru a încheia masa într-o notă mai delicată ÅŸi mai girly, poÅ£i miza pe o triflă cu fructe roÅŸii, cu brânză albă sublimate de un strat de biscuiÅ£i de Reims mărunÅ£iÅ£i.
În descoperirea insulelor
InvitaÅ£ii tăi vor fi transportaÅ£i pe alte meleaguri degustând un tiramisu delicios cu parfumuri exotice – un strat de piÅŸcoturi înmuiate în vin, bucăţi de litchi ÅŸi de ananas, un strat de mascarpone parfumat cu zahăr ÅŸi gata.
Soarele nu va fi niciodată departe atunci când alegi să prepari o triflă pe bază de mango tăiat ÅŸi acoperit de o cremă dulce cu lapte de cocos.
Savori picante
Cei care iubesc lemnul dulce sau liquorice vor fi încântaÅ£i cu siguranţă de farmecul unui tiramisu compus din diferite straturi de spumă cu mascarpone È™i bucăţele de biscuiÅ£i parfumaÅ£i cu lemn dulce ÅŸi cu nuci.
Iubitorii de picanterii vor fi cu siguranţă seduÅŸi de această variantă de triflă – o delicioasă cremă parfumată cu scorÅ£iÅŸoară, cu cardamom ÅŸi cu ghimbir aÅŸezată peste niÅŸte biscuiÅ£i speculoos mărunÅ£iÅ£i ÅŸi peste niÅŸte felii de portocale.
Uşoare şi seducătoare
Pentru niÅŸte reÅ£ete creative poÅ£i înlocui biscuiÅ£ii de bază de la tiramisu sau de la trifle cu petit beurre sau cu speculoos. Spuma de ciocolată va veni cu un aer festiv pentru toate preparatele tale.
Idei sărate
Nu ezita ÅŸi încearcă unele reÅ£ete sărate pentru a prepara niÅŸte reÅ£ete uimitoare ÅŸi delicioase. PoÅ£i încerca un tiramisu cu nuci ÅŸi cu gorgonzola, un tiramisu cu creveÈ›i, cu cu somon sau cu foie gras.
Pe care le vei încerca?