3 idei pentru a găti fructul Graviola
Graviola este un fruct considerat a fi È™i un Hercule pentru a lupta împotriva cancerului, un fruct care creÈ™te în Africa, în America de Sud sau Asia. În spaniolă i se spune „guanabana” È™i în franceză „corrosol”.
Graviola este deci un fruct exotic cu multiple virtuÈ›i. Are un gust foarte dulce È™i uÈ™or acidulat în acelaÅŸi timp, are È™i un parfum subtil È™i este un fruct extrem de apreciat sub Tropice. Dar pentru a-l degusta îl poÈ›i prepara în unele reÈ›ete extrem de delicioase.
Șerbet, o tartă clafoutis, creme…ai cu ce să iÈ›i delectezi papilele gustative.
Graviola se poate degusta È™i sub forma sa natur cu gustul său plin de prospeÈ›ime È™i puÈ›in acidulat, dar în unele reÈ›ete este un adevărat deliciu. Iată trei idei care te vor ajuta să te bucuri din plin de acest fruct.
Un șerbet cu graviola.
Prepararea acestei reÈ›ete este extrem de simplă. Pentru o reÈ›etă de patru persoane ai nevoie de aproximativ 15 minute. Ai nevoie doar de un fruct Graviola copt bine, de o lingură de rom È™i de 150 de grame de zahăr pudră. Trebuie doar să cureÈ›i fructul de seminÈ›e È™i să îl pui într-un blender. Pune totul la rece ÅŸi gata.
Un clafoutis cu graviola.
Pentru patru persoane ai nevoie de un timp de preparare de 15 minute și de un timp de coacere tot de 15 minute. Ai nevoie de 2 fructe, de 125 de grame de făină, de 100 de grame de zahăr, de un strop de sare, 4 ouă, 20 cl de lapte, 25 de grame de unt pentru a unge tava.
Etapele sunt simple- porneÈ™te cuptorul pentru a se încălzi. Între timp curăță fructele È™i taie-le bucăți. Unge o formă cu unt ÅŸi pune în ea bucățile de fructe. Prepară un aluat din celelalte ingrediente si pune totul peste fructe ÅŸi apoi la cuptor. ServeÈ™te tarta ta clafoutis cu graviola călduţă.
Cremă de graviola.
Timpul de pregătire - 15 minute È™i de coacere doar 5 minute. Ai nevoie de 50 cl de lapte, de 50 de grame de făină, de 2 ouă, de un fruct graviola, de 50 de grame de zahăr. Bate energic gălbenuÈ™urile cu zahăr până când acestea se albesc. Adaugă lapte călduÈ› È™i pune ingredientele pe foc până amestecul se omogenizează È™i mai adaugă din când în când È™i fructul cu pulpa sa dată prin blender. După ce ai luat crema de pe foc pune ÅŸi albuÈ™urile de ouă.