Â
Băile Herculane
 O stațiune de renume, Băile Herculane este de fapt un oraș situat în județul Caraș-Severin, pe Valea Cernei. Stațiunea este așadar situată în sud-vestul țării, iar beneficiile tratamentelor de aici sunt recunoscute în toată țara și peste hotare, deși investiții nu s-au mai făcut în ultimul timp. Pentru câteva zile ori săptămâni de tratament, Băile Herculane este un loc minunat în care să vă petreceți concediul.
Â
Situare Băile Herculane
 Stațiunea Băile Herculane este situată în partea de sud-vest a României, la o altitudine de 168 m, la o distanță de 8 km de granița cu județul Mehedinți și la 25 km de frontiera cu Serbia. Stațiunea Băile Herculane este menționată în documente sub denumirea Ad aquas Herculis Sacras Ad Mediam. Orașul Băile Herculane se află pe malurile râului Cerna, între Munții Mehedinți la Est și Munții Cernei la Vest. Aici, se respiră un aer ionizat ca cel de la înălțimea de 3000 de metri.
Â
Căi de acces spre Băile Herculane
 Din punct de vedere rutier, accesul spre Băile Herculane se face la 5 km față de D.N. 6 (E70), ce leagă vestul României de București, iar din punct de vedere feroviar, aveți la dispoziție oricând trenurile pe calea ferată internațională București-Timișoara-Budapesta, gara Băile Herculane. Și aerian se poate ajunge aici, în stațiunea Băile Herculane, cele mai apropiate aeroporturi fiind Caransebeș (80 km), Craiova (160 km) și Timișoara (170 km).
Â
Impresii de la Băile Herculane
 Cu siguranță, noi, românii, am putea avea cea mai frumoasă stațiune balneară din Europa, însă, din păcate, realitatea întrece scenariile frumoase, iar investiții serioase nu s-au mai făcut aici de ceva timp. Peisajul care vă va întâmpina însă, este de vis și întrece orice așteptări, deoarece munții care străjuiesc Valea Cernei oferă un aspect mirific zonei, iar apele termale de aici i-au determinat pe români să se îndrăgostească definitiv de Băile Herculane.
 Din păcate, în centrul vechi al stațiunii Băile Herculane, unde ar trebui să vedem clădiri curate și îngrijite, nu vom admira decât ruine, clădiri lăsate de izbeliște și renovări rămase la stadiul de intenție. Pe drumul ce duce la hotel Roman, perla stațiunii Băile Herculane de odinioară, puteți observa că Băile Herculane nu este întocmai un oraș părăsit, ci că s-a mai investit câte ceva, însă gloria sa de altădată este doar un vis frumos.
Â
Loc de relaxare și tratament, la Băile Herculane
 Cei ce aleg să viziteze acest minunat loc, Băile Herculane, o fac mai mult pentru apele termale. Aici, bazinele de apă termale au fost oarecum amenajate între drumul ce leagă Băile Herculane de Baia de Aramă și albia râului Cerna. Cazarea în aer liber aici este însă, o adevărată aventură și ar trebui să vă gândiți mai bine dacă vreți să alegeți o asemenea variantă. Natura fost foarte generoasă cu acest loc, cu stațiunea Băile Herculane, unde aerul este proaspăt, ionizat, peisajele sunt superbe, vă puteți relaxa și puteți scăpa de stresul cotidian, iar vânzătorii ambulanți își expun și ei marfa mai mult sau mai puțin elegant pe marginea acestor bazine termale amenajate. Băile Herculane au fost și vor rămâne însă o stațiune extraordinară, cu multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice și, deși anii au trecut peste stațiune și și-au pus amprenta asupra acesteia, se merită o călătorie în acest loc minunat.