Cheesecake – sfaturi si retete pentru o prajitura care face furori
Prajitura cheesecake a devenit o veritabila tendinta. Iata mai multe despre acest desert gurmand si mai ales care permite niste variante declinabile la infinit.
Printre deserturi, se pare ca prajitura cheesecake are un loc de cinste. Altadata vazut ca si un desert mai ciudat deoarece are branza, aceasta a ajuns sa fie extrem de apreciata de catre lumea intreaga.
Ce branza trebuie sa se foloseasca la cheesecake?
Prajitura trebuie sa se realizeze cu o branza foarte proaspata de genul Philadelphia sau St Moret. Amestecata cu zahar sau cu niste arome la alegere branza se poate transforma foarte usor in crema. Cele care nu prea sunt incantate de branza trebuie sa stie ca se poate inlocui cu mascarpone. Daca ai impresia ca va fi putin prea sarata din cauza branzei, poti opta si pentru branza de vaci Petit Suisse.
Cum poti realiza o buna baza pentru cheesecake?
Faimosii biscuiti pentru cheesecake pare sa fie un mister. Dar este extrem de usor- ai nevoie doar de niste biscuiti faramitati. Te poti folosi de petit beurre sau de speculoos pentru un plus de savoare. Unele persoane folosesc si Oreo pentru ca au un parfum de ciocolata mai particular. Pentru o versiune mai light poti folosi si niste biscuiit mai sanatosi sau sa renunti la baza cu biscuiti.
Ce parfum poti alege pentru prajitura ta?
Aproape toate sunt posibile. In mod traditional se pot aromatiza cu coaja de lamaie sau acoperite cu fructe rosii proaspete. Dar poti incerca si unele retete de topping diferite pentru a varia de fiecare data placerile:
- poti face un cheesecake exotic cu niste rondele de kiwi si cu interiorul fructului pasiunii asezate deasupra unei prajituri cu un parfum fresh si original. Le poti servi alaturi de un smoothie.
- incearca si un cheesecake cu un caramel din unt sarat. Presara peste cheesecake caramel cu unt sarat topit. O versiune mai dulce a acestui desert clasic dar la fel de gurmanda. De degustat alaturi de o cafea pentru a-ti recapata energia.
- de un cheesecake cu violeta ce zici? Iti poti parfuma desertul cu sirop de violeta sau cu zahar aromatizat. Prajitura ta delcioasa se poate apoi degusta alaturi de un ceai cald.
- un cheesecake cu banane. Este de ajuns daca adaugi cateva rondele peste prajitura. Le poti si carameliza inainte pentru a obtine o textura si mai gurmanda.
Mai ramane sa programezi un brunch intre prieteni.