Laptop Lenovo Essential M5400

 

Lenovo Essential M5400 un laptop best buy

laptop lenovo essential m5400

 Salutare și bine te-am găsit, azi iți voi prezenta un review despre un laptop best buy, de la Lenovo. Acest laptop este modelul Essential M5400, o platformă puternică și foarte stabilă.

 

Caracteristici laptop Lenovo Essential M5400

 Lenovo Essential M5400 este un laptop cu un aspect ce descrie mai mult domeniul business, dar este la fel de util și acasă în mediul multimedia. Are un aspect plăcut la atingere, carcasa fiind făcută în întregime din plastic. Dar acest plastic este de calitate și nici măcar nu-ți dă senzația de laptop ieftin. Designul este unul simplu dar cu accente futuriste la grila radiatorului sau la marginile ecranului, care în combinație cu colțurile rotunjite redau un aspect simplu și modern în același timp.

 Laptopul nu este greoi, dar nici cel mai ușor în comparație cu dimensiunile sale. Are tastatură AccuType care include și tastele numerice. În partea de sus a tastaturii putem vedea butonul de pornire și puțin mai sus chiar sub ecran, grila difuzoarelor. Sub tastatură avem touchpad-ul și mai spre dreapta tot sub tastatură avem cititorul de amprente,util pentru logare în windows (opțiune mai bună decât a reține parole.

 

 Ecranul HD cu rezoluția de 1366 x 768 oferă o calitate decentă la vizionarea materialelor foto/video sau chiar jocuri. Ecranul este de tip Anti-Glare, ceea ce înseamnă că este mată și nu reflectă alte lumini sau imagini în timp ce utilizatorul se uită la ecran. Culorile nu sunt cele mai bune dar sunt bune. Deasupra la ecran putem observa camera web HD și LED-ul indicator al acestuia.

 Lenovo Essential M5400 dispune de 2 porturi USB 3.0, 1 HDMI, 1 LAN și 1 port VGA în partea stângă. În partea dreaptă avem 1 port Jack de 3.5 mm Combo (adică și microfon și căști în același port), 1 port USB 2.0 și unitatea optică de tip DVD-RW. În partea din față spre stânga avem cititorul de carduri,iar mai spre dreapta avem LED-urile indicatoare ale HDD, WLAN, Power și indicatorul de baterie.

 Bateria este destul de bunicică, la început ca orice laptop nou ține mult și bine. Dar având în vedere că la laptopul meu personal un Lenovo G570, bateria este aproape identică și o am de 2 ani jumate, pot spune că după 2 ani jumate încă ma ține bateria la un film FullHD de 2 ore, dar fără Wi-Fi pornit.

 Un alt aspect important, cel puțin asta cu privire la Brand-ul Lenovo, este că nu-i prea place să fie oprit. Parcă ar fi un server/workstation IBM. Dacă îl folosesc puțin și îl sting când nu-l folosesc, parcă merge mai lent (cel puțin până își dă drumul), dar dacă îl las să meargă nonstop, merge fenomenal. Evident nu vreau să sugerez ca să îl lași să meargă la nesfârșit, doar că asta a fost experiența mea.

 Sunetul este destul de clar și bogat. Înaltele poate sunt mai resimțite, dar la urma urmei vorbim de speaker-e de lapptop.

 

Specificații Hardware Lenovo Essential M5400

Model

Categorie

Essential M5400

Business (sau multimedia)

Diagonala

Rezoluție

Iluminare

Suprafața ecranului

15.6”

1366 x 768

LED Backlit

Anti-Glare (mată)

Procesor

Frecvența

Număr nuclee

Număr thread-uri

Cache

Grafică integrată

Intel Core i5-4200M (Haswell)

2.5 GHz (3.1 GHz prin Turbo Boost)

2

4

3 MB (intel Smart Cache)

Intel HD 4600

Memorie RAM

Tip memorie

Frecvența memoriei

Număr slot-uri

8 GB (până la 16 GB)

DDR3

1600 MHz

2 (din care ocupate 1)

