Dulce-sărat, cea mai savuroasă alianță
Gustul dulce-sărat… îl iubim sau îl iubim. Nu exisă cale de mijloc. Chiar ÅŸi cei mai reticenÈ›i au fost seduÈ™i de ÅŸi au apreciat măcar o dată o reÈ›etă cu această combinaÈ›ie de gusturi. Nu, nu este vorba despre a-Å£i săra cafeaua sau despre a-È›i îndulci friptura. Pentru a varia plăcerile, pentru a delecta copiii, pentru a-È›i uimi invitaÈ›ii sau pentru a reinventa unele feluri de mâncare emblematice, iată câteva sfaturi ÅŸi trucuri.
Încă mai eÅŸti reticent?
Încearcă să foloseÈ™ti gustul dulce-sărat pentru aperitive, în mici tuÅŸe. Dar nu trebuie să adaugi zahăr peste tot. Te poÈ›i baza fără probleme pe miere, pe siropul de arÅ£ar sau pe caramel. Alături de brânză sau de mini tartele tatin cu legume sunt ideale. Te poÅ£i juca ÅŸi cu prospeÈ›imea în cele mai originale salte ÅŸi să adaugi în ele fructe- grepfrut, portocale, smochine, mango sau pur ÅŸi simplu mere sau struguri. Fructele uscate au ÅŸi ele cel mai bun gust.
Toasturi cu brânză ÅŸi miere
Toasturile cu brânză ÅŸi cu miere sunt deja un clasic atunci când vine vorba despre gustul dulce ÅŸi sărat. La fel ca ÅŸi creveÈ›ii cu ananas sau cu grepfrut. Cu un mic sos cocktail sunt delicioase. Produsele de mare apreciază în general dulceaÈ›a fructelor. Deci poÈ›i încerca niÈ™te frigărui de Saint – Jacques cu citrice.
Aperitiv dulce-sarat
Ideile nu lipsesc atunci când vine vorba despre ora aperitivului. PoÅ£i tăia felii niÈ™te piersici în sirop, să le pui pe fundul unui pahar ÅŸi să mai adaugi ton cu maioneză ÅŸi încă un strat de piersici. Mai simplu este un aperitiv compus din smochine ÅŸi brânză.
Dulce-sarat in mancare
În feluri de mâncare, trăiască fructele. Carnea iubeÈ™te fructele. Puiul sau È™unca sunt delicioase alături de un chutney cu fructe. Mai sunt ÅŸi faimoasele raţă cu portocale, porc cu ananas, iepure cu prune sau chiar curcan cu prune.
Ciocolata in combinatie dulce-sarat
Ciocolata este ÅŸi ea ideală pentru această combinaÈ›ie. Rafinată ÅŸi delicată aceasta pune de minune în valoare savorile fără să denatureze gusturile. Mai poÅ£i folosi ÅŸi mierea în marinate, alături de soia, cu cimbru, alături de carnea de miel, de porc sau vinetele cu iaurt.
Vanilie si scoici
Vanilia este divină alături de scoicile Saint-Jacques. Nu se folosește doar pentru prăjituri.
Desert dulce-sărat
Un desert dulce-sărat, de ce nu. Cel mai bun ÅŸi mai simplu este untul sărat cu caramel. Alte idei: un jeleu de pere cu brânză, brânză cu dulceață, o tartă cu brie, o prăjitură cu morcovi, fistic cu miere ÅŸi cu migdale.