APU-uri mobile Kaveri de la AMD

 

AMD introduce noile procesoare Kaveri Mobile APU

apu uri mobile kaveri de la amd

 Salutarea, cu câteva săptămâni în urmă, AMD ne-a informat la San Francisco despre apariția noilor APU-uri Kaveri pentru platformele mobile. De-a lungul acestei informări s-a rulat un benchmark pe un laptop cu prototipul Kaveri., dar trebuie să menționez faptul că acest laptop nu este destinat vânzării încă, demonstrația fiind făcută cu scopul de a vedea performanța potențială.

 Kaveri este ultima generație de APU-uri cu performanțe ridicate, care pentru prima oară au apărut pe platformele desktop în Ianuarie al acestui an. Am fost puțin surprinși la prima lansare al acestei modele de procesoare mai ales pentru că AMD afirma: "Nu vom merge după cea mai mare piață de procesoare performante". Apoi laptopurile echipate cu procesoare AMD nu erau suficient de puternice. Și asta nu pentru ca aceste APU-uri nu sunt suficient de rapide, ci pentru este destul de dificil pentru AMD să convingă partenerii OEM. După cum spune și vorba: ”Poți duce un cal la apă, dar nu-l poți face să și bea.” AMD a oferit un APU și soluții de platformă pentru câțiva ani, percepția asupra platformelor AMD este că sunt de buget, deci practic toate căile sunt tăiate. Indiferent, de la lansarea procesoarelor Kaveri pentru desktop, a cam trebui să răbdăm până la apariția versiunilor mobile ale acestui APU.

Citește mai mult:APU-uri mobile Kaveri de la AMD

Review procesoare Haswell-E Intel i7-5960X, i7-5930K și i7-5820K

 

Review procesoare Haswell-E de la Intel: Core i7-5960X, i7-5930K și i7-5820K

review procesoare haswell e intel i7 5960x i7 5930k si i7 5820k

 Salutare și mă bucur că ești din nou alături de noi. Azi o să aruncăm o privire mai în detaliu la noile realizări de la Intel. Iar cele mai recente realizări sunt procesoarele Haswell-E. Aceste procesoare sunt din clasa High-End Enthusiast, iar această clasă cuprinde evident cel mai nou și de asemenea primul procesor cu 8 nuclee destinat consumatorilor de electronice și nu celor din domeniul industrial cum sunt procesoarele XEON.

 Haswell-E este un update la Ivy Bridge-E, care include o creștere a IPC-ului (inter-proces-comunication = comunicare intre procese) al noului chipset X99, prima platformă comercială cu suport pentru DDR4 și un nou soclu pentru procesor care nu este compatibil cu modele ”E” entuziaste mai vechi.

 

Lansarea Haswell-E

Pe 29 August la festivalul oficial al gamerilor PAX Prime s-au făcut 3 lansări importante

  - Noile procesoare Core i7 din familia Haswell-E

 - Noile plăci de bază cu chipset X99 și noul soclu LGA2011-3

 - Și upgrade-ul de la memoriile DDR3 la DDR4, utilizând noile sloturi cu 288 pini

Citește mai mult:Review procesoare Haswell-E Intel i7-5960X, i7-5930K și i7-5820K

Sapphire Radeon R9 280X Dual-X OC

 

Sapphire Radeon R9 280X Dual-X OC - Grafică fără concurență în categoria sa

sapphire radeon r9 280x dual x oc

 Salut, în cele ce urmează am să îți prezint o placă video Gaming, care cu siguranță o să îți capteze atenția. Dacă citești aceste rânduri, probabil că și tu cauți o soluție bună pentru a te bucura de cele mai noi titluri ale jocurilor PC din ziua de azi. Şi dacă te joci, să te joci la detalii și frame rate mai mare decât nivelul mediu, adică rulezi un joc peste 30FPS la rezoluția de 1920x1080 şi la detalii High sau Ultra dacă se poate. Iar soluția este tocmai aici, dar înainte de a lauda prea mult placa video hai să vedem totuși despre ce este vorba.

 Soluția pe care o recomand cu căldură tuturor care vor detalii şi frame rate în jocuri la rezoluții FullHD este o placă grafică Sapphire Radeon R9 280X Dual-X OC 3GB DDR5 384-bit.

 Această placă grafică nu numai că îți permite rularea tuturor titlurilor actuale la rezoluție FullHD şi un frame rate de peste 40fps la mai toate titlurile actuale. Dar este și la un preț suficient de rezonabil încât să fie un BEST BUY la raport preț calitate.

 Probabil te întrebi de ce este așa de ieftin această placă de la Sapphire față de alte branduri. Răspunsul îl poți afla aici într-o mică documentație.

Citește mai mult:Sapphire Radeon R9 280X Dual-X OC

Laptop Lenovo Essential M5400

 

Lenovo Essential M5400 un laptop best buy

laptop lenovo essential m5400

 Salutare și bine te-am găsit, azi iți voi prezenta un review despre un laptop best buy, de la Lenovo. Acest laptop este modelul Essential M5400, o platformă puternică și foarte stabilă.

 

Caracteristici laptop Lenovo Essential M5400

 Lenovo Essential M5400 este un laptop cu un aspect ce descrie mai mult domeniul business, dar este la fel de util și acasă în mediul multimedia. Are un aspect plăcut la atingere, carcasa fiind făcută în întregime din plastic. Dar acest plastic este de calitate și nici măcar nu-ți dă senzația de laptop ieftin. Designul este unul simplu dar cu accente futuriste la grila radiatorului sau la marginile ecranului, care în combinație cu colțurile rotunjite redau un aspect simplu și modern în același timp.

 Laptopul nu este greoi, dar nici cel mai ușor în comparație cu dimensiunile sale. Are tastatură AccuType care include și tastele numerice. În partea de sus a tastaturii putem vedea butonul de pornire și puțin mai sus chiar sub ecran, grila difuzoarelor. Sub tastatură avem touchpad-ul și mai spre dreapta tot sub tastatură avem cititorul de amprente,util pentru logare în windows (opțiune mai bună decât a reține parole.

Citește mai mult:Laptop Lenovo Essential M5400