3 rețete de salate delicioase de vară

3 rețete de salate delicioase de vară

3 rețete de salate delicioase de vară Pe timpul verii salatele sunt ideale pentru că sunt ușoare și, de asemenea, foarte răcoroase. De fapt, preparatele cu legume sau leguminoase sunt o opțiune ideală și revigorantă care ne ajută să ne hidratăm vara, oferindu-ne în același timp o mare varietate de vitamine.

 Rețetele de salată pe care vi le prezentăm în acest articol sunt trei rețete delicioase, foarte ușor de preparat și în care vom combina atât legume proaspete cât și leguminoase.

Citește mai mult:3 rețete de salate delicioase de vară

Fructele deshidratate: proprietăți și beneficii

Cum se deshidratează fructele?

Fructele deshidratate: proprietăți și beneficii Fructele deshidratate cele mai cunoscute sunt merele, kiwi, caisele, curmalele, stafidele, prunele, ananasul, bananele, mango, etc. Procesul de deshidratare al alimentelor este o tehnică ce a fost utilizată încă din antichitate pentru conservarea acestora în vederea depozitării acestora pe perioade mai lungi de timp.

Citește mai mult:Fructele deshidratate: proprietăți și beneficii

Clătite umplute cu legume

 

Clătite umplute cu legume

Clătite umplute cu legume Clătitele umplute cu legume sunt o opțiune nutritivă ideală pentru cei care doresc să savureze o gustare sănătoasă și total naturală. Clătitele pot fi preparate atât dulci, cât și sărate și au la bază o rețetă populară europeană de origine franceză care avea la bază făină de grâu. Aceste clătite au în general diametrul de aproximativ 16 centimetri.

 Clătitele pot fi servite ca aperitiv sau desert și au o mare versatilitate, putând avea o varietate de umpluturi. Vă propunem în acest articol o rețetă delicioasă de clătite vegetale, cu o umplutură din legume proaspete și nutritive. Această rețetă este perfectă pentru serile de iarnă.

Citește mai mult:Clătite umplute cu legume

Mic-dejun sănătos cu quinoa și mere

 

Mic-dejun sănătos cu quinoa și mere

Mic-dejun sănătos cu quinoa și mere Quinoa este considerată în prezent un superaliment și este de nelipsit din dietele vegane, putând fi preparată atât ca desert, cât și ca fel de mâncare principal. Pe lângă faptul că este o sursă ideală de energie, combinația de quinoa cu mere și scorțișoară ne oferă o senzație de sațietate timp de câteva ore.

 Un mic-dejun sănătos pe bază de quinoa și mere este o modalitate minunată de ne începe ziua plini de energie, oferindu-i corpului mari beneficii. Vă prezentăm în acest articol o rețetă sănătoasă și savuroasă de mic-dejun pe bază de quinoa, perfectă pentru diminețile reci de toamnă sau de iarnă.

Citește mai mult:Mic-dejun sănătos cu quinoa și mere

Chec sănătos de morcovi și cocos

 

Chec fără făină rafinată sau produse lactate

Chec sănătos de morcovi și cocos Aceasta este o rețetă excelentă pentru un mic dejun sănătos sau ca gustare pentru persoanele care au anumite intoleranțe alimentare (de exemplu, la făina rafinată de grâu și la produsele lactate). Recent, au apărut tot mai multe informații referitoare la tulburările de sănătate pe care le pot cauza intoleranțele și alergiile la anumite alimente, printre care se numără și făina rafinată (datorită glutenului pe care îl conține grâul) și produsele derivate din lapte (care conțin lactoză).

 Bolile cronice ale intestinelor și ale articulațiilor sunt doar câteva dintre problemele care pot apărea în cazul persoanelor care sunt susceptibile de intoleranțe alimentare. Vă prezentăm în continuare o rețetă sănătoasă de chec de morcovi și cocos, care se realizează cu ingrediente ușor de găsit:

Citește mai mult:Chec sănătos de morcovi și cocos