Diferite tipuri de marinate pentru carne și peste
Daca tot am vorbit despre grătar È™i dacă v-am spus ca marinatele făcute în casa sunt cele mai bune, ne-am gândit sa va venim în ajutor cu câteva idei de marinate.
Atunci când vorbim despre grătar, cârnaÈ›ii, carnea de pui, micii, carnea de porc sau de vita sunt cel mai adesea cele mai populare. Si nu multi sunt cei care se gândesc sa diversifice È™i sa îÈ™i îmbunătățească grătarele. Dar marinatele iÈ›i vin în ajutor È™i sunt cele care te ajuta sa diversifici savorile si deliciile.
Simple si variate – marinate pentru grătar.
Marinatele sunt cel mai adesea pe baza de ulei de măsline È™i de lămâie. Dar È™i alte ingrediente mai originale se pot folosi. De exemplu mierea este cea care va veni cu o tușă de exotism È™i cu un gust dulce-sărat.
Un grătar mai clasic?
Lasa la marinat carne roÈ™ie sau carne de porc într-un amestec de ulei de măsline È™i de ierburi aromatice de Provence. Simplu È™i eficient.
Un grătar cu un gust mai pronunțat?
PoÈ›i încerca sa prepari È™i iepurele la grătar dar trebuie sa te gândeÈ™ti ca este o carne care are nevoie de mai mult timp de pregătire È™i pentru acest lucru marinata este indispensabila. PoÈ›i opta pentru un amestec de ulei de măsline- coriandru- ghimbir, suc de lămâie, sare, piper care poate sa fie pregătit cu o zi înainte.
Un grătar cu carne de peste?
Tonul va fi delicios dacă îl vei marina cu ulei de măsline cu lămâie în care ai adăugat È™i putina tibuleta. Cei care iubesc acest gust pot adăuga È™i puÈ›in usturoi sau piper. Acest amestec se potriveÈ™te de minune È™i cu pestele spada. PoÈ›i încerca sa prepari È™i păstrăvii în papiota È™i langustinele cu usturoi la grătar.
ÎÈ›i place foarte mult gustul dulce-sărat?
PoÈ›i încerca acest tip de marinata pentru carnea de porc. Doua linguri de ulei de măsline, doua de oÈ›et balsamic, doua de miere lichida, o lingura de mustra, usturoi, putina sare È™i piper È™i gata. Un gust minunat care iÈ›i va încânta toÈ›i invitaÈ›ii.
Grătar cu gust indian la tine acasă?
PoÈ›i încerca condimentele tandoori masala pe care sa le amesteci cu iaurt natur, cu curry È™i cu ulei de măsline. Carnea va fi delicioasa alături de orez.
Grătar È™i o plimbare orientala în timpul mesei.
PoÈ›i încerca sa iÈ›i caramelizezi reÈ›etele. Lasa o noapte carne de pasare într-un amestec de miere sau sirop de arÈ›ar cu sos de soia, cu usturoi mărunÈ›it È™i cu lămâie. PoÈ›i încerca sa cumperi È™i sosul Hoisin pentru a sublima È™i mai tare gustul cărnii la grătar. Este delicios.
O marinata cu coriandru și cu paprika.
Paprika este un condiment magic care vine atât cu savoare cat È™i cu culoare. Este ideala pentru miel dar se poate folosi È™i cu carnea de pui, de vita, cu cartofi, cu creveÈ›i sau cu peste.
O marinata cu bourbon și cu ketchup.
Pe lângă faptul ca vei conferi un gust unic cărnii tale, preparatele tale vor avea È™i un gust uÈ™or caramelizat.
O marinata chermoula.
Este o marinata pe baza de coriandru, de usturoi, de menta, de ulei de măsline È™i de lămâie. Este excelenta alături de peste.
PoÈ›i încerca sa adaugi în marinata È™i bere È™i vei obÈ›ine un preparat care va conferi un gust unic cărnii la grătar.
O marinata pentru cei care iubesc gusturile mai profunde sau mai pronunțate.
Iata o idee pentru cei care iubesc senzaÈ›iile forte. Este de ajuns dacă optezi pentru condimentele cajun. PoÈ›i încerca È™i o marinata cu lămâie È™i cu salvie pentru grătar. Ideala pentru carnea alba È™i pentru peste. Parfumul salviei se va potrivi de minune cu aciditatea lămâiei.
Te-am convins sa încerci È™i tu marinata?