Surimi, apreciat atât de cei mici cat si de cei mari
Toată lumea a auzit deja de surimi, cu siguranță. Atât cei mici cât ÅŸi cei mari apreciază batonul cu un gust delicios de crab. Surimi nu este însă un crab ci doar are savoarea sa. La origine, acesta este preparat cu fileuri de merlan, transformat într-un fel de aluat alb ÅŸi dulce –pentru a i se păstra toate proteinele. Se mai amestecă cu făină, cu albuÈ™uri de ou, cu apă, sare ÅŸi cu aromă naturală de crab. Åži portocaliul în toate astea? Culoarea simbolică a acestui preparat vine de la paprika. Preparat pe vapori, sub forma unui baton ÅŸi pus apoi în ambalajul său, acesta este gata să fie degustat.
Câteva idei pentru a găti surimi .
Surimi este un preparat ideal pentru o gustare. Sub forma sa natur se poate degusta întreaga zi. Se mai poate prepara ÅŸi sub forma unui sandwich sau a unei salate. Iată È™i alte reÈ›ete pentru al degusta altfel.
Rețetă de maki cu surimi.
Pune pe o foaie nori brânză ÅŸi ierburi fine, adaugă puÈ›ină lămâie ÅŸi Å£ibuletă. Rulează în interior un baton de surimi. De degustat la ora aperitivului.
Supă cu surimi ÅŸi cu lămâiţă.
Pune într-un vas cu apă – 40 de cl surimi mărunÈ›it, 5 batoane de lămâiță ÅŸi coaja de la o lămâie. Lasă la fiert timp de 5 minute ÅŸi pune în blender totul. Adaugă smântână înainte de a servi.
Idei ÅŸic ÅŸi clasice cu verine.
Poţi prepara unele salate colorate şi delicioase, cum ar fi cele cu citrice şi cu surimi. De asemenea, supele reci şi calde, gaspacho, cele de mazăre, castravete sau sparanghel vor arăta minunat coafate cu bucățele de surimi.
Risotto cu surimi
PoÈ›i încerca ÅŸi un risotto cu bucăţi de surimi ÅŸi cu bucăţi de somon fume, parfumat cu lămâiţă. Tartarul de Saint- Jacques cu surimi decorat cu câteva bucăţi de ghimbir este o altă opÅ£iune delicioasă.
Rulouri de surimi
PoÈ›i face niÈ™te rulouri de surimi, umplute cu tot ce vrei . cu tapenade, cu un sos pesto, cu spanac, cu brânză… este de ajuns dacă desfaci batoanele, le ungi cu exces ÅŸi dacă le rulezi la loc.
Cremă de surimi
PoÈ›i face ÅŸi o cremă de surimi, cu care să umpli roÈ™iile cherry, vinetele, dovleceii sau cannelloni. Trebuie doar să tai bucățele surimi, să adaugi smântână ÅŸi suc de lămâie., eventual mai poÅ£i adăuga ÅŸi Å£ibuletă, mărar sau tarhon.
Lasagna cu ravioli ÅŸi surimi
PoÈ›i încerca să prepari ÅŸi o lasagna cu ravioli ÅŸi surimi sau o lasagna simplă cu surimi –un strat de foi de lasagna, unul de surimi, unul de dovlecei, de ce nu ÅŸi aÅŸa mai departe. Cea mai bună folosire a acestui preparat într-un fel de mâncare cu o notă portocalie într-un fel de mâncare delicios.
Alte idei cu surimi:
- o terină de surimi ÅŸi ardei roÈ™u sau de o terină marină cu surimi te vor face să te bucuri de un fel de mâncare plin de culoare ÅŸi de savori.
- o tartă cu surimi ÅŸi cu măsline întregi va veni cu cel mai frumos efect dacă acestea sunt puse în straturi.
- surimi este delicios ÅŸi alături de ciuperci într-o salată, în omletă cu ceapă verde sau în muffins.