Mierea, un nectar cu mii de virtuti

 

Mierea în bucătărie

miere

 Este foarte dificil să ne mai imaginăm viața fără miere. Un nectar utilizat de mii și mii de ani pentru miile sale virtuți, mai ales în bucătărie unde poate pune foarte bine în valoare şi poate sublima o mulțime de feluri de mâncare.

 În Orientul Mijlociu, la fel ca şi în Europa, mierea este un ingredient must have din tot tipul de patiserii. Mierea se regăsește în foietajele turceşti sau cele greceşti, în prăjiturile olandeze, în turta dulce alsaciană sau biscuiţii germani. Să nu uităm nici de sublimul nougat.

 

Mierea in felurile de mâncare sărate

 Mierea este ideală pentru felurile de mâncare sărate pentru a se unge cu ea carnea mai grasă, cum ar fi cea de porc sau cea de raţă. O poţi folosi şi pentru peştele mai puternic la gust, cum ar fi somonul.

 Mierea intervine şi în compoziţia unor marinate destinate pentru prepararea cărnii pe grătar dar şi în compoziţia unor sosuri mai acrişoare şi dulci care însoţesc cel mai adesea felurile de mâncare asiatice.

 

Mierea poate înlocui zahărul

 Mierea poate înlocui zahărul la poşarea fructelor şi în realizarea unui delicios caramel. Dar cea mai bună modalitate de a degusta mierea rămân bineînţeles clătitele sau pancakes. Varsă miere peste şi gata. Este ideală şi într-un parfait sau chiar şi într-o îngheţată. De nişte gogoşi cu miere ce zici? Cei mai îndrăzneţi dintre voi pot combina mierea cu ciocolata. Un singur lucru trebuie să știi – mierea va face prăjiturile cele mai moi.

 Mierea unsă pe o pâine prăjită călduţă este la fel de delicioasă. Dacă este mai cremoasă se mai poate degusta și cu lingurița.

 Şi mierea se mai poate folosi şi pentru multe alte preparate, în loc de zahăr. O poţi folosi pentru a îndulci ceaiul sau cafeaua, se poate folosi şi în iaurt sau pe tartine în locul dulceţii. Dar şi în alte băuturi cum ar fi vinul cald cu scorţişoară.

 

Mierea se poate folosi pentru a condimenta mâncarea

 În Evul Mediu mierea se folosea pentru a condimenta felurile de mâncare sărate cum ar fi porcul cu miere. Dar şi în zilele noastre este foarte populară în preparatele care îmbină gustul dulce şi sărat. Aici intră cotletele de miel cu miere, vinetele cu miere şi cu iaurt, vinetele cu feta şi cu miere, etc.

 Mierea este un ingredient care se potriveşte de minune cu tot felul de condimente şi ierburi aromatice. Poţi folosi de exemplu mierea din flori de rozmarin care va avea în mod natural savoarea acestei mirodenii. Dar pentru majoritatea reţetelor sărate cel mai bine ar fi să foloseşti o miere mai neutră, cum ar fi cea de accacia. Mierea este ideală deci în tajine sau feluri de mâncare cu ghimbir.

 

Miere alături de legume

 Legumele sunt şi ele cele mai delicioase alături de miere. Andiva va scăpa de gustul său amar datorită mierii. Mai poţi prepara o supă cremă de păstârnac cu miere, sau un sote de ţelină, care te vor face să iubeşti aceste legume.

 

Miere cu brânză

 Mierea este cea mai delicioasă şi alături de brânză. Un camembert cu miere, foietaje cu brânză şi cu miere, un aperitiv cu migdale, cu brânză şi cu miere…

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi din Rețete - Mâncăruri

3 rețete originale cu …

Pepenele roșu, fructul vedetă al verii  Pepenele roșu, cu miezul său răcoritor, este fructul ...

Pâine integrală de ca…

Pâinea de casă, o variantă sănătoasă și gustoasă  Nimic nu poate întrece gustul, textura ...

6 rețete nutritive pen…

Beneficiile unui mic-dejun sănătos și nutritiv  Un muesli preparat în casă poate avea benefic...

4 rețete delicioase cu…

  Vinetele: alimente hrănitoare și versatile  Așa cum știm mulți dintre noi, vinetele...

5 rețete de primăvar…

  Primăvara, anotimpul rețetelor proaspete  Primăvara este anotimpul ideal pentru a începe s...

6 rețete cu ciuperci

  6 rețete cu ciuperci  Există o mare varietate de ciuperci comestibile pe care le putem folos...

Spaghete cremoase cu so…

  Spaghete cremoase cu sos de legume  Această rețetă de spaghete cremoase se prepară rapid (...

Hamburgeri sănătoși …

  Hamburgeri sănătoși din linte și quinoa  Hamburgerii sunt una dintre mâncărurile de tip ...

