Rețete delicioase cu busuioc
Cultivat de câteva decenii încoace în Asia È™i în India busuiocul vine cu un strop de soare pentru felurile tale de mâncare. Busuiocul este foarte parfumat È™i se poate folosi pentru asezonarea felurilor de mâncare din lumea întreagă.
Folosit proaspăt, busuiocul este o plantă care vine cu niÈ™te cantități importante de Vitamina C È™i A. În plus, vine È™i cu un acid rozmarinic care este un anti-oxidant, un anti-îmbătrânire È™i care contribuie È™i la o bună stare de sănătate ÅŸi de bine. Busuiocul se poate folosi pentru foarte multe feluri de mâncare, fie ele dulci, fie ele sărate. ProspeÈ›imea sa È™i gustul lejer de lămâie fac ca busuiocul să fie ideal alături de uleiul de măsline, de usturoi È™i de lămâie.
Ulei de măsline infuzat cu busuioc.
Uleiul de măsline infuzat cu busuioc se poate folosi într-o vinegretă pentru a asezona salatele dar È™i alături de produsele preparate la grătar. Pentru a prepara un ulei de măsline infuzat cu busuioc ai nevoie de o ceaÈ™că de ulei de măsline È™i de două ceÈ™ti de frunze de busuioc. Frunzele de busuioc trebuie să le pui la fiert în apă È™i să le blanÅŸezi. Busuiocul trebuie să fie redus în piure alături de uleiul de măsline.
Ceai cu busuioc.
Ceaiul cu busuioc este un foarte bun digestiv. Datorită faptului că face parte din familia mentei se poate consuma la sfârÈ™itul mesei. Pentru a realiza un ceai cu busuioc fresh, pune la fiert echivalentul unei ceÈ™ti de apă È™i 2 linguri de busuioc mărunÈ›it. Lasă totul la infuzat între 5 ÅŸi 10 minute. Dacă preferi să consumi această băutură dulce, îi poÈ›i adăuga ÅŸi miere. Nimic mai uÈ™or.
Creveți cu busuioc la grătar.
Este o reÈ›etă care merge de minune atât cu creveÈ›i cât È™i cu unii peÈ™ti. Înmoaie busuiocul È™i pune-l apoi la grătar. Pune apoi È™i creveÈ›ii peste.
O cremă pentru desert cu busuioc.
Pentru o cremă de busuioc ai nevoie de smântână lichidă, de zahăr, de un buchet de busuioc, de o frunză de gelatină È™i de câteva căpÈ™uni pentru decor.
Pune la fiert smântâna lichidă, zahărul È™i busuiocul. Ia totul de pe foc È™i lasă la infuzat între 5 È™i 7 minute. Între timp lasă la înmuiat în apă rece foile de gelatină. Pune apoi peste cremă de busuioc È™i se vor topi imediat. ServeÈ™te crema în pahare, È›ine crema la rece măcar patru ore È™i serveÈ™te alături de căpÈ™uni ÅŸi busuioc.