5 rețete pentru un mic dejun hrănitor
Toată lumea iÈ›i spune ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei? Ei bine, asa este. Micul dejun reprezinta cea mai importanta masa a zilei. Este esenÈ›ial sa mănânci cat mai bine pentru a fi în forma toată ziua È™i sa nu dai iama în ciocolata pe la ora 10 dimineață… ÎÈ›i venim în ajutor cu 5 idei de reÈ›ete hrănitoare pentru micul dejun.
Jeleu de portocale.
Bogate în fibre- care încetinesc digestia È™i deci È™i reîntoarcerea senzaÈ›iei de foame, portocalele sunt cele mai bune la micul dejun. Si în texturi gelifiate portocalele se pot manca atât cu linguriÈ›a cat È™i pe un toast.
Ai nevoie de 50 cl de suc de portocale, de 3 portocale È™i de 6 foi de gelatina. Înmoaie gelatina în apa rece. Curata portocalele de membranele lor albe È™i pune-le în mai multe pahare. ÎncălzeÈ™te sucul de portocale si adaugă când fierbe acesta gelatina. Adaugă apoi amestecul peste portocale È™i pune totul la rece.
Granola cu migdale si cu alune.
Alune, migdale, nuci… Acest preparat ultra-gurmand trebuie sa devina un obicei pentru micul dejun. Amesteca într-o salatiera fulgi de ovăz, nuci, migdale, alune, seminÈ›e de dovlecel, sirop de agave È™i ulei de floarea-soarelui. Pune amestecul in tava cuptorului pe care ai acoperit-o cu hârtie de copt. Amesteca din când în când.
Jeleu de lapte de migdale cu portocale.
Ai auzit pana acum de agar-agar? Este un gelifiant natural pe baza de plante care face concurenta gelatinei È™i care este compus în totalitate din fibre. Deci organismul îl digera mai greu si senzaÈ›ia de foame nu apare atât de repede.
Ai nevoie de 50 cl de lapte de migdale, de o portocala, de 2 grame de agar-agar si de 2 linguri de sirop de agave. Taie 3 benzi de coaja de portocala È™i scufunda-le în apa fierbinte timp de 30 de secunde. Scurge coaja È™i repeta operaÈ›iunea. Taie apoi coaja în bucatele fine. Pune laptele de migdale într-un vas cu agar-agar peste. Adaugă siropul de agave È™i cojile de portocala È™i pune totul la fiert. AÈ™ează totul în pahare È™i lasă 2 ore la răcit.
Ovăz cu mere și cu nuci.
Ca sa nu mai trebuiască sa ronțăi pana la prânz, poÈ›i înlocui obiÈ™nuitele corn flakes cu fulgii de ovăz. Foarte bogate în proteine È™i în fibre solubile, sunt digerate mai greu de către organism È™i acesta nu se gândeÈ™te ca ii este foame.
Ai nevoie de lapte, de fulgi de ovăz, de sirop de agave, de 2 mere È™i de nuci. Varsa laptele È™i siropul de agave într-un vas. Pune la fiert È™i adaugă fulgii de ovăz. Amesteca È™i lasă pe foc fulgii pana obÈ›ii o consistenta omogena. Pune jumătate din mere È™i nuci în terci È™i restul lasă pentru decor.
Quinoa cu afine.
Quinoa vine cu un aport de fibre, laptele cu proteine È™i piureul de migdale cu cei mai buni acizi graÈ™i. Afinele pentru a te delecta. Adaugă într-un vas lapte, seminÈ›e de vanilie È™i quinoa. Pune la fiert totul È™i mai lasă timp de 20 de minute timp în care trebuie sa amesteci. Adaugă sirop de agave È™i piure de migdale. Pune totul în pahare È™i decorează cu afine si migdale prăjite È™i mărunÈ›ite.