Gratin de dovlecei și …

  Care sunt beneficiile dovleceilor?  Dovleceii sunt compuși în proporție de 95% din apă. Ac...

Ghiveci de legume cu ci…

  Ghiveci de legume cu creasta cocoșului (ciupercă)  A venit toamna și ar trebui să profită...

Cum poţi prepara cele …

  Reţete cu dovleac Toamna dovleacul este cel care invadează pieţele şi care ne permit să re...

Ce punem pe masă de Pa…

  Mâncăruri tradiționale românești  După ce am terminat curățenia de...

10 reţete de vinegrete…

  10 reţete originale  Te-ai săturat de vinegretele care sunt mult prea clasice sau ...

Reţete delicioase cu s…

  Cele mai delicioase şi originale reţete cu somon  Somonul vine cu o mulţime de be...

Ce poţi face cu menta …

  Cum poți folosi menta în bucătăria ta  Ai mentă prin bucătărie, te tente...

Cum poţi prepara porum…

  Porumbul indian - rețete  Sub formă de semințe, porumbul indian este rege pentru ...

Găteşte cu ajutorul c…

  Găteşte cu ceai  Ceaiul nu se foloseşte doar la băut. Acest ingredient minunat s...

Cum poţi prepara altfe…

  Rețete cu fenicul  Crud sau fiert, feniculul se mănâncă în într...

3 feluri în care poţi…

  Te-ai plictisit de ouăle prăjite sau de omletă?  Ouăle sunt fără îndoial...

Cum să prepari un riso…

  Prepară un risotto delicios  Cremos, delicios, plin de savori, risotto reprezintă ...

Cum să prepari altfel …

  12 feluri în care poţi prepara altfel carnea tocată  Nu, carnea tocată nu s...

Cum te poți delecta cu…

  Prepară cel mai delicios somon  Somonul este cel mai de preț aliat al tău, cel ca...

Integrează migdalele …

  Modalități de a integra migdalele în alimentația ta zilnică Migdalele sunt cele...

Rețete cu papaya

  Idei de rețete pentru a profita de beneficiile fructului papaya  Bogat în ant...

Carnea de pasăre și p…

  Carnea de pasăre și produsele lactate – un duo câștigător  Carne de ...

Rețete pe bază de leg…

  Savori de iarnă, rețete pe bază de legume și de fructe  Este iarnă, și trebuie...

Idei de rețete pline d…

  Idei de rețete pline de legume pentru a începe anul așa cum trebuie  Din cau...

Un Revelion plin de del…

  Un Revelion plin de delicii și pentru vegetarieni  Chiar dacă preparatele pe bază...

Introdu și tu varza ka…

  Varza kale, preferata multor oameni.  Dacă urmărești puțin tendințele în ...

Reinventează felurile …

  Reinventează felurile de mâncare cu broccoli!  Broccoli ţi se pare a fi o le...

Trucuri pentru a prepar…

  9 trucuri pentru a prepara altfel racleta  Sezonul racletei este oficial deschis. Da...

Spaghetele vin cu o sta…

  Spaghetele pot fi partenerul tău ideal zilnic în bucătărie  Preparate ...

Umpluturi pentru prepar…

  Umpluturi parfumate pentru preparate festive  Cocoș, curcan, bibilică sau rață&h...

Ouă și ierburi – 10…

  Ouă și ierburi – 1001 posibilități  Apreciat de foarte multă lume și foa...

Rețete care îți parf…

  Topul rețetelor care îți parfumează casa de Crăciun  Ce poate fi mai plăc...

De ce ar trebui să iub…

  De ce ar trebui să iubești sushi? 4 motive  Un fel de mâncare venit direct d...

Rețete pe bază de cle…

  Rețete delicioase pe bază de clementine  Sunt divine clementinele? Vom vedea. &Ici...

Mierea, un nectar cu mi…

  Mierea în bucătărie  Este foarte dificil să ne mai imaginăm viața fără ...

Obiceiuri alimentare di…

  Obiceiuri alimentare inspirate din lumea întreagă  Adoptând unele obice...

Cele mai bune reţete d…

  Cele mai bune rețete de pizza  Pizza margherita, calzone sau regina… toată ...

Surimi? De ce nu?

  Surimi, apreciat atât de cei mici cat si de cei mari  Toată lumea a auzit dej...

Cele mai bune rețete d…

  Cele mai bune rețete de verine  Verinele sunt sic, creative și atât de dragu...

Feluri în care poți p…

  5 feluri în care poți prepara quinoa  Cu siguranță că fenomenul ultimilor ...

Popcorn versiune gurman…

  Popcorn versiune gurmandă: 6 feluri de a folosi altfel clasicul popcorn  Sărat, cu...

