Mierea în bucătărie
Este foarte dificil să ne mai imaginăm viaÈ›a fără miere. Un nectar utilizat de mii È™i mii de ani pentru miile sale virtuÈ›i, mai ales în bucătărie unde poate pune foarte bine în valoare ÅŸi poate sublima o mulÈ›ime de feluri de mâncare.
În Orientul Mijlociu, la fel ca ÅŸi în Europa, mierea este un ingredient must have din tot tipul de patiserii. Mierea se regăseÈ™te în foietajele turceÅŸti sau cele greceÅŸti, în prăjiturile olandeze, în turta dulce alsaciană sau biscuiÅ£ii germani. Să nu uităm nici de sublimul nougat.
Mierea in felurile de mâncare sărate
Mierea este ideală pentru felurile de mâncare sărate pentru a se unge cu ea carnea mai grasă, cum ar fi cea de porc sau cea de raţă. O poÅ£i folosi ÅŸi pentru peÅŸtele mai puternic la gust, cum ar fi somonul.
Mierea intervine ÅŸi în compoziÅ£ia unor marinate destinate pentru prepararea cărnii pe grătar dar ÅŸi în compoziÅ£ia unor sosuri mai acriÅŸoare ÅŸi dulci care însoÅ£esc cel mai adesea felurile de mâncare asiatice.
Mierea poate înlocui zahărul
Mierea poate înlocui zahărul la poÅŸarea fructelor ÅŸi în realizarea unui delicios caramel. Dar cea mai bună modalitate de a degusta mierea rămân bineînÅ£eles clătitele sau pancakes. Varsă miere peste ÅŸi gata. Este ideală ÅŸi într-un parfait sau chiar ÅŸi într-o îngheÅ£ată. De niÅŸte gogoÅŸi cu miere ce zici? Cei mai îndrăzneÅ£i dintre voi pot combina mierea cu ciocolata. Un singur lucru trebuie să È™tii – mierea va face prăjiturile cele mai moi.
Mierea unsă pe o pâine prăjită călduţă este la fel de delicioasă. Dacă este mai cremoasă se mai poate degusta È™i cu linguriÈ›a.
Åži mierea se mai poate folosi ÅŸi pentru multe alte preparate, în loc de zahăr. O poÅ£i folosi pentru a îndulci ceaiul sau cafeaua, se poate folosi ÅŸi în iaurt sau pe tartine în locul dulceÅ£ii. Dar ÅŸi în alte băuturi cum ar fi vinul cald cu scorÅ£iÅŸoară.
Mierea se poate folosi pentru a condimenta mâncarea
În Evul Mediu mierea se folosea pentru a condimenta felurile de mâncare sărate cum ar fi porcul cu miere. Dar ÅŸi în zilele noastre este foarte populară în preparatele care îmbină gustul dulce ÅŸi sărat. Aici intră cotletele de miel cu miere, vinetele cu miere ÅŸi cu iaurt, vinetele cu feta ÅŸi cu miere, etc.
Mierea este un ingredient care se potriveÅŸte de minune cu tot felul de condimente ÅŸi ierburi aromatice. PoÅ£i folosi de exemplu mierea din flori de rozmarin care va avea în mod natural savoarea acestei mirodenii. Dar pentru majoritatea reÅ£etelor sărate cel mai bine ar fi să foloseÅŸti o miere mai neutră, cum ar fi cea de accacia. Mierea este ideală deci în tajine sau feluri de mâncare cu ghimbir.
Miere alături de legume
Legumele sunt ÅŸi ele cele mai delicioase alături de miere. Andiva va scăpa de gustul său amar datorită mierii. Mai poÅ£i prepara o supă cremă de păstârnac cu miere, sau un sote de Å£elină, care te vor face să iubeÅŸti aceste legume.
Miere cu brânză
Mierea este cea mai delicioasă ÅŸi alături de brânză. Un camembert cu miere, foietaje cu brânză ÅŸi cu miere, un aperitiv cu migdale, cu brânză ÅŸi cu miere…