Cele mai bune rețete de verine
Verinele sunt sic, creative È™i atât de draguÈ›e… Verinele sunt formidabile – sunt delicios de cochete È™i extrem de frumoase din punct de vedere al designului. Acestea se prezintă în niÈ™te pahare cu niÈ™te mici specialități dulci sau sărate sub forma unor amestecuri delicate sau sub forma unor straturi colorate. La aperitiv, la antreu sau pe post de desert, verinele È™i-au găsit deja un loc de cinste în meniuri È™i este dificil sa ne imaginam o masa mai festivă fără ele. Iată câteva idei pentru a prepara È™i tu acest fenomen culinar.
Verinele în toate stările lor.
Ideile de verine sunt multiple. De la tradiÈ›ionala supă cremă calda sau rece, chiar o supa clasica sau ciorba, la un mix de salate, spume, creme sau piureuri, ai de unde alege. Te poÈ›i juca chiar È™i cu texturile – spuma – biscuiÈ›i È™i chiar È™i savorile dulci sau sărate. PoÈ›i încerca însă sa prepari în pahare È™i feluri de mâncare mai tradiÈ›ionale precum risotto sau paella.
Ideile pentru verine sunt deci multiple, nu lipsesc È™i rămâne doar ca tu sa te joci cu cele mai insolite asocieri si cu cele mai creative reÈ›ete. Lejere È™i savuroase, verinele se pot servi în orice moment al anului È™i aduc un omagiu fiecărui sezon – freash È™i lejere vara, calde È™i onctuoase iarna.
Verine pentru un anotimp mai cald.
PoÈ›i încerca să serveÈ™ti supe în pahare pentru aperitiv. PoÈ›i încerca aici cele mai insolite combinaÈ›ii – supa de morcovi cu È™ofran, supa crema de sparanghel, cremă de dovlecel cu castane, etc.
PoÈ›i exploata È™i reÈ›etele mai tradiÈ›ionale sau unele mai originale. Prezentate în verine acestea vor avea o cu totul alta savoare- piure de legume, crema de foie gras cu sos chutney cu mango, risotto cu È™ofran, etc.
Rețete de verine de vara.
Vara trebuie sa privilegiezi cele mai fresh rețete- tartan de ton cu ardei roșii, salata de grepfruit si crab, somon cu branza, etc.
Indispensabile È™i extrem de fresh sunt È™i supele reci – gaspacho cu un uÈ™or gust picant, o supa rece cu castravete È™i cu menta sau o supa crema de dovlecel. ÎngheÈ›ata este È™i ea prietena cu verinele – poÈ›i încerca îngheÈ›ată cu avocado, îngheÈ›ată cu brânză de capra È™i cu ricotta…. inspiraÈ›iile sunt multiple È™i rezultatul este extrem de surprinzător de fiecare data.
Desert in verine
In ceea ce priveÈ™te desertul, aici te poÈ›i juca cu suprapunerile de straturi succesive È™i cu culorile. Mascarpone È™i căpÈ™uni, petit-suisse si mango, panna cota si frăguÈ›e, etc. PoÈ›i încerca È™i un trio de ciocolata, un crumble de fructe, un orez cu lapte sau o supa de fructe roÈ™ii.