Cum poÈ›i folosi menta în bucătăria ta
Ai mentă prin bucătărie, te tentează dar nu È™tii ce să faci cu ea în bucătărie? ÎÅ£i venim în ajutor în acest articol cu patru propuneri de articole – ceai cu mentă, grătar cu carne de miel marinat cu mentă, sos pesto de mentă È™i de migdale, dar ÅŸi risotto cu mazăre ÅŸi cu mentă.
Ceaiul cu mentă
Un preparat ideal pentru a te răcori vara. Varsă un pahar cu apă fierbinte peste ceai verde neparfumat-1 linguriţă. Peste un minut înlătură apa pentru a scăpa de gustul amar al ceaiului verde. Spală apoi un buchet de mentă proaspătă. Pune într-un ceainic frunze de mentă, ceai verde ÅŸi 10 bucăţi de zahăr. Varsă peste apă fierbinte ÅŸi lasă la infuzat totul timp de 3, 4 minute.
Cu carne de miel la grătar
CombinaÅ£ia de carne de miel ÅŸi de mentă este una foarte reuÈ™ită ÅŸi plăcută. Pentru a obÅ£ine un delicios preparat la grătar este de ajuns dacă presari peste carnea de miel menta uscată transformată în pudră. O altă soluÅ£ie la îndemână- poÅ£i pune la marinat cotletul de miel în următorul amestec- suc de lămâie, 5 frunze de mentă mărunÈ›ite, 4 linguri de ulei de măsline, un căţel de usturoi ÅŸi o ceapă mică mărunÅ£ită dar ÅŸi sare ÅŸi piper.
Într-un sos pesto
Pentru a schimba puÅ£in tradiÈ›ionalul sos pesto realizat cu frunze de busuioc, te poÅ£i folosi fără probleme de frunzele de mentă. Dacă preferi o versiune mai dulce a acestui sos poÅ£i pune într-un mojar 15 frunze de mentă, 50 de grame de pudră de migdale, peste care să adaugi treptat si 3 linguri de ulei de măsline. Acest sos pesto cu mentă este ideal pentru un crumble sau peste o salată de fructe.
Cu mazăre
Mazărea si menta sunt o combinaţie clasică deja. Un cuplu gurmand şi lejer dar mai ales ultra fresh. Deci trebuie să profiţi din plin de această combinaţie delicioasă. Poţi prepara fără probleme un risotto cu mazăre din 300 de grame de orez şi 300 grame de mazăre.
Trage mazărea la tigaie cu puţin unt, amestec- mazărea cu orezul şi pune deasupra frunze de mentă.
PoÈ›i fi însă ÅŸi mai îndrăzneaţă ÅŸi să prepari o îngheÅ£ată cu mazăre ÅŸi cu mentă. Amestecul de mentă ÅŸi de mazăre va accentua foarte bine efectul de prospeÅ£ime. Trebuie doar să fierbi mazărea ÅŸi să o transformi în piure. Pune laptele la fiert ÅŸi infuzează-l apoi cu mentă. Pune din nou pe foc laptele ÅŸi scoate apoi frunzele de mentă din el. amestecă 3 ouă cu zahăr ÅŸi varsă totul peste lapte.
Adaugă şi piureul de mazăre.
Menta se înÅ£elege foarte bine cu fructele
O tartă cu căpÅŸuni ÅŸi cu mentă este delicioasă. Este de ajuns dacă pui câteva frunze în laptele cu care prepari crema. Un amestec uimitor de mentă ÅŸi căpÅŸuni pe care îl poÅ£i folosi ÅŸi la verine, la carpaccio sau la ÅŸarlote.
Primavara este aici, deci te poÅ£i delecta cu un mojito, cu un rom, cu un suc de lămâie verde, cu un ceai, cu o limonada, toate cu frunze de mentă prin ele.