Cele mai delicioase reţete de bruschete
Bruschetele, aceste mici pâini prăjite italieneÅŸti de origine modestă constituiau altădată masa obiÈ™nuită a țăranilor transalpini. Elaborate în mod tradiÈ›ional pe bază de câteva ingrediente extrem de simple, bruschetele au dat naÈ™tere unei multitudini de reÈ›ete gurmande ÅŸi variate. Iată câteva dintre ele.
Prepararea clasică a bruschetei.
La origine, bruscheta se referă la o felie de pâine prăjită, dată cu usturoi, unsă cu puÈ›in ulei de măsline È™i acoperită cu pulpă de roÈ™ii È™i cu ierburi aromatice proaspete. Este un veritabil mic deliciu, remarcabil de simplu.
La baza bruschetei este pâinea.
Pe o bază italiană - ciabatta sau ciabattina, o pâine de Å£ară, baghetă sau orice alt tip de pâine, bruschetele sunt cele mai delicioase.
Savori italienești.
Atunci când te decizi să prepari bruschete cel mai bine ar fi să te inspiri în primul rând din marea tradiÈ›ie italienească. Astfel, busuiocul, roÈ™iile ÅŸi mozzarella sunt cele mai folosite la bruschete. Dar la această bază nu ezita să adaugi È™i măslinele verzi, ardeii sau un caviar de vinete.
Variante gurmande de bruschete.
Poti să variezi plăcerile È™i să înlocuieÈ™ti mozzarella cu orice alt tip de brânză – cu ricotta, cu brânză de capră, etc. Mai poÈ›i asocia chiar È™i smochinele cu jambonul sau să foloseÈ™ti È™i pepene galben.
Bruschete cu brânză de capră È™i cu anÈ™oa la grătar.
Un fel de mâncare preparat foarte repede, tipic pentru Italia. O felie de pâine prăjită parfumată cu usturoi ÅŸi tartinată cu brânză pusă în valoare de anÅŸoa pentru un plus de savoare È™i de originalitate.
Bruschete cu șuncă și cu tapenadă de smochine şi măsline.
Un antreu rece mai mult decât delicios. Delicios dacă îl prezinÈ›i alături de o focaccia.
Bruschete cu roșii cherry.
Bruschetele cu roșii sunt deja un clasic al bucătăriei italiene. Dacă mai pregătești roșia la grătar vei obține cea mai agreabilă savoare dulce.