Coacăze negre
Coacăzele negre sunt niÈ™te fructe excepÈ›ionale. Și asta atât în ceea ce priveÈ™te gustul lor cât È™i proprietățile lor nutritive. Coacăzele negre conÈ›in un nivel ridicat de antioxidanÈ›i, adică mineralele ÅŸi vitaminele pe care le conÈ›in luptă împotriva radicalilor liberi.
Ce ar fi să consumi fără moderație coacăze negre?
Iată câteva idei pentru a te bucura din plin de aceste fructe. Să începem cu micul dejun. Coacăze negre dimineață, pentru a începe cât mai bine ziua.
Un toast cu coacăze negre.
Dacă nu îÈ›i place dulceaÈ›a de coacăze sau dacă È›i se pare a fi mult prea dulce, mai ai o altă soluÈ›ie la îndemână – niÈ™te fructe zdrobite sau întregi pe o pâine prăjită. Te vei putea bucura de un mic dejun magic. Pentru ca fructele să stea fără probleme pe toast, nu miza pe miere care este prea dulce. Cel mai bine ar fi să alegi un unt de nuci sau de seminÈ›e precum cel de migdale, caju, susan pe care le poÈ›i amesteca cu puÈ›ină pudră de maca.
Coacăze de băut.
Este de ajuns dacă le amesteci un lapte vegetal sau cu apă. Pentru a varia gustul său trebuie să adaugi o savoare suplimentară, cum ar fi laptele de cocos, menta fresh sau cimbrul.
Chia cu coacăze.
Chia este un ingredient versatil ÅŸi nutritiv. Odată ce s-a umflat într-un lichid la alegere – băutură de migdale, piure de fructe sau lapte de cocos, se poate transforma într-un mic dejun extrem de consistent.
PoÈ›i prepara È™i un fel de mâncare cu coacăze È™i cu varză kale.
Coacăze negre glasate.
Pentru a termina cât mai bine un festin, nimic nu se compară cu un sorbet, de coacăze bineînÈ›eles. Ai nevoie de patru ceÈ™ti de coacăze, de o jumătate de ceaÈ™că de sirop de arÈ›ar È™i suc de lămâie sau portocale, chiar coaja lor, mentă, cimbru, nucă de cocos…
Poftă bună!