Tort de clătite
Iată o reÈ›etă pe care nu multe dintre gospodine se încumetă să o prepare. De ce? Pentru că un tort de clătite necesită foarte mult timp pentru preparare, răbdare È™i îndemânare. Celebrele È™i clasicele clătite pot căpăta o altă formă acum, È™i se pot prepara sub formă de tort cu care veÈ›i uimi toÈ›i invitaÈ›ii, prietenii, È™i membrii familiei, È™i veÈ›i fi uimită de cât de multă răbdare aveÈ›i.
Ingrediente necesare pentru tortul de clatite
Blatul tortului de clătite este compus exclusiv din... clătite. Așadar, avem nevoie de ingredientele clasice pentru clătite. Un pahar de făină (150 grame), o cană de lapte (200 ml), două ouă mărișoare, ulei, 100 de grame de zahăr și puțină sare.
Crema de ciocolată se prepară din 250 de grame de ciocolată, 50 de grame de unt, o cană de lapte, 150 ml de smântână pentru friÈ™că, o esență de rom, puÈ›in zahăr È™i, de asemenea, pentru ornat, putem folosi diverse fructe.
Cum preparam tortul de clatite
Într-un bol se pune făina cu un praf de sare. Se adaugă È™i cele două ouă È™i se toarnă laptele (200 ml) amestecat cu 100 ml apă minerală, amestecând continuu pentru a incorpora făina È™i pentru a nu se forma cocoloaÈ™e. Se amestecă aluatul până ce acesta devine omogen, adăugând È™i puÈ›in ulei. Se lasă să se odihnească vreme de câteva minute, timp în care încingeÈ›i tigaia pentru clătite.
UngeÈ›i tigaia cu puÈ›in ulei È™i luaÈ›i cu un polonic din compoziÈ›ia pentru clătite È™i turnaÈ›i în tigaie, astfel încât să vă iasă clătite obiÈ™nuite, nu foarte groase sau foarte subÈ›iri, întoarceÈ›i clătita pe o parte È™i pe cealaltă, scoateÈ›i clătita pe o farfurie, È™i repetaÈ›i operaÈ›iunea până ce nu mai aveÈ›i compoziÈ›ie de clătite pregătită È™i teancul de clătite este suficient de mare încât să puteÈ›i încropi un tort.
Crema de ciocolată se prepară la bain marie. AÈ™adar, tocaÈ›i fin ciocolata amăruie, adăugaÈ›i untul, laptele, smântâna, esenÈ›a de rom È™i zahărul È™i amestecaÈ›i continuu până la omogenizare completă. Apoi lăsaÈ›i crema să se odihnească la temperatura camerei, È™i să se răcească. PuteÈ›i folosi È™i cremă de ciocolată din comerÈ› sau chiar budincă de ciocolată, alegerea este a fiecăruia.
Pe un platou întins, se aÈ™ează câte o clătită, se unge cu puÈ›ină cremă, se pune deasupra altă clătită, care, la rândul ei se unge cu puÈ›ină cremă, È™i operaÈ›iunea se repetă până ce terminăm clătitele È™i crema. Dacă vă mai rămân clătite, le umpleÈ›i cu dulceață È™i le consumaÈ›i separat. La final, se unge bine tortul cu cremă È™i se ornează cu bucățele de fructe, sau chiar cu friÈ™că. Se lasă la rece vreme de câteva ore È™i se serveÈ™te cu plăcere!
InvitaÈ›ii dvs. vor fi încântaÈ›i de această reÈ›etă pe cât de gustoasă pe atât de deosebită deoarece necesită mult timp de preparare È™i multă îndemânare. Tortul de clătite este o dovadă de respect a bucătarului sau bucătăresei pentru cei ce vor servi o feliuță de tort.
Pofta buna!