5 rețete de primăvară

 

Primăvara, anotimpul rețetelor proaspete

 Primăvara este anotimpul ideal pentru a începe să ne bucurăm de rețete proaspete și de diverse salate de verdețuri de sezon, care se găsesc acum din abundență în orice piață.

 Primăvara este de asemenea o perioadă potrivită pentru a inova în bucătărie, iar rețetele prezentate în acest articol sunt ideale dacă aveți de exemplu invitați, deoarece sunt mai originale și în același timp delicioase, minunate pentru a vă surprinde musafirii.

 Vă propunem în acest articol 5 rețete diferite și delicioase, deoarece primăvara este momentul ideal pentru a spune adio mâncărurilor grele specifice sezonului rece. Iată care sunt acestea:

1. Flan de orez alb cu maioneză și ton

 Ingrediente pentru 6 persoane

 - ½ kg de orez alb

 - 1 conservă de ton natural de ¼ kg

 - 3 roșii medii

 - 3 ridichi

 - frunze proaspete de salată verde

 - 1 ou fiert tare

 - sare de mare

 - maioneză preparată în casă

 - pătrunjel proaspăt tocat

Rețeta pas cu pas:

 1. Se pune apă la fiert, iar când începe să fiarbă se adaugă orezul și se lasă la foc mic timp de 10 minute, apoi se scurge.

 2. Într-un bol mare de salată se amestecă orezul cu două linguri de maioneză preparată în casă și tonul desfăcut bucățele, lăsând puțin deoparte pentru decorare. Se amestecă bine cu o lingură de lemn ca să se omogenizeze ingredientele.

 3. Într-o formă de flan se amestecă orezul, tonul și maioneza și se lasă la frigider timp de cel puțin o oră.

 4. Când se servește se mai poate adăuga puțină maioneză și se decorează cu frunzele de salată, roșiile tăiate felii, tonul care a rămas, oul fiert, câteva felii de ridichi și pătrunjel proaspăt tocat.

 

2. Salată de sparanghel cu ciuperci champignon și sos

Ingrediente pentru 4 persoane

 - 300 grame de ciuperci champignon

 - 12 bucăți de sparanghel

 - 4 fileuri de anșoa

 - sucul de la o lămâie

 - 60 grame de unt

 - sare de mare

 - piper negru proaspăt măcinat

 - pătrunjel proaspăt tocat

 - câteva fire de leurdă proaspătă

Rețeta pas cu pas:

 1. Se spală sparanghelul și se taie la aceeași dimensiune.

 2. Într-o crăticioară se pune apă cu sare la fiert, iar când ajunge la punctul de fierbere se adaugă sparanghelul și se lasă la foc mic timp de 15 minute, apoi se strecoară și se lasă deoparte.

 3. Într-un bol se amestecă bine untul cu fileurile de anșoa, sucul de la o lămâie, sare și piper după gust până când se obține un fel de cremă, apoi se încălzește ușor într-o crăticioară.

 4. Odată ce compoziția începe să se topească ușor, se adaugă ciupercile champignon spălate în prealabil cu apă rece și se mai lasă încă 5 minute la foc mic.

 5. Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat și leurdă proaspătă.

 

3. Anghinare în vinegretă

 Ingrediente pentru 4 persoane:

 - 12 bucăți medii de anghinare

 - 3 linguri de oțet balsamic

 - 9 linguri de ulei extravirgin de măsline

 - 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat fin

 - ½ lămâie

 - sucul de la o jumătate de lămâie

 - ceapă verde tăiată fin

 - sare de mare

Rețeta pas cu pas:

 1. Anghinarea se curăță de tulpini și de frunzele tari din exterior, apoi se taie jumătăți, se freacă ușor cu sucul de la o jumătate de lămâie și se lasă în apă rece.

 2. Într-o crăticioară se pune la fiert apă cu sare, iar când ajunge la punctul de fierbere se adaugă anghinarea.

 3. Când începe să fiarbă se lasă la foc mic și se acoperă cu un capac. Se lasă la fiert până când anghinarea devine moale, aproximativ 25 minute, apoi se strecoară.

 4. Într-un bol se prepară o vinegretă, amestecând bine prima dată oțetul cu sarea și adăugând apoi uleiul. Se amestecă bine, apoi cu o lingură se asezonează anghinarea cu această vinegretă.

 5. Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat și cu ceapă verde tăiată fin.

 

4. Ouă umplute cu spanac

 Ingrediente pentru 4 persoane:

 - 4 ouă mari
 - 80 grame de piure de spanac (preparat în casă sau congelat)
 - 1 lingură de semințe de pin
 - 1 lingură de stafide
 - 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
 - 4 foi de salată verde
 - sare și piper după gust

 Rețeta pas cu pas:

 1. Mai întâi se pun la înmuiat stafidele timp de 30 minute într-un bol cu apă caldă, apoi se strecoară și se taie mai mărunt.

