Ce este sensul vieții?

 

Ce este sensul vieții?

Ce este sensul vieții? Adevărata fericire apare atunci când ne găsim sensul vieții, însă a pune aceasta în practică cere curaj și depinde de gradul de evoluție a fiecăruia dintre noi. Sensul vieții nu poate fi cunoscut doar prin latura mentală a ființei noastre, ci cu ajutorul unei cunoașteri mai profunde, care se bazează pe intuiție sau pe așa-numita voce interioară. În cadrul acestui articol încercăm să descifrăm din tainele pe care le conține sensul profund al vieții.

Citește mai mult:Ce este sensul vieții?

Beneficiile meditației

 

Meditația și beneficiile sale pentru creier

Beneficiile meditației În prezent, există foarte multe dovezi științifice care demonstrează că meditația efectuată în mod regulat ne poate ajuta să devenim persoane mai sănătoase, mai optimiste și mai fericite.

 De exemplu, terapia cognitivă bazată pe conștiența plenară (MBCT, este sigla sa în engleză) este utilizată uneori pentru tratarea depresiei, iar tehnologia imaginilor cerebrale sugerează faptul că în realitate meditația modifică creierul în nenumărate moduri benefice.

 Metodele care folosesc rezonanța magnetică au demonstrat că meditația efectuată pe termen lung poate influența structura scoarței cerebrale, care este stratul extern al creierului. În plus, cercetătorii au demonstrat că în cazul persoanelor care meditează, regiunile cerebrale asociate cu procesarea senzorială și cu concentrarea sunt mai dezvoltate.

Citește mai mult:Beneficiile meditației

Tudor Chirila despre spiritul Craciunului

 Pe blogul artistului Tudor Chirila regasim un text profund si emotionant despre semnificatia Craciunului (sau de fapt despre ce NU este Craciunul). In stilul sau direct si original, Tudor puncteaza adevaruri pe care le-am uitat sau pe care n-am mai vrut sa le recunoastem... textul sau ne aminteste tuturor de esenta reala a acestei sarbatori.

Craciunul nu e...

Craciunul nu e... Craciunul nu inseamna cadouri, daca asta inseamna nervi. Craciunul nu inseamna imbulzeala, ci mai degraba retragere. Craciunul nu e goana irezistibila de a fi in rand cu lumea care pune bucatele pe masa "ca asa-i traditia". Craciunul nu e traditie. Craciunul nu e ghiftuiala oarba, nu e napustire hulpava dupa ce ai postit. Craciunul nu e razboi in trafic pentru familie. Craciunul nu e familie daca familia zbarnaie de tensiuni nerostite. Craciunul nu e Mos Craciun in alb si rosu. Craciunul nu e colind cu orice pret, supracantat, la ore nepotrivite. Craciunul nu e o perioada in care "ne deschidem inima ca sa intre lumina sfanta". De ce ar fi inchis in restul anului? Craciunul nu e slogan dulceag sau vorbe mari. Craciunul nu e reamintirea valorilor morale lipsa. Craciunul nu e un program special la televizor. Si nici zambet fals nu e Craciunul.

Citește mai mult:Tudor Chirila despre spiritul Craciunului

Despre inteligența spirituală

 

Există o definiție a inteligenței spirituale?

Despre inteligența spirituală Specialiștii din domeniul spiritualității afirmă că există diverse tipuri de inteligență, precum inteligența lingvistică, spațială, interpersonală, intrapersonală, etc. Totuși, unii autori consideră că există chiar și mai multe tipuri de inteligență, cum ar fi inteligența spirituală, care ar putea fi definită pe scurt ca fiind propria noastră capacitate de a conferi sens și semnificație lumii și experiențelor pe care le trăim.

 Inteligența spirituală nu este neapărat relaționată cu religia și nici cu credința într-o ființă superioară sau o zeitate, deoarece inclusiv o persoană care nu este religioasă poate avea un nivel ridicat de inteligență spirituală.

 Încă nu există o definiție generalizată a spiritualității, astfel încât nici conceptul de inteligență spirituală nu este pe deplin clarificat și nu există un consens despre acesta.

Citește mai mult:Despre inteligența spirituală

Puterea de a fi sau puterea interioară

 

Ce este puterea interioară?

Puterea de a fi sau puterea interioară Psihologii afirmă că există două tipuri de putere: puterea interioară, cea care mai este numită și "puterea de a fi" și "puterea asupra celorlalți", acel tip de putere care se exercită din păcate asupra celorlalți pentru a-i domina și pentru a se simți important. Acest gen de putere nu provine din esența ființei, ci ține de conjuncturile exterioare, cum ar fi un post important sau de conducere într-o firmă sau o avere impresionantă. Însă dacă aceste persoane își pierd la un moment dat fie funcția, fie banii sau renumele, se vor mai simți oare puternici? Dacă această putere se bazează doar pe acești factori sociali și nu provine din interiorul ființei respective, atunci răspunsul la această întrebare este cu siguranță nu.

Citește mai mult:Puterea de a fi sau puterea interioară