Marinate şi sosuri pe …

  Iaurtul îl poți folosi în rețete dulci sau sărate  Atunci când ...

Rețete originale cu sc…

  Feluri originale în care poți consuma scorțișoara  Știai că pe lâng...

Alternative delicioase …

  Alternative delicioase la maioneză  Un lucru este evident. Maioneza este cel mai fo...

Cele mai bune rețete d…

  Risotto îţi permite orice tip de fantezie culinară  Risotto… o r...

Idei pentru cele mai de…

  Cele mai bune idei pentru cele mai delicioase spaghete  Probabil cel mai cunoscut fe...

Prepara o vinegretă ho…

  Trucuri şi sfaturi pentru a prepara o vinegretă home-made  Ai obiceiul să î...

5 feluri savuroase de a…

  Mămăliga merită un loc de cinste la tine în bucătărie  Un fel de mâ...

Ce poţi face cu ciuper…

  Ciupercile sunt delicioase în bucătărie, folositoare sănătății.  &I...

Prepara altfel dovleacu…

  Prepară altfel dovleacul pentru Halloween  Probabil cea mai celebră curcubitacee, ...

Retete cu fenicul

  Feniculul – crud sau preparat?  Feniculul este o legumă cu un gust care ne du...

Gustul dulce-sarat in r…

  Dulce-sărat, cea mai savuroasă alianță  Gustul dulce-sărat… îl iub...

Adopta Quinoa in alimen…

  Quinoa şi trei motive de a o iubi  Ai auzit peste tot despre quinoa dar nu o folose...

Idei de pizza light

  Idei de pizza light dar savuroase  Fie pentru a privi un meci de fotbal, fie pentru ...

Idei si retete original…

  Idei și rețete originale pentru a mânca legumele pe care nu prea le apreciezi &nb...

Lavanda în bucatarie

  Rețete diverse cu lavanda  Ce ai zice dacă ai veni cu o notă din Provence la tine...

Retete pe baza de ciupe…

  Rețete delicioase pe bază de ciuperci  Nu toate ciupercile sunt comestibile, dar c...

Cum preparam untul arom…

  Cinci feluri de unt aromat  Puțini dintre noi știu cum se prepară untul aromat ș...

Mâncare de linte verde

  Lintea verde este o incredibilă sursă de proteine  Câți dintre noi gătim linte în mod ...

Salata de alge cu garni…

  Salata de alge cu garnitura de orez(4-6 porții)  Vrei să-ți impresionezi iubita ...

Cum fierbem corect past…

  Fierberea corectă a pastelor  Poate că pentru mulți dintre noi fierberea pastelor...

Retete cu Graviola

  3 idei pentru a găti fructul Graviola  Graviola este un fruct considerat a fi și u...

Reinventeaza orezul

  Cum poți prepara altfel orezul?  Ai impresia că orezul este mult prea banal și c...

Secretele unui sos Pest…

  Secretele unui sos Pesto reușit  Sosul Pesto este un sos italian, întâl...

Galuste cu prune

  Găluște cu prune  Pentru că toamna prunele sunt fructele-vedetă, nu trebuie să ...

Marinate pentru carne …

  Diferite tipuri de marinate pentru carne și peste  Daca tot am vorbit despre grăta...

Top 5 frigarui de vara

  Top 5 frigărui de vară  Light, exotice, dulci sau sărate… frigăruile pe g...

Retete cu busuioc

  Rețete delicioase cu busuioc  Cultivat de câteva decenii încoace î...

Ce stii despre unt?

  Ce știi despre unt?  Untul este un clasic în bucătăria noastră. De la p&ac...

Trucuri pentru un grata…

  Trucuri pentru formă – cum mă pot bucura de un grătar mai light  Vara este ...

Marinate pentru a subli…

  Marinate însorite pentru a sublima preparatele tale de vara  Credeai ca știi ...

Prepara altfel frigarui…

  Prepară altfel frigăruile!  Atunci când vine vorba despre grătar, nimic nu ...

Retete exotice si fruct…

  Rețete exotice și fructate  Pe langa fructele de sezon de care te poți bucura &ic...

Idei pentru un picnic f…

  6 idei pentru un picnic fără prea multe calorii  Vara vine și cu dorințe de a ie...

Prajituri sarate

  Prăjituri sărate  Prăjiturile nu sunt numai dulci! Iată cinci idei de prăjituri...

Murele-beneficii si ret…

  Murele-beneficii și rețete  Murele sunt niște fructe foarte interesante datorită...

Fructe pe gratar

  Fructe pe grătar? De ce nu?  Pe grătar, te-ai obișnuit cu mici în primul r&...

Retete cu branza proasp…

  5 feluri gurmande de a prepara brânza proaspătă de capră  Temperaturile est...