Idei È™i reÈ›ete originale pentru a mânca legumele pe care nu prea le apreciezi
Știm cu toÈ›ii ca un aport zilnic de legume È™i fructe este esenÈ›ial pentru sănătate. Dar uneori se poate transforma într-o adevărată corvoada. Mai ales în cazul copiilor. Ce ar fi însă să încerci să prepari legumele si altfel? ÎngheÈ›ata, brownie, prăjituri…. Iată câteva idei luminoase pentru a-È›i lua fără probleme doza zilnica de verdeață.
ÎngheÈ›ată cu sfeclă.
In versiune proaspătă, sfecla are un parfum foarte dulce È™i se foloseÈ™te uneori pentru prăjiturile cu ciocolata. Sfecla roÈ™ie este plina de potasiu, vitamine È™i fier È™i vine cu o culoare fuchsia minunata pentru toate preparatele. Putin suc de sfecla pentru glasarea prăjiturilor va veni cu mai multă veselie pentru prăjiturile tale. Prepara o îngheÈ›ată cu ciocolata È™i cu sfeclă.
Brownie cu dovlecel.
Ce zici de o prăjitură negresă fără gluten cu dovlecel È™i cu bucatele de ciocolata? Dovlecelul este o sursa minunata de vitamine, de potasiu È™i vine cu o textura mai moale pentru pâine, prăjituri sau muffins. Si într-o negresa nu vei simÈ›i gustul de dovlecel ci cel de ciocolata.
O prăjitură cu spanac.
Da, ai citit bine. PoÈ›i prepara o superba prăjitură verde cu spanac, cu cacao pudra È™i cu un glisaj de vanilie de jur împrejur È™i în mijloc.
Un smoothie cu varza kale și cu grepfruit.
Varza kale este o legumă foarte la moda în ultimul timp. Frunzele de varză kale într-un smoothie cu fructe este o idee neaÈ™teptată dar excelentă. Un smoothie cu varza kale È™i cu grepfruit È™i cu o bucata de ananas este o opÈ›iune delicioasă.
Sos pesto cu anghinare È™i cu lămâie.
Anghinarea este plină de anti-oxidanti È™i de fibre care facilitează digestia. Anghinarea este ideală pentru marinate sau pentru grătar È™i este excelentă într-un sos pesto.
Budincă cu ciuperci.
Ciupercile se folosesc de obicei în risotto sau la paste. PoÈ›i încerca o delicioasa budincă cu ciuperci, cu usturoi È™i cu ricotta.
Caviar de vinete.
PrăjeÈ™te vinetele È™i amesteca-le cu suc de lămâie, cu pătrunjel È™i cu sare, dar È™i cu chimion, È™i usturoi. Vei obÈ›ine astfel un delicios caviar de vinete în care poÈ›i înmuia pâine sau legume crude.
Pâine cu morcovi, cu dovlecei È™i cu mere.
Iată o modalitate practica de a consuma porÈ›ia zilnica de fructe È™i de legume. Le poÈ›i integra într-un aluat pentru pâine. După ce pâinea este gata fă un glasaj cu brânză. PoÈ›i parfuma pâinea È™i cu scorÈ›iÈ™oară, cu cuiÈ™oare sau cu nuscsoară.