Porumbul indian - rețete
Sub formă de seminÈ›e, porumbul indian este rege pentru plăcinta chinezească. Se poate folosi însă ÅŸi pentru chili, supe ÅŸi mămăligă. Vara se pot degusta boabele sale direct.
Porumbul este o cereală care se mănâncă însă ca ÅŸi o legumă. Este bogat în vitamina B ÅŸi te ajută să scapi de oboseală. Te ajută ÅŸi să menÅ£ii sănătoase vesele sanguine, vine cu mai multă energie pentru corp dar ÅŸi protejează contra radicalilor liberi.
Porumbul este ÅŸi o bună sursă de fosfor, de magneziu, de fier ÅŸi de alÅ£i nutrienÅ£i buni. O gură de sănătate la fiecare îmbucătură.
Fie că este galben sau multicolor, porumbul indian face bucuria tuturor în luna august. Felurile de mâncare pe baza sa sunt un excelent pretext pentru a se aduna în jurul mesei.
- PoÅ£i prepara porumbul indian pe grătar cu o asezonare specială- poÅ£i chiar încerca câte una pentru fiecare bucată – sare de mare ÅŸi piper, chili, ierburi proaspete, sos sriracha, pesto, curry coconut, etc.
- Pentru a prepara porumbul indian în stil thai, după ce l-ai fiert, poÅ£i adăuga peste el un sos hoisin, puÅ£in ulei de susan, miere, sos de soia, suc de lime ÅŸi sambal oelek. Trage totul la tigaie.
- PoÅ£i prepara altfel porumbul tău indian, sublimându-i gustul cu o maioneză cu ardei chipotle, ardei Jalapeno uscaÅ£i ÅŸi afumaÅ£i, cu lime ÅŸi cu coriandru. Acoperă apoi totul cu brânză.
- Mai poÅ£i rula o felie de ÅŸuncă în jurul porumbului. Apoi îl poÅ£i pune într-o folie de aluminiu ÅŸi să îl pui la grătar.
- Porumbul indian mai vine cu o mulÈ›ime de idei pentru asezonare – unt clasic, unt condimentat puternic, unt cu ierburi fine, unt cu usturoi, etc.
- Fiesta. Decât să propui un porumb indian întreg, cel mai bine ar fi să îl tai bucatele. Este mult mai uÈ™or de servit apoi. Este ideal pentru a-l prezenta ÅŸi în cupcakes.
- Porumbul indian te va delecta ÅŸi într-o salată rece alături de ceapă roÅŸie, felii de pepene galben ÅŸi mini cuburi de castravete.