Ce zici de un brunch cu fructe și legume?
Vrei să te bucuri de cel mai lejer brunch cu putință? Pentru această masă dintre micul dejun È™i prânz cel mai bine ar fi să mizezi pe fructe È™i pe legume. Crude, fierte sau stoarse, vei face o cură detox asigurată. Iată mai multe sfaturi È™i reÈ›ete.
Pe lângă băuturile tradiÈ›ionale de la brunch, cafea, ceai sau ciocolată, trebuie să încerci să profiÈ›i È™i de beneficiile sucurilor de fructe sau de legume preparate la storcător sau în blender.
ReÈ›eta tradiÈ›ională de suc portocale stoarse este la îndemâna tuturor. Un suc care se poate consuma alături de frunze de mentă, de busuioc sau la care mai poÈ›i folosi È™i lămâie sau grepfruit.
Prepară un suc smoothie dulce sau sărat. Un suc smoothie este cel mai ușor de preparat. Poți face un amestec de kiwi, banane, căpșuni.
Dar mai poÈ›i încerca să prepari È™i un suc smothie sărat de preparat cu fenicul, cu È›elină, cu castravete È™i cu roÈ™ii.
Mai poÈ›i încerca È™i o supă gaspacho, o supă rece de legume. Conceptul este unul extrem de simplu. Trebuie să tai legumele, să mixezi È™i să amesteci. Dacă vrei să respecÈ›i reÈ›eta tradiÈ›ională a acestei supe reci de origine spaniolă, trebuie să foloseÈ™ti un castravete, un ardei verde È™i unul roÈ™u, un kilogram de roÈ™ii, o ceapă, un cățel de usturoi, oÈ›et È™i miez de pâine.
PoÈ›i încerca însă o mulÈ›ime de variante:
- roșii, feta și busuioc.
- morcovi, brânză È™i chimion.
- avocado, rucola È™i brânză roquefort.
- țelină, castravete, ardei verde și roșii.
Legume și fructe de savurat crude.
În versiune dulce, trebuie să alegi fructele în funcÈ›ie de anotimpuri È™i de gusturi. PoÈ›i face frigărui cu pepene roÈ™u È™i galben, nectarine, caise È™i piersici, kiwi, căpÈ™uni È™i banane pe care să le consumi alături de ciocolată.
Te poÈ›i gândi însă È™i la unele combinaÈ›ii sărate.
Legume È™i proteine – roÈ™ii È™i mozzarella, avocado È™i creveÈ›i, castraveÈ›i cu feta dovlecei cu brânză, vinete cu somon fume. Le poÈ›i consuma alături de o vinegretă lejeră, de un sos pesto, de ierburi aromatice sau de brânză.
Salatele de fructe sunt cele mai delicioase.
Cele mai delicioase sunt cele cu mere, cu struguri, cu pepene galben È™i roÈ™u. Sau cele cu floare de portocal, cu banane, cu kiwi, cu căpÈ™uni, cele cu mere, cu pere, cu portocale, cu grepfruit sau cu fructe confiate. Și mai poÈ›i adăuga preparatelor tale ierburi aromatice, condimente, fructe cu miez sau chiar È™i brânză.
Poți face și o spumă de fructe.
Un alter ego lejer pentru spuma de ciocolată este spuma de ananas. Ai nevoie de ananas, de făină È™i de ouă. Mai poÈ›i face spumă de căpÈ™uni, de zmeură, de piersici, de pepene galben sau de cireÈ™e. Și poÈ›i încerca È™i legumele. O spumă cu germeni È™i cu sfeclă roÈ™ie de exemplu. Sau de ridiche, de morcovi, de È›elină sau de dovleac.
PoÈ›i încerca È™i combinaÈ›ii inedite în tot felul de tarte.
Ai nevoie doar de un aluat și de cele mai bune combinații.
- banane, kiwi și nucă de cocos.
- portocale, lămâie È™i curmale.
- caise, migdale,verbină, căpșuni, lavandă.
Combinații sărate.
- andive, brânză de capră È™i ton.
- vinete, dovlecei și roșii.
- praz, somon, ciuperci, brânză fresh.
Combinații dulci și sărate.
- morcovi, portocale și chimion.
- măr, fenicul, gorgonzola.
- măr, nuci, spanac.
PoÈ›i trage fructele la tigaie cu un strop de ulei de nuci sau de alune. Legumele pot fi trase la tigaie cu ulei de susan sau de măsline. Mai poÈ›i pune în aceeaÈ™i tigaie mango È™i avocado, prune È™i roÈ™ii cherry.