Iaurtul îl poÈ›i folosi în reÈ›ete dulci sau sărate
Atunci când acest produs atât de simplu dar delicios, un produs pe care îl consumăm în fiecare zi se strecoară în bucătărie, acesta sublimează ca nimeni altul toate reÈ›etele ÅŸi vine cu mai multă lejeritate ÅŸi un gust gurmand. PoÈ›i prepara cu ajutorul iaurtului cele mai delicioase reÈ›ete de sosuri sărate sau dulci pe care le poÈ›i degusta cu legume, cu carne de pasăre sau de porc, cu produse din mare sau cu fructe.
Este banal iaurtul?
Cu siguranță că nu. Iaurtul este ideal pentru a-l folosi în toate reÈ›etele, fie ele sosuri, fie ele marinate, îl poÈ›i parfuma cu mirodenii sau cu ierburi fine… este extrem de creativ dar ÅŸi extrem de savuros.
Savori din grădina de legume.
Cel mai adesea asociat cu castravetele în clasicul sos tzatziki grecesc sau raita indian- sos cu iaurt ÅŸi mentă, iaurtul iubeÈ™te majoritatea legumelor. Îl poÈ›i amesteca cu brânză feta È™i cu busuioc pentru a-l servi cu roÅŸii cherry sau să îl prepari cu mentă pentru a-l degusta cu o simplă salată de sfeclă.
Savori cu carne.
Folosit în mod tradiÈ›ional în sosuri sau în marinate în bucătăriile tradiÈ›ionale, iaurtul apreciază foarte mult carnea de miel, carnea de curcan sau cea de pui pentru care vine cu o onctuozitate remarcabilă. Cel mai adesea asociat cu mirodenii precum paprika, curry sau chimion, se poate folosi ÅŸi pe post de bază pentru un sos kebab sau pentru a înlocui smântâna în numeroase preparate clasice, pentru a obÈ›ine niÈ™te preparate mai light dar mereu mai savuroase.
Savori marine cu iaurt.
Extrem de polivalent, iaurtul apreciază È™i savoarea produselor din mare. Îl poÈ›i prepara deci foarte bine alături de somon, de crab sau de ton. Sau îl poÈ›i degusta în salate alături de avocado, creveÈ›i fierÈ›i ÅŸi puÈ›in mărar.
Sosuri dulci cu iaurt.
Pentru un desert plin de savoare şi extrem de apetisant, iaurtul natur, catifelat sau cel cu fructe sunt cele mai bune. Poți obține un amestec delicios de fructe, poți prepara niște mere caramelizate cu turtă dulce sau poți prepara niște tarte crumble. Parfumat cu vanilie, se mai poate folosi la garnisirea unui desert preparat cu zmeură proaspătă sau decongelată, pudrata cu bucățele de macarons.
Åži pentru toate preparatele tale poÅ£i folosi un sos din iaurt, muÈ™tar care este mult mai lejer ÅŸi mai plin de prospeÈ›ime decât o vinegretă. Să nu mai spunem că prăjiturile pe bază de iaurt sunt cele mai delicioase.
Tu folosești iaurtul pentru preparatele tale?