Stocare

Tip interfața

Viteza

1 TB + 8 GB SSH

SSHD (Solid State Hybrid Drive)

SATA

5400 RPM

Grafică dedicată

Memorie video

Tip memorie

Nvidia GeForce GT 740M

2 GB

GDDR3

Unitate optică

DVD-RW

Sunet

Microfon

Tehnologie

Stereo

Încorporat

Dolby Advanced Audio 2

LAN

WLAN

BlueTooth

10/100/1000 Mb/s

802.11 b/g/n

4.0

USB 2.0

USB 3.0

RJ-45

HDMI

VGA

3.5 mm Jack

Cameră web

Cititor carduri

Cititor amprente

tastatură numerică

1

2

1

1

1

1 (combo)

HD

4 în 1 (MMC, SD, SDHC, SDXC)

Da

Da

Baterie

Număr Celule

Li-Ion

6

Greutate

2.3 Kg

Sofware

Free DOS

 

Performanțe Lenovo Essential M5400

 La capitolul performanță, Lenovo Essential M5400 stă foarte bine. Procesorul Intel Core i5 de a IV-a generație Haswell are un spor de performanță foarte mare. Cu o capacitate de 8 GB memorie RAM, placa video dedicată GT 740M de la nVidia și SSHD-ul de 8GB rulează destul de lejer majoritatea jocurilor la detalii medii spre înalte, la unele chiar maxime. La fel cu acest boost de performanță se pot face și niște randări grafice nu foarte complexe. Dacă eventual memoriile erau în Dual-Channel sau dacă se mai adaugă un modul de 8 GB laptopul poate face față și la lucruri puțin mai complexe, gen editări video etc. La grafică digitală merge și așa impecabil, cum ar fi Photoshop sau Illustrator.

 Per total este un laptop cu care poți face aproape orice. De la proiecte la jocuri, filme, muzică, etc.

 

Concluzie laptop Lenovo Essential M5400

Plusuri

 - design simplu și modern

 - ecran anti-glare

 - tastatură numerică

 - stocare 1 TB cu 8 GB SSH (spor de performanță

 - 8 GB DDR3 @ 1600 MHz

 - placă grafică dedicată nVidia GT 740M 2GB GDDR3

 - cititor amprente

 - cititor carduri

 - cameră web HD

 - hardware puternic și stabil

 - preț foarte bun

Minusuri

 - viteza la HDD putea fi 7200 RPM

 - cei 8 GB RAMi puteau fi în dual-channel (2 x 4GB)

 Părerea mea este că inițial nu are minusuri, cele pe care le-am notat sunt relevante dar la acest preț nu prea se poate obține ceva mai bun de la un laptop. Personal recomand cu căldură acest laptop tuturor care vor să beneficieze de performanțe sporite în aproape toate segmentele posibile de utilizare.

 Laptopul Lenovo Essential M5400 este un best buy, Iar în categoria sa poate că mai sunt și alte branduri cu hardware identic, dar nu se compară cu fiabilitatea pe care Lenovo o oferă. Merită toți banii.

 Eu îți mulțumesc pentru că ai fost alături de noi și dacă ți-a fost util acest articol apasă pe butonul de Like și lasă-ne părerea ta într-un comentariu mai jos.

Categorie:

Mai poți citi despre Computere

APU-uri mobile Kaveri d…

  AMD introduce noile procesoare Kaveri Mobile APU  Salutarea, cu câteva săptă...

Review procesoare Haswe…

  Review procesoare Haswell-E de la Intel: Core i7-5960X, i7-5930K și i7-5820K  Salut...

Sapphire Radeon R9 280X…

  Sapphire Radeon R9 280X Dual-X OC - Grafică fără concurență în categoria sa  Salut, î...

Laptop Lenovo Essential…

  Lenovo Essential M5400 un laptop best buy  Salutare și bine te-am găsit, azi iți voi prez...