Rețete pentru a savura delicioasele caise
Consumate fie uscate, fie proaspete, în sezonul lor, caisele ne încântă cu gustul lor. Caisa este un fruct de vara delicios de dulce È™i subtil, acidulat care se poate prepara atât în felurile de mâncare dulci cât È™i în felurile de mâncare sărate.
Caise în tarte, clafoutis sau foietaje.
Caisele sunt delicioase aÈ™ezate peste un aluat. Se pot preta unor reÈ›ete delicioase È™i gurmande printre care figurează È™i un număr mare de tarte – cu pudra de migdale È™i cu fistic, cu crema frangipane- crema de migdale sau pentru a uimi toÈ›i invitaÈ›ii È™i familia cu emmentaler cu ciocolata.
Caise cu ciocolata neagra
Le poți prepara la fel ca și o pizza dulce, cu mascarpone și cu ciocolata neagra, sub o forma mai crocanta cu foi de brick si in tarta clafoutis.
Crumble, gratin și gustări delicioase cu caise.
Tot pe post de desert, se pot prepara caisele pentru a prepara un crumble de vara cu zmeura sau cu piersici sau si pentru un gratin delicios.
Prăjituri cu caise
Poți să folosești caisele și pentru alte deserturi foarte delicioase- tiramisu cu caise, prăjitură cu orez și cu un sos coulis de caise sau chiar și cu un blanc-manger cu caise.
Caise în verine È™i panacotta
PoÈ›i prepara caisele È™i în verine pe baza de gris cu lapte sau de iaurt. PoÈ›i degusta caisele È™i în panacotta - cu rozmarin È™i cu miere sau È™i cu nuca de cocos.
Caise în îngheÈ›ate È™i sorbeturi.
Cei care iubesc savorile îngheÈ›ate pot sa se delecteze cu un nougat cu fructe uscate È™i cu un coulis de caise. Sorbetul din caise este È™i el delicios dacă mai foloseÈ™ti È™i rozmarin. O îngheÈ›ată cu mascarpone sau un compot de fructe galbene sunt ideale pentru a însoÈ›i un sorbet cu ciocolata.
Caise în versiuni sărate È™i dulci.
Savoarea sa uÈ™or acidulata permite caisei sa fie unul din cele mai utilizate fructe pentru felurile de mâncare cu savori dulci-sărate. Este delicioasa alături de brânză. Astfel, fie ca se consuma uscata sa proaspătă, fie ca se prepara în compot sau în sos chutney, caisa de potriveÈ™te de minune cu brânză. In versiune tajina este cea mai delicioasa.
Caise cu ierburi aromatice
Caisa iubeÈ™te È™i mirodeniile sau ierburile aromatice. Le poÈ›i degusta în frigărui alături de carne de miel, de curcuma si de coriandru. PoÈ›i încerca È™i un confit de miel cu fructe uscate. PoÈ›i încerca să foloseÈ™ti caisele È™i alături de puiul cu dovlecei de o tajina cu carne de iepure.
Care sunt rețetele tale preferate cu caise?