Â
Ghiveci de legume cu creasta cocoșului (ciupercă)
 A venit toamna și ar trebui să profităm la maxim de ciupercile de sezon și de creasta cocoșului. Creasta cocoșului este o ciupercă coraliferă și se găsește în zonele de fag, cresc pe copaci, pe cioate,pe pământ. Se pot pune pentru iarnă, la oțet, la saramură sau la congelator. Este foarte gustoasă și plină de savoare. Se poate combina în diverse mâncăruri sau se poate face chiar salată de creasta cocoșului
Ingrediente:
 - 1 ceapă
 - 1 morcov
 - 1 ardei gras/capia
 - 1 roșie mare
 - 100 gr mix de linte ( rosie, verde, maro)
 - 50 gr fasole mung
 - 1 buchet de creasta cocoșului
 - 3 căței de usturoi
 - 3 linguri de ulei de măsline presat la rece
 - 4-5 frunze de spanac
 - 1 legătură de pătrunjel
 - sare marină și piper după gust
Mod de preparare:
 Lintea și fasolea mung se spală și se pune la fiert, timp de 20 minute.
 Creasta cocoșului se spală și se pune la fiert separat, timp de 20 minute.
 Între timp pregătim legumele la tigaie. Într-o cratiță, se pune uleiul de măsline presat la rece și se adaugă ceapa tăiată mărunt, la foc mic. În timp ce se călește ceapa se adaugă morcovul, ardeiul, roșia, tăiate mărunt, se amestecă bine și se adaugă 50 ml apă caldă și se lasă la înăbușit (se pune capacul) aproximativ 5 minute. Se adaugă în tigaie lintea și fasolea mung fiartă (scurse de apă). Creasta cocoșului se scurge de apă, se taie și se pune peste legume. Se adaugă usturoiul, sarea marină, piperul și se mai lasă 10 minute. Dacă vreți să fie mai zemoasă, adăugați apă fiartă. Se stinge focul și se adaugă spanacul și pătrunjel tăiat mărunt. Este una dintre cele mai savuroase legume făcute vreodată la tigaie. Se poate savura cu mămăligă caldă sau cu o salată de varză roșie. Un adevărat deliciu. Poftă bună!