Â
Clătite umplute cu legume
 Clătitele umplute cu legume sunt o opțiune nutritivă ideală pentru cei care doresc să savureze o gustare sănătoasă și total naturală. Clătitele pot fi preparate atât dulci, cât și sărate și au la bază o rețetă populară europeană de origine franceză care avea la bază făină de grâu. Aceste clătite au în general diametrul de aproximativ 16 centimetri.
 Clătitele pot fi servite ca aperitiv sau desert și au o mare versatilitate, putând avea o varietate de umpluturi. Vă propunem în acest articol o rețetă delicioasă de clătite vegetale, cu o umplutură din legume proaspete și nutritive. Această rețetă este perfectă pentru serile de iarnă.
Cum se prepară clătitele?
 Pentru a prepara aluatul clătitelor se vor folosi următoarele ingrediente:
 - 100 g de făină simplă de grâu
 - o jumătate de litru de lapte rece
 - 2 ouă
 - 4 linguri de unt
 - o linguriță de zahăr
 - un vârf de cuțit de sare
 - ulei de măsline pentru prăjit
 Într-un bol se bat bine cele două ouă, apoi se adaugă sarea și zahărul și se amestecă. Se adaugă făina în ploaie amestecând continuu. Se toarnă încet și laptele și se amestecă bine toate ingredientele pâncă când se obține o cremă densă. Aluatul se păstrează la frgigider timp de o jumătate de oră.
 Într-o tigaie se topește puțin unt, iar apoi cu ajutorul unui polonic se toarnă aluatul de clătite. Întoarcem clătitele pe ambele părți până devin aurii. Procedăm astfel până când terminăm tot aluatul.
Â
Cum se prepară umplutura de legume pentru clătite?
Ingrediente:
 - ceapă verde tăiată fin
 - clătitele preparate
 - 2 linguri de semințe de susan
 - 60 g de fasole verde
 - un morcov
 - un ardei roșu
 - un praz
 - 50 ml de ulei de măsline extravirgin
 - o linguriță cu sos de soia
 - un vârf de cuțit de sare
 - piper negru proaspăt măcinat
Preparare:
 Se spală bine morcovii, se curăță de coajă și se taie rondele fine. Se spală prazul, se îndepărtează partea verde și se taie fin. Se curăță păstăile verzi și se taie bucăți și procedăm la fel și cu ardeiul.
 Într-o tigaie se încinge puțin ulei de măsline, apoi se adăugă toate legumele tăiate. Se lasă la foc mic, iar când devin suficient de moi se adaugă sosul de soia, piperul și un vârf de cuțit de sare.
 Se amestecă bine toate ingredientele, se stinge focul și se scot legumele pe un platou. Se umple apoi fiecare clătită cu 2-3 linguri din acest amestec de legume. Le putem servi cu smântână, sos de usturoi sau sos de roșii, după preferințe. Sunt delicioase mai ales calde, dar pot fi consumate și reci.