Începe ziua cu un mic dejun în jurul lumii
Zilele reci de toamnă care îÈ™i fac apariÈ›ia te cam deprimă? Pentru a scăpa de acest lucru, nimic nu se compară cu un mic dejun pentru a începe cât mai bine ziua. Deci nu mai trebuie să sari peste micul dejun care îÈ›i permite să îÈ›i refaci energia, care favorizează concentrarea ÅŸi buna dispoziÈ›ie. Pentru a varia acest moment delicios al dimineÈ›ii, trebuie să te inspiri de la micul dejun tipic pentru câteva țări din lume.
În cele patru colturi al lumii, micul dejun este un moment foarte apreciat. Cei din Anglia încep cu un mic dejun continental, cei din China cu orez È™i cu tătăitei iar în India acesta este cât mai condimentat. În FranÈ›a un must have este croissant-ul, cafeaua sau tartinele cu unt. Iată alte exemple care să te inspire.
Micul dejun englezesc.
Micul dejun englezesc este o masă adevărată care este destul de copioasă È™i plină de calorii. În meniu: pâine prăjită, cu unt È™i cu marmeladă de portocale amare, È™uncă ÅŸi ouă, carnaÈ›i ÅŸi fasole cu sos de roÈ™ii, ciuperci È™i roÈ™ii. Ceaiul negru foarte puternic este foarte apreciat, cel mai adesea alături ÅŸi de lapte.
Micul dejun spaniol.
Zilele încep aici cel mai adesea cu o cafea cu lapte. Gustările reci sunt cele mai apreciate aici. În meniu avem tortilla, o omletă cu cartofi, sandviÈ™uri cu È™uncă, pâine cu roÈ™ii, churros sau ciocolată caldă.
Micul dejun american.
Micul dejun american trebuie să fie cât mai variat. În meniu: sucuri de fructe, sucuri smoothie, fructe proaspete tăiate felii, iaurturi, cereale, pancakes, muffins, gauffre, carnaÈ›i È™i ouă, galette de cartofi… de toate pentru toate gusturile. Cafeaua se savurează întreaga zi.
Micul dejun german.
Germanii iubesc să amestece gustul dulce È™i sărat la micul dejun. Brânza este un ingredient de nelipsit in micul dejun. Tartinele de pâine, covrigeii, cerealele, iaurturile, ouăle fierte, mezelurile È™i murăturile nu lipsesc. Cei care iubesc gusturile dulce È™i sărate consumă pâine cu unt, cu dulceață È™i cu brânză. Să nu uităm de musli, cafea, lapte, suc de fructe, ciocolata caldă, ceai…
Micul dejun chinezesc.
Aici micul dejun este o masă ca oricare alta. Se consumă feluri de mâncare tradiÈ›ionale sărate. Aici intră clătitele de ouă, tăieÈ›ei, orezul, ravioli, dar È™i ceaiul negru.
Micul dejun brazilian.
Åži cei de aici iubesc să amestece gusturile dulce È™i sărat la micul dejun. În meniu fructe tropicale, dulceață, miere, prăjituri cu banane, cu morcovi, cu ciocolată sau tapioca, dar ÅŸi pâine, brânză topită, ouă sau jambon.