Quinoa ÅŸi trei motive de a o iubi
Ai auzit peste tot despre quinoa dar nu o foloseÈ™ti deoarece nu o cunoÈ™ti? Rău faci, deoarece este un aliment polivalent care are o valoare nutritivă mult mai mare decât alte cereale. Este timpul să schimbi asta. Totul sau aproape totul despre quinoa È™i trei motive de a o iubi.
Ce este Quinoa?
Se spune ca quinoa este o cereală la fel ca ÅŸi grâul sau ca È™i orezul, dar de fapt, quinoa este o pseudo-cereală. Aceasta provine de la o plantă care este în aceeaÈ™i familie ca È™i a sfeclei. SeminÈ›ele sale sunt minuscule, în jur de 2mm.
3 motive bune de a o adopta Quinoa .
- quinoa nu conține gluten deci este perfectă pentru cei care suferă din cauza intoleranței la gluten.
- quinoa are un nivel destul de ridicat de proteine – 13,8 grame pentru 100 de grame, ceea ce o face să fie comparabilă cu laptele. Deci este extrem de bogată în magneziu ÅŸi fier.
- quinoa se găseÈ™te sub diferite forme – seminÈ›e – ideale pentru a înlocui orezul pentru salate, sub formă de făină pentru a veni cu o nouă savoare pentru muffins, sau sub formă de fulgi, ideală pentru un mic dejun plin de vitalitate.
Iată trei idei de rețete pe bază de quinoa.
- salată de quinoa, brânză feta, broccoli È™i ridichi. O salată ideală pentru vară pentru un mic brunch vegetarian.
- tabouleh de quinoa. Se poate degusta alături de preparate la grătar. Quinoa poate să înlocuiască foarte bine tradiÈ›ionalul bulghur.
- quinoa cu stafide ÅŸi cu ulei de măsline. Un fel de mâncare care se poate degusta singur sau alături de carne albă. Se poate prepara extrem de uÈ™or È™i se poate înlocui quinoa cu alte cereale la alegere.
În salate, pe post de garnitură sau în sote alături de legume, quinoa se poate prepara cu toate sosurile.