Rețete delicioase de profiterol
Profiterolul reprezintă un desert clasic prin excelență. Este dificil să nu îl iubeÈ™ti mai ales atunci când îl faci la tine acasă. Știai însă că acesta nu se face doar cu chantilly ÅŸi cu un sos de ciocolată? Descoperă toate deliciile acestui desert gurmand, al acestor mici choux aeriene umplute cu o delicioasă cremă.
VariaÈ›iuni gurmande. PoÅ£i degusta profiterolul în felul următor:
- profiterol umplut cu îngheÈ›ată de ciocolată albă ÅŸi învăluit cu un delicios sos coulis de zmeură.
- profiterol umplut cu îngheÈ›ată de nougat sau cu un delicios caramel ÅŸi stropit puÈ›in cu sirop de arÈ›ar.
- profiterol umplut cu sorbet de mango ÅŸi însoÈ›it de un sos cu fructul pasiunii.
- profiterol umplut cu o cremă dulce sublimată de rondele de banane şi acoperit cu un sos caramel cu unt sărat.
- poÈ›i încerca ÅŸi o delicioasă variantă de profiterol cu o cremă care conÈ›ine rubarbă È™i lămâie. Adaugă cremei de rubarbă coajă de lămâie dar ÅŸi niÅŸte căpÈ™uni proaspete pentru un delicios desert de sezon, acidulat ÅŸi plin de prospeÈ›ime.
- profiterol umplut cu o spumă de mandarine.
- profiterol umplut cu brânză proaspătă È™i cu un caramel balsamic. Brânza trebuie să o prepari cu usturoi, cu curry, cu smântână, cu cimbru ÅŸi cu Å£ibuletă. Un amestec delicios.
- profiterolul cu caise ÅŸi cu îngheÈ›ată de vanilie este delicios.
- ouă mimoza servite pe post de profiterol ai încercat până acum? O manieră originală ÅŸi diferită de a degusta ouăle mimoza dar ÅŸi de a servi un profiterol.
- profită de gustul minunat al unui profiterol cu vanilie ÅŸi cu sos de ciocolată. Mici choux minunate umplute cu îngheÈ›ată de vanilie ÅŸi servite cu un sos de ciocolată cald.
- prepară un profiterol cu două tipuri de ciocolată. Umple desertul cu îngheÈ›ată de ciocolată ÅŸi serveÈ™te alături de un sos preparat cu ciocolată albă.
Iată care sunt variantele pentru cele mai reușite rețete de profiterol.