Cinci feluri de unt aromat
PuÈ›ini dintre noi È™tiu cum se prepară untul aromat È™i ce savoare poate acesta da unui anumit preparat culinar. Untul aromat îmbunătățeÈ™te gustul sosurilor, condimentează diverse paste È™i completează perfect fripturile la grătar.
Unt aromat cu muștar și miere
Untul (circa 200 de grame) trebuie să fie la temperatura camerei, moale, uÈ™or de modelat. Acesta se freacă cu o lingură de lemn È™i se lasă la temperatura camerei vreme de un sfert de oră. Se adaugă sare fină, o linguriță de muÈ™tar boabe, mai închise la culoare, È™i o linguriță de miere È™i se amestecă bine. Untul astfel obÈ›inut se transferă într-o formă mică, tapetată cu folie de aluminiu, È™i se È›ine la frigider vreme de trei ore, înainte de a fi folosit. PăstraÈ›i untul cu muÈ™tar È™i miere timp de o săptămână acoperit cu folie de aluminiu.
Unt aromat cu ienupăr și gogoșar
Untul la temperatura camerei se freacă cu o lingură de lemn, È™i se lasă la odihnit vreme de un sfert de oră. Se incorporează apoi în acest unt o linguriță de bobe de ienupăr, strivite cu un bătător de È™niÈ›ele È™i cubuleÈ›e mici de gogoÈ™ar murat È™i uscat bine. Se adaugă sare, piper alb măcinat È™i, dacă aveÈ›i posibilitatea, o linguriță de gin. Se păstrează acoperit la frigider vreme de 7 zile.
Unt aromat cu piper colorat
Cele 200 de grame de unt se freacă cu o lingură de lemn È™i după ce se lasă un sfert de oră, se incorporează în el câte jumătate de linguriță de piper boabe negru, alb, roÈ™u È™i verde. PuneÈ›i untul în forma tapetată cu folie de aluminiu la frigider È™i folosiÈ›i-l la diverse sosuri.
Unt aromat cu coajă de citrice
SpălaÈ›i bine o portocală, o lămâie, se usucă È™i se rad pe cea mai fină dintre răzătoare. În cele 200 de rame de unt frecat se adaugă coaja de citrice rasă È™i o lingură de suc proaspăt de portocală, se amestecă È™i se procedează la fel ca È™i în cazul celorlalte reÈ›ete. Acest tip de unt este ideal pentru prăjituri È™i torturi.
Unt aromat cu ierburi aromate
Untul pregătit se amestecă cu sare fină, piper alb măcinat È™i o linguriță de suc de lămâie È™i se adaugă apoi ierburile aromate tocate mărunt (pătrunjel, mărar, măghiran, salvie È™i rozmarin), spălate în prealabil, È™i uscate pe un È™ervet de hârtie.