Prepară un risotto delicios
Cremos, delicios, plin de savori, risotto reprezintă o reÅ£etă uneori sofisticată dar destul de uÅŸor de obiÅŸnuit totuÅŸi. Cu condiÅ£ia să foloseÅŸti unele produse de calitate, să nu te grăbeÅŸti ÅŸi să citeÅŸti sfaturile noastre pentru a obÅ£ine un risotto mai mult decât savuros.
Pentru un risotto bun, ai nevoie de un orez de calitate
Ingredientul principal din risotto este bineînÈ›eles orezul. Trebuie să foloseÅŸti deci un orez sub forma unor mici boabe rotunde care să nu îÅŸi piardă textura la fierbere ÅŸi care să îÅŸi păstreze gustul crocant chiar ÅŸi după ce a absorbit supa de legume sau cea de pui.
Două varietăţi sunt în mod tradiÅ£ional preconizate pentru pentru a prepara un risotto reuÅŸit - orezul Arborio, cel cu bob lung, pentru a obÅ£ine un risotto delicios cu ciuperci sau cel Carnaroli care este foarte bogat în gluten ÅŸi îÅ£i permite să obÅ£ii un fel de mâncare foarte onctuos, incomparabil. Este delicios într-un risotto cu dovlecei.
În funcÅ£ie de gusturi ÅŸi de reÅ£ete, de alte tipuri de orez sau chiar de cereale, se mai pot folosi pentru a prepara un risotto - un orez integral pentru a prepara un risotto cu sparanghel ÅŸi cu brânză, se mai poate folosi chiar ÅŸi bulgur sau alac.
Pentru un risoto onctuos, ai nevoie de o supă de pui sau de legume
Pentru a fierbe, orezul are nevoie de un lichid. Acest lichid este compus cel mai adesea dintr-o supă de pui sau de legume alungită cu un vin alb.
Pentru un risotto gurmand, ai nevoie de un strop de brânză
Brânza este ÅŸi ea un ingredient indispensabile pentru un risotto. In mod tradiÅ£ional se foloseÅŸte parmezan, alături de legume pentru a se obÅ£ine un delicios risotto de sezon.
Dar nu se poate folosi doar parmezanul, bineînÅ£eles. Mai poÅ£i folosi ÅŸi mozzarella, brânză gruyere răzuita, etc. PoÅ£i veni cu mai multă onctuozitate pentru risoto folosindu-te de unt sau de smântână.
Risotto cu produse de mare
Poţi folosi pentru a obţine un risotto delicios Saint Jacques, fructe de mare, ton sau peştele rouget.
În ceea ce priveÅŸte carnea, te poÅ£i folosi de ÅŸuncă, de pui, de curcan sau de cârnaÅ£i chorizo pentru un risotto savuros.
Vrei să te bucuri de un risotto original?
FoloseÅŸte în acest caz legume verzi, germeni sau prepară un risotto acidulat cu lămâie. Åži pentru a-Å£i surprinde toÅ£i invitaÅ£ii poÅ£i prepara biluÅ£e de risotto.
Tu ce trucuri ai ?