 2.  Se taie fin semințele de pin, lăsând câteva întregi pentru decorat.

 3. Se fierb ouăle tari timp de 10 minute, apoi se lasă la răcit și se curăță de coajă.

 4. Se taie o bucățică din baza oului pentru a avea stabilitate și un capac din partea de deasupra. Se scot ușor gălbenușurile.

 5. Într-un bol se amestecă bine gălbenușurile cu piureul de spanac și uleiul de măsline până când se obține o pastă omogenă, apoi se adaugă sare și piper după gust, semințele de pin și stafidele și se amestecă din nou.

 6.  Ouăle se umplu cu această pastă, se servesc pe frunze de salată verde și se decorează cu câteva semințe de pin.

 

5. Mini-șarlote cu sparanghel

 Ingrediente pentru 4 persoane:

 - 1,2 kg de sparanghel verde
 - 15 cl de cremă de lapte
 - 3 foi de gelatină
 - leurdă proaspătă tocată fin
 - sare și piper după gust

 Rețeta pas cu pas:

 1. Mai întâi se pun la înmuiat foile de gelatină într-un bol cu apă rece, apoi se curăță sparanghelul de părțile mai tari.
 2. Se taie vârfurile de la sparanghel la aceeași lungime și se fierb la foc mic timp de 8 minute, până când se înmoaie. Apoi se lasă la scurs pe o hârtie de bucătărie și se lasă la răcit.
 3. Se acoperă cu o folie transparentă câteva forme individuale de șarlotă și se adaugă vârfurile de sparanghel, apoi se lasă la frigider.
 4. Se taie bucăți sparanghelul rămas și se fierbe în apă cu sare timp de 10 minute, apoi se scurge și se amestecă cu puțină apă în care au fiert. Se amestecă bine până când se obține un piure omogen.
 5. Foile de gelatină se scurg bine de apă și se adaugă la piureul de sparanghel cald și se amestecă bine până când gelatina se topește.
 6. Se adaugă crema de lapte și se omogenizează bine, apoi se lasă deoparte la răcit și se condimentează după gust.
 7. Crema se varsă în formele de șarlotă pregătite anterior și se lasă la frigider timp de trei ore, apoi se servesc cu leurdă proaspătă tocată fin.

Categorie:

Mai poți citi din Rețete - Mâncăruri

5 reÈ›ete de toamnă cu…

Care sunt beneficiile prunelor pentru sănătate?  Prunele sunt foarte versatile în gastronomie, ...

3 reÈ›ete originale cu …

Pepenele roșu, fructul vedetă al verii  Pepenele roșu, cu miezul său răcoritor, este fructul ...

Pâine integrală de ca…

Pâinea de casă, o variantă sănătoasă și gustoasă  Nimic nu poate întrece gustul, textura ...

6 reÈ›ete nutritive pen…

Beneficiile unui mic-dejun sănătos și nutritiv  Un muesli preparat în casă poate avea benefic...

4 reÈ›ete delicioase cu…

  Vinetele: alimente hrănitoare și versatile  Așa cum știm mulți dintre noi, vinetele...

5 rețete de primăvarą

  Primăvara, anotimpul rețetelor proaspete  Primăvara este anotimpul ideal pentru a începe s...

6 rețete cu ciuperci

  6 rețete cu ciuperci  Există o mare varietate de ciuperci comestibile pe care le putem folos...

Spaghete cremoase cu so…

  Spaghete cremoase cu sos de legume  Această rețetă de spaghete cremoase se prepară rapid (...

Hamburgeri sănătoÈ™i …

  Hamburgeri sănătoși din linte și quinoa  Hamburgerii sunt una dintre mâncărurile de tip ...

Gratin de dovlecei È™i …

  Care sunt beneficiile dovleceilor?  Dovleceii sunt compuși în proporție de 95% din apă. Ac...

Ghiveci de legume cu ci…

  Ghiveci de legume cu creasta cocoșului (ciupercă)  A venit toamna și ar trebui să profită...

Cum poÅ£i prepara cele …

  Reţete cu dovleac Toamna dovleacul este cel care invadează pieţele şi care ne permit să re...

Ce punem pe masă de Pa…

  Mâncăruri tradiÈ›ionale româneÈ™ti  După ce am terminat curățenia de...

10 reÅ£ete de vinegrete…

  10 reÅ£ete originale  Te-ai săturat de vinegretele care sunt mult prea clasice sau ...

