5 rețete de toamnă cu prune

Care sunt beneficiile prunelor pentru sănătate?

5 rețete de toamnă cu prune Prunele sunt foarte versatile în gastronomie, au o mulțime de antioxidanți, iar prunele uscate sunt o gustare excelentă.

 Cea mai cunoscută proprietate a prunelor este aceea de a fi un remediu natural pentru constipație. Cu toate acestea, prunele ascund multe beneficii esențiale și substanțe nutritive pentru sănătatea noastră.

 Prunele sunt fructe roșii sau violet cu o textură cărnoasă ale căror proprietăți nutritive sunt foarte benefice pentru sănătate. Unele dintre principalele substanțe nutritive pe care le oferă aceste fructe sunt următoarele:

Citește mai mult:5 rețete de toamnă cu prune

3 rețete originale cu pepene roșu

Pepenele roșu, fructul vedetă al verii

 Pepenele roșu, cu miezul său răcoritor, este fructul preferat al multora dintre noi pe timp de vară. Pe lângă faptul că îl putem consuma ca atare, îl poți folosi și în unele rețete pline de aromă și culoare, ca ingredient surpriză. Pepenele roșu este un aliment ușor și purificator, care nu numai că ne stinge setea când suntem expuși la căldura, dar ne oferă și vitamine importante și substanțe antioxidante, cum ar fi licopenul, care ajută la întărirea sistemului imunitar.

Citește mai mult:3 rețete originale cu pepene roșu

Pâine integrală de casă

Pâinea de casă, o variantă sănătoasă și gustoasă

Pâine integrală de casă Nimic nu poate întrece gustul, textura și aroma pâinii calde și proaspăt coapte. Aceasta este o rețetă de pâine multicereale cu o aromă rustică și un gust unic. Pentru a prepara această pâine se folosesc două tipuri de făină, respectiv făină integrală de grâu și făină de mei, precum și semințe asortate, pentru a intensifica aroma și gustul.

 În plus, semințele care sunt adăugate furnizează minerale importante precum sodiu, potasiu, zinc și fier, vitaminele A și D și vă oferă energie pentru mai multe ore pe parcursul zilei.

 Vă oferim în acest articol o rețetă de pâine de casă care este o sursă bogată de carbohidrați și fibre dietetice. Iată care sunt informațiile nutriționale pentru această rețetă:

Citește mai mult:Pâine integrală de casă

6 rețete nutritive pentru micul-dejun

Beneficiile unui mic-dejun sănătos și nutritiv

6 rețete nutritive pentru micul-dejun Un muesli preparat în casă poate avea beneficii pentru sănătatea sistemului cardio-vascular. Fibrele vegetale, antioxidanții și acizii grași din nuci și semințe, acționează în perfectă sinergie pentru a preveni accidentele cardiovasculare. Fulgii de ovăz și cei de orz sunt bogați în beta-glucan, un tip de fibre solubile care au un efect puternic asupra reglării colesterolului.

 De asemenea, toate formulele de muesli preparat în casă sunt recomandate pentru a preveni cancerul, dar mai ales rețeta cunoscută sub numele de crema Budwig. Johanna Budwig (care a fost nominalizată de mai multe ori la Premiul Nobel pentru medicină) a descoperit că amestecul de brânză de vaci sau de capră cu un conținut scăzut de grăsimi, ulei din semințe de in și cereale oferă organismului o doză de acizi grași esențiali cu asimilare mare.

Citește mai mult:6 rețete nutritive pentru micul-dejun

4 rețete delicioase cu vinete

 

Vinetele: alimente hrănitoare și versatile

4 rețete delicioase cu vinete

 Așa cum știm mulți dintre noi, vinetele sunt delicioase, putând fi combinate foarte bine cu diverse alte alimente, mai ales dacă se elimină gustul lor amar. De ce tind vinetele să aibă o aromă amară? Foarte simplu: vinovat de aceasta este sucul conținut în pulpa acestei legume, care devine amar când tăiem vinetele sau o curățăm de coajă și intră în contact cu aerul, deoarece substanțele specifice tind să se oxideze.

Citește mai mult:4 rețete delicioase cu vinete