Feniculul – crud sau preparat?
Feniculul este o legumă cu un gust care ne duce uÈ™or cu gândul la anasonul stelat. Este si crocant È™i vine cu mai multă prospeÈ›ime pentru felurile tale de mâncare din această toamna. Descoperă reÈ›etele noastre care te vor ajuta să prepari în diferite feluri feniculul.
Folosirea feniculului în bucătărie se datorează italienilor. Înainte era folosit doar pentru virtuÈ›ile sale medicinale. Optează pentru niÈ™te bulbi mici care sunt mai fragezi.
Fenicul crud.
Feniculul poate fi prezent sub diferite forme în salate. Se poate mărunÈ›i foarte fin, în bucățele mici sau fășii. Cu gustul său minunat se pretează de minune amestecurilor dulci ÅŸi sărate. Te poÅ£i amuza preparând cele mai variate salate compuse.
Fenicul cu smochine.
Taie mărunt doi bulbi de fenicul, taie rondele fine un castravete. Adaugă şi patru smochine proaspete tăiate şi ele bucățele. Stropește totul cu o vinegretă pe bază de ulei de măsline şi oțet de cidru.
Fenicul cu mere.
Taie mărunt doi bulbi de fenicul ÅŸi două mere. Mai taie ÅŸi o È›elină în fășii fine. StropeÈ™te totul cu puÈ›in iaurt natural ÅŸi cu un strop de muÈ™tar. Mai adaugă ÅŸi sare ÅŸi Å£ibuletă.
Fenicul cu piersici.
Taie bucățele 4 piersici ÅŸi 4 bulbi de fenicul. StropeÈ™te totul cu miere, cu suc de lămâie ÅŸi cu puÈ›in ulei de măsline. Adaugă sare ÅŸi piper, puÈ›ină scorÈ›iÈ™oară ÅŸi ierburi aromatice proaspete.
Fenicul cu portocale.
Taie bucățele două portocale şi taie mărunt şi 4 bulbi de fenicul. Adaugă miez de nuci, stropește totul cu ulei de nuci şi asezonează după gust.
Doradă la cuptor cu fenicul.
ReÈ›eta este una extrem de simplă, dar eficientă. BlanÅŸează 4 bulbi de fenicul ÅŸi pune pe o tavă dorada. Pune în interiorul peÈ™telui puÈ›in cimbru È™i asezonează. Mai adaugă în jurul peÈ™telui bulbii de fenicul tăiaÈ›i în două È™i puÈ›in usturoi tocat. StropeÈ™te cu ulei de măsline ÅŸi dă totul la cuptor.
Fenicul cu scoici.
Trage la tigaie cu puÈ›in ulei de măsline, cu o citronella mărunÈ›ită ÅŸi eÅŸalote bulbii de fenicul. Adaugă după cinci minute È™i scoicile ÅŸi lasă-le pe foc până se deschid. Asezonează totul ÅŸi gustă imediat.
Fenicul in tajine cu carne de miel.
Mai folosește şi pere pe care să le folosești alături de fenicul şi carnea de miel la o tajină delicioasă. Bulbii de fenicul trebuie doar trași la tigaie cu puțin ulei, zahăr şi cimbru.
Feniculul este ideal alături de peÈ™te sau de fructe de mare ÅŸi se poate prepara în cele mai diferite feluri.