ReÅ£ete delicioase cu s…

  Cele mai delicioase ÅŸi originale reÅ£ete cu somon  Somonul vine cu o mulÅ£ime de be...

Ce poÅ£i face cu menta …

  Cum poÈ›i folosi menta în bucătăria ta  Ai mentă prin bucătărie, te tente...

Cum poÅ£i prepara porum…

  Porumbul indian - reÈ›ete  Sub formă de seminÈ›e, porumbul indian este rege pentru ...

GăteÅŸte cu ajutorul c…

  GăteÅŸte cu ceai  Ceaiul nu se foloseÅŸte doar la băut. Acest ingredient minunat s...

Cum poÅ£i prepara altfe…

  ReÈ›ete cu fenicul  Crud sau fiert, feniculul se mănâncă în într...

3 feluri în care poÅ£i…

  Te-ai plictisit de ouăle prăjite sau de omletă?  Ouăle sunt fără îndoial...

Cum să prepari un riso…

  Prepară un risotto delicios  Cremos, delicios, plin de savori, risotto reprezintă ...

Cum să prepari altfel …

  12 feluri în care poÅ£i prepara altfel carnea tocată  Nu, carnea tocată nu s...

Cum te poÈ›i delecta cu…

  Prepară cel mai delicios somon  Somonul este cel mai de preÈ› aliat al tău, cel ca...

Integrează migdalele Å

  Modalități de a integra migdalele în alimentaÈ›ia ta zilnică Migdalele sunt cele...

Rețete cu papaya

  Idei de reÈ›ete pentru a profita de beneficiile fructului papaya  Bogat în ant...

Carnea de pasăre È™i p…

  Carnea de pasăre È™i produsele lactate – un duo câÈ™tigător  Carne de ...

ReÈ›ete pe bază de leg…

  Savori de iarnă, reÈ›ete pe bază de legume È™i de fructe  Este iarnă, È™i trebuie...

Idei de reÈ›ete pline d…

  Idei de reÈ›ete pline de legume pentru a începe anul aÈ™a cum trebuie  Din cau...

Un Revelion plin de del…

  Un Revelion plin de delicii È™i pentru vegetarieni  Chiar dacă preparatele pe bază...

Introdu È™i tu varza ka…

  Varza kale, preferata multor oameni.  Dacă urmăreÈ™ti puÈ›in tendinÈ›ele în ...

Reinventează felurile …

  Reinventează felurile de mâncare cu broccoli!  Broccoli Å£i se pare a fi o le...

Trucuri pentru a prepar…

  9 trucuri pentru a prepara altfel racleta  Sezonul racletei este oficial deschis. Da...

Spaghetele vin cu o sta…

  Spaghetele pot fi partenerul tău ideal zilnic în bucătărie  Preparate ...

Umpluturi pentru prepar…

  Umpluturi parfumate pentru preparate festive  CocoÈ™, curcan, bibilică sau rață&h...

Ouă È™i ierburi – 10…

  Ouă È™i ierburi – 1001 posibilități  Apreciat de foarte multă lume È™i foa...

ReÈ›ete care îți parf…

  Topul reÈ›etelor care îÈ›i parfumează casa de Crăciun  Ce poate fi mai plăc...

De ce ar trebui să iub…

  De ce ar trebui să iubeÈ™ti sushi? 4 motive  Un fel de mâncare venit direct d...

ReÈ›ete pe bază de cle…

  ReÈ›ete delicioase pe bază de clementine  Sunt divine clementinele? Vom vedea. &Ici...

Mierea, un nectar cu mi…

  Mierea în bucătărie  Este foarte dificil să ne mai imaginăm viaÈ›a fără ...

Obiceiuri alimentare di…

  Obiceiuri alimentare inspirate din lumea întreagă  Adoptând unele obice...

Cele mai bune reÅ£ete d…

  Cele mai bune reÈ›ete de pizza  Pizza margherita, calzone sau regina… toată ...

Surimi? De ce nu?

  Surimi, apreciat atât de cei mici cat si de cei mari  Toată lumea a auzit dej...

Cele mai bune reÈ›ete d…

  Cele mai bune reÈ›ete de verine  Verinele sunt sic, creative È™i atât de dragu...

Feluri în care poÈ›i p…

  5 feluri în care poÈ›i prepara quinoa  Cu siguranță că fenomenul ultimilor ...

Popcorn versiune gurman…

  Popcorn versiune gurmandă: 6 feluri de a folosi altfel clasicul popcorn  Sărat, cu...

Marinate ÅŸi sosuri pe …

  Iaurtul îl poÈ›i folosi în reÈ›ete dulci sau sărate  Atunci când ...

ReÈ›ete originale cu sc…

  Feluri originale în care poÈ›i consuma scorÈ›iÈ™oara  È˜tiai că pe lâng...

