6 locuri fabuloase unde poți sărbători Crăciunul în acest an

6 locuri unde poți sărbători Crăciunul

6 locuri fabuloase unde poți sărbători Crăciunul în acest an Adori sărbătoarea Crăciunului și tot ce ține de ea? Adori luminițele, goana după cadouri, mirosul de cozonaci sau de vin fiert sau bunătățile pregătite de mama sau de bunica? Foarte bine. Dar cum ar fi ca în acest an, să te distanțezi de toate acestea și să încerci să petreci Crăciunul altfel?

Citește mai mult:6 locuri fabuloase unde poți sărbători Crăciunul în acest an

Idei de escapade pentru primăvară

 

Lasă-te inspirat de primavara

Idei de escapade pentru primăvară Primăvara, anotimpul cel mult așteptat bate la ușă și timpul frumos te face să vrei să evadezi undeva departe cu siguranță. Iată câteva idei care s-ar putea să te inspire.

 

Amsterdam, Țările de jos

 Un oraș care se trezește după iarnă, în care celebrele lalele înfloresc, cafenelele scot terasele afară și bicicletele sunt cele mai folosite. Unii compară orașul cu Veneția datorită canalelor sale dar orașul olandez are farmecul său particular. Mai ales primăvara când nuanțele sale sunt cele mai vii.

Citește mai mult:Idei de escapade pentru primăvară

Cele mai frumoase Pieţe de Crăciun din Europa

 

Pieţele de Crăciun, o adevărată tradiţie

Cele mai frumoase Pieţe de Crăciun din Europa Imaginează-ţi următorul lucru: iarna zilele sunt mai scurte, este timpul potrivit pentru a stă la gură sobei sau în jurul şemineului, pentru a aprinde lumânări....iar cele mai frumoase pieţe de Crăciun cu miresmele lor de vin cald, de mirodenii, de brad sunt cele care îţi încânta toate simţurile.

 Pieţele de Crăciun au devenit o adevărată tradiţie în mai multe oraşe de ceva ani încoace. Aceste mini-sătucuri sunt cele care te vor scufundă într-o ambianţa feerică, fiind o adevărată plăcere să hoinăreşti şi să descoperi cele mai autentice şi mai fermecătoare lucruri.

Citește mai mult:Cele mai frumoase Pieţe de Crăciun din Europa

Pelerinaj si rugaciune la Mănăstirea Sihla

 

Mănăstirea Sihla

Pelerinaj si rugaciune la Mănăstirea Sihla Mănăstirea Sihla face parte din ansamblul de mănăstiri din Moldova și este de o frumusețe extraordinară. Mănăstirea Sihla sau Schitul Sihla este o mănăstire impresionantă, așezată într-un loc cu adevărat frumos, un colțișor de Rai, unde vă veți găsi liniștea de care aveți nevoie prin reculegere și rugăciune. 

 Alături de marile biserici și mănăstiri din țara noastră, schiturile și sihăstriile au un loc aparte și un rol deosebit de important în patrimoniul spiritual al Bisericii. Schiturile sunt cele care conservă cel mai bine evlavia, tradiția, râvna, dar și rânduiala nevoinței monahale.

 

Unde se află Mănăstirea Sihla?

 Mănăstirea Sihla se află la 8 km de mănăstirea Sihăstria, cunoscută și pentru marii duhovnici pe cate i-a adăpostit, Părintele Cleopa și Părintele Paisie Olaru, ale căror morminte se află chiar în incinta mănăstirii. Aici, în afara faptului că vă puteți ruga în liniște, puteți admira numeroasele obiecte bisericești, vase liturgice și biblioteca de o mare însemnătate istorică și culturală. Mănăstirea Sihla se află la o altitudine de 1000 de m, într-o zonă stâncoasă, dar frumoasă. În apropierea mănăstirii se află și peștera în care a trăit Cuvioasa Teodora de la Sihla.

Citește mai mult:Pelerinaj si rugaciune la Mănăstirea Sihla

Băile Herculane, locul ideal pentru un concediu reușit

 

Băile Herculane

Băile Herculane, locul ideal pentru un concediu reușit O stațiune de renume, Băile Herculane este de fapt un oraș situat în județul Caraș-Severin, pe Valea Cernei. Stațiunea este așadar situată în sud-vestul țării, iar beneficiile tratamentelor de aici sunt recunoscute în toată țara și peste hotare, deși investiții nu s-au mai făcut în ultimul timp. Pentru câteva zile ori săptămâni de tratament, Băile Herculane este un loc minunat în care să vă petreceți concediul.

 

Situare Băile Herculane

 Stațiunea Băile Herculane este situată în partea de sud-vest a României, la o altitudine de 168 m, la o distanță de 8 km de granița cu județul Mehedinți și la 25 km de frontiera cu Serbia. Stațiunea Băile Herculane este menționată în documente sub denumirea Ad aquas Herculis Sacras Ad Mediam. Orașul Băile Herculane se află pe malurile râului Cerna, între Munții Mehedinți la Est și Munții Cernei la Vest. Aici, se respiră un aer ionizat ca cel de la înălțimea de 3000 de metri.

Citește mai mult:Băile Herculane, locul ideal pentru un concediu reușit