Sfaturi pentru niște produse de patiserie mai sănătoase
Cum sărbătorile de sfârÈ™it de an bat deja la ușă, cu siguranță că te gândeÈ™ti la ce prăjituri È™i dulciuri vei savura. Prăjituri, tot felul de tarte, biscuiÈ›i, muffins… pentru interesul tău, pentru tine È™i pentru sănătatea ta, cel mai bine ar fi să prepari niÈ™te produse de patiserie mai sănătoase. Unele alternative sau substitute pot să contribuie la reducerea grăsimilor rele pentru inimă, pot reduce zahărul rafinat dar È™i caloriile goale din prăjiturile tale preferate.
Iată deci ce poți face pentru a te bucura de produse de patiserie mai sănătoase.
Făina de grâu integral.
În acest fel vei reduce caloriile goale din prăjiturile pe care le prepari È™i vei mări aportul de fibre sănătoase pentru inimă. Dar vei reduce È™i riscul de hipercolesterolemie dar È™i de diabet de tip 2.
Compot natural de mere.
Deoarece majoritatea biscuiÈ›ilor sau a brioÈ™elor necesită măcar o ceaÈ™că de zahăr, din cauza zahărului rafinat, acestea se vor umple de aproximativ 600 de calorii în plus. Dar dacă vei înlocui zahărul alb rafinat cu un compot de mere neîndulcit vei diminua nevoia de a adăuga ceva lichid, cum ar fi uleiul vegetal sau margarina. Vei diminua astfel caloriile goale È™i grăsimile.
Un piure de avocado.
ConsistenÈ›a cremoasă È™i gustul piureului de avocado merge de minune cu dulciurile pe bază de ciocolată. Dar oferă È™i un substitut sănătos pentru inimă în toÈ›i biscuiÈ›ii tăi, negrese sau alte deserturi. Trebuie deci să înlocuieÈ™ti fiecare ceaÈ™că de unt cu o ceaÈ™că de piure de avocado. ReÈ›etele tale vor avea mai puÈ›ine calorii dar mai mulÈ›i acizi omega 3.
Fasole neagră.
Poate că nu È›i se pare prea apetisant să incorporezi fasolea neagră în reÈ›eta de negresă. Dar transformată în piure È™i folosită în loc de făină albă, vor da cea mai moale negresă, hidratată, slabă în calorii, bogată în fibre È™i în întregime fără gluten.
Un piure de banane.
Pentru o pâine pentru desert bogată în potasiu, slabă în calorii È™i bogată în fibre bananele în piure sunt cel mai sănătos substitut la margarină, la ulei vegetal. Cu piureul de banane îÈ›i vei face È™i plinul de vitamine B6.
Orez brun expandat.
Pentru cea mai stimulantă textură, orezul brun expandat este cel mai bun pentru rețetele tale de cereale. Conține mai multe fibre, mai puține calorii și este mult mai nutritiv.
Ștevia.
Ștevia este ideală pentru a înlocui zahărul. Are zero calorii È™i este de două ori mai dulce decât zahărul. Este o iarbă uscată disponibilă sub formă lichidă dar È™i sub formă de pudră.
Semințele de chia.
Presărând seminÈ›e de chia peste deserturile tale vei reuÈ™i să reduci la jumătate cantitatea de unt È™i de ouă folosită. Aceste seminÈ›e minuscule sunt considerate a fi un super-aliment deoarece sunt bogate în proteine, în potasiu, fibre È™i acizi graÈ™i omega 3. În plus, vin cu cea mai delicioasă aromă È™i cu cel mai savuros gust de alună pentru batoanele tale de cereale sau pentru tot felul de biscuiÈ›i.