Alternative delicioase …

  Alternative delicioase la maioneză  Un lucru este evident. Maioneza este cel mai fo...

Cele mai bune reÈ›ete d…

  Risotto îÅ£i permite orice tip de fantezie culinară  Risotto… o r...

Idei pentru cele mai de…

  Cele mai bune idei pentru cele mai delicioase spaghete  Probabil cel mai cunoscut fe...

Prepara o vinegretă ho…

  Trucuri ÅŸi sfaturi pentru a prepara o vinegretă home-made  Ai obiceiul să î...

5 feluri savuroase de a…

  Mămăliga merită un loc de cinste la tine în bucătărie  Un fel de mâ...

Ce poÅ£i face cu ciuper…

  Ciupercile sunt delicioase în bucătărie, folositoare sănătății.  &I...

Prepara altfel dovleacu…

  Prepară altfel dovleacul pentru Halloween  Probabil cea mai celebră curcubitacee, ...

Retete cu fenicul

  Feniculul – crud sau preparat?  Feniculul este o legumă cu un gust care ne du...

Gustul dulce-sarat in r…

  Dulce-sărat, cea mai savuroasă alianță  Gustul dulce-sărat… îl iub...

Adopta Quinoa in alimen…

  Quinoa ÅŸi trei motive de a o iubi  Ai auzit peste tot despre quinoa dar nu o folose...

Idei de pizza light

  Idei de pizza light dar savuroase  Fie pentru a privi un meci de fotbal, fie pentru ...

Idei si retete original…

  Idei È™i reÈ›ete originale pentru a mânca legumele pe care nu prea le apreciezi &nb...

Lavanda în bucatarie

  ReÈ›ete diverse cu lavanda  Ce ai zice dacă ai veni cu o notă din Provence la tine...

Retete pe baza de ciupe…

  ReÈ›ete delicioase pe bază de ciuperci  Nu toate ciupercile sunt comestibile, dar c...

Cum preparam untul arom…

  Cinci feluri de unt aromat  PuÈ›ini dintre noi È™tiu cum se prepară untul aromat È™...

Mâncare de linte verde

  Lintea verde este o incredibilă sursă de proteine  Câți dintre noi gătim linte în mod ...

Salata de alge cu garni…

  Salata de alge cu garnitura de orez(4-6 porÈ›ii)  Vrei să-È›i impresionezi iubita È...

Cum fierbem corect past…

  Fierberea corectă a pastelor  Poate că pentru mulÈ›i dintre noi fierberea pastelor...

Retete cu Graviola

  3 idei pentru a găti fructul Graviola  Graviola este un fruct considerat a fi È™i u...

Reinventeaza orezul

  Cum poÈ›i prepara altfel orezul?  Ai impresia că orezul este mult prea banal È™i cÄ...

Secretele unui sos Pest…

  Secretele unui sos Pesto reuÈ™it  Sosul Pesto este un sos italian, întâl...

Galuste cu prune

  GăluÈ™te cu prune  Pentru că toamna prunele sunt fructele-vedetă, nu trebuie să ...

Marinate pentru carne È…

  Diferite tipuri de marinate pentru carne È™i peste  Daca tot am vorbit despre grăta...

Top 5 frigarui de vara

  Top 5 frigărui de vară  Light, exotice, dulci sau sărate… frigăruile pe g...

Retete cu busuioc

  ReÈ›ete delicioase cu busuioc  Cultivat de câteva decenii încoace î...

Ce stii despre unt?

  Ce È™tii despre unt?  Untul este un clasic în bucătăria noastră. De la p&ac...

Trucuri pentru un grata…

  Trucuri pentru formă – cum mă pot bucura de un grătar mai light  Vara este ...

Marinate pentru a subli…

  Marinate însorite pentru a sublima preparatele tale de vara  Credeai ca È™tii ...

Prepara altfel frigarui…

  Prepară altfel frigăruile!  Atunci când vine vorba despre grătar, nimic nu ...

Retete exotice si fruct…

  ReÈ›ete exotice È™i fructate  Pe langa fructele de sezon de care te poÈ›i bucura &ic...

Idei pentru un picnic f…

  6 idei pentru un picnic fără prea multe calorii  Vara vine È™i cu dorinÈ›e de a ie...

Prajituri sarate

  Prăjituri sărate  Prăjiturile nu sunt numai dulci! Iată cinci idei de prăjituri...

Murele-beneficii si ret…

  Murele-beneficii È™i reÈ›ete  Murele sunt niÈ™te fructe foarte interesante datorită...

Fructe pe gratar

  Fructe pe grătar? De ce nu?  Pe grătar, te-ai obiÈ™nuit cu mici în primul r&...