Trucuri gurmande pentru a pregati un delicios mezze de vara
Nu ai auzit pana acum de mezze? Mezze se refera la o serie de aperitive diverse servite pe un platou. Acest mix de mici feluri de mancare conviviale, nu inceteaza sa iti inveseleasca primavara sau vara. Descopera citind sfaturile noastre cum poti compune un mezze- un aperitiv estival.
Pe post de antreu.
Acest mix poate sa fie simplu si lejer si sa contina cateva lucruri care sa te faca sa mai ai rabdare pana la cina. Poti apela fara probleme la castraveti sau napi, la masline sau la bezer- seminte de dovlecei prajite si sarate.
Mananca cu degetele.
Si fa din asta o regula. Acest lucru va fi mult mai apreciat de catre invitati cu siguranta.
Fii generos cand vine vorba de mezze.
Trebuie sa propui macar 12 feluri de mancare atunci cand vine vorba despre mezze. Felurile traditionale libaneze care se regasesc in mezze sunt tabulehul, fattouche- o salata de cruditati, hummus- un piure de naut care se asezoneaza cu ulei de susan si uneori chiar si cu carne, batenjan – piure de vinete care este sublimat de cele mai multe ori cu semintele de la o rodie, kibbeh- chiftelute de carne de oaie sau de vita preparata si cu bulghur, chich taouk, frigarui de pui, chenklich, branza uscata din lapte de vaca, arayes, paine umpluta cu carne, frunze de vita umpluta….
Amesteca si culturile.
Adauga felului tau de mancare libanez o savoare la fel de sarata ca si un halloumi la gratar, o branza venita din Cipru. Da dovada de inventivitate si adauga mezzelor tagliatelle de dovlecel cu lamaie si ardei copt. Serveste totul cu un sos de castravete cu iaurt si cu menta.
Bea cat mai proaspat.
Traditia spune sa bei o bautura din anason alungita cu apa si cu gheata. Un rose oriental foarte fresh este insa la fel de potrivit.
Iata cateva alte optiuni pe care le mai ai la indemana pentru a obtine niste delicioase platouri.
- Cartofi Keyann- cartofi cu coriandru, usturoi si lamaie.
- Ficatei de pasare- ficateii pot fi serviti cu un sos din melasa de rodii si lamaie.
- Makanek- este vorba despre niste carnati specific libanezi care sunt serviti cu un sos din unt si lamaie.
- Falafel
- Rulouri cu spanac care sa fie asezonate cu usturoi si cu sumac – un condiment acidulat care este folosit ca o alternativa la lamaie.
Adu in aceasta vara Libia la tine in bucatarie.