6 rețete nutritive pentru micul-dejun

Beneficiile unui mic-dejun sănătos și nutritiv

6 rețete nutritive pentru micul-dejun Un muesli preparat în casă poate avea beneficii pentru sănătatea sistemului cardio-vascular. Fibrele vegetale, antioxidanții și acizii grași din nuci și semințe, acționează în perfectă sinergie pentru a preveni accidentele cardiovasculare. Fulgii de ovăz și cei de orz sunt bogați în beta-glucan, un tip de fibre solubile care au un efect puternic asupra reglării colesterolului.

 De asemenea, toate formulele de muesli preparat în casă sunt recomandate pentru a preveni cancerul, dar mai ales rețeta cunoscută sub numele de crema Budwig. Johanna Budwig (care a fost nominalizată de mai multe ori la Premiul Nobel pentru medicină) a descoperit că amestecul de brânză de vaci sau de capră cu un conținut scăzut de grăsimi, ulei din semințe de in și cereale oferă organismului o doză de acizi grași esențiali cu asimilare mare.

4 rețete delicioase cu vinete

 

Vinetele: alimente hrănitoare și versatile

4 rețete delicioase cu vinete

 Așa cum știm mulți dintre noi, vinetele sunt delicioase, putând fi combinate foarte bine cu diverse alte alimente, mai ales dacă se elimină gustul lor amar. De ce tind vinetele să aibă o aromă amară? Foarte simplu: vinovat de aceasta este sucul conținut în pulpa acestei legume, care devine amar când tăiem vinetele sau o curățăm de coajă și intră în contact cu aerul, deoarece substanțele specifice tind să se oxideze.

5 rețete de primăvară

 

Primăvara, anotimpul rețetelor proaspete

 Primăvara este anotimpul ideal pentru a începe să ne bucurăm de rețete proaspete și de diverse salate de verdețuri de sezon, care se găsesc acum din abundență în orice piață.

 Primăvara este de asemenea o perioadă potrivită pentru a inova în bucătărie, iar rețetele prezentate în acest articol sunt ideale dacă aveți de exemplu invitați, deoarece sunt mai originale și în același timp delicioase, minunate pentru a vă surprinde musafirii.

 Vă propunem în acest articol 5 rețete diferite și delicioase, deoarece primăvara este momentul ideal pentru a spune adio mâncărurilor grele specifice sezonului rece. Iată care sunt acestea:

6 rețete cu ciuperci

 

6 rețete cu ciuperci

6 rețete cu ciuperci Există o mare varietate de ciuperci comestibile pe care le putem folosi în bucătărie în diverse rețete pe bază de ciuperci, acestea fiind un aliment excelent pentru întreaga familie.

 Pe lângă aroma și textura lor specifică, ciupercile ne oferă multiple beneficii dintre care le menționăm pe următoarele: sunt sărace în calorii, conțin nivele adecvate de potasiu și de antioxidanți, iar în plus sunt o sursă bună de vitaminele din complexul B care ajută la menținerea sănătății pielii și părului și întăresc sistemul imunitar.

 Vă prezentăm în acest articol 6 rețete nutritive pe bază de ciuperci.

Spaghete cremoase cu sos de legume

 

Spaghete cremoase cu sos de legume

Spaghete cremoase cu sos de legume Această rețetă de spaghete cremoase se prepară rapid (aproximativ o jumătate de oră) și are la bază ingrediente sănătoase și ușor de găsit. Aceste paste pot fi servite atât la prânz, cât și la cină, sunt sățioase și au o textură cremoasă. Sunt o opțiune excelentă pentru persoanele vegetariene, dar și pentru cei care postesc sau doresc să mănânce mai sănătos. Iată cum se prepară spaghetele cu sos de legume: