3 rețete de salate delicioase de vară

3 rețete de salate delicioase de vară

3 rețete de salate delicioase de vară Pe timpul verii salatele sunt ideale pentru că sunt ușoare și, de asemenea, foarte răcoroase. De fapt, preparatele cu legume sau leguminoase sunt o opțiune ideală și revigorantă care ne ajută să ne hidratăm vara, oferindu-ne în același timp o mare varietate de vitamine.

 Rețetele de salată pe care vi le prezentăm în acest articol sunt trei rețete delicioase, foarte ușor de preparat și în care vom combina atât legume proaspete cât și leguminoase.

Rețeta nr. 1: Salată de mazăre, sfeclă roșie și morcovi

 Sfecla o puteți cumpăra crudă și o puteți găti sau puteți folosi borcanele de sfeclă care sunt deja produse industrial. Cu mazărea veți putea face la fel sau puteți cumpăra păstăi de mazăre din piață pe care le veți desface și veți găti mazărea puțin sau veți folosi mazărea congelată pe care o veți dezgheța anterior și o vom fierbe. Puteți adăuga, de asemenea, dacă doriți, puțin sparanghel și ruccola la această rețetă.

Ingrediente:

 - 150 grame de mazăre verde

 - 150 grame de sfeclă roșie rasă sau rondele

 - 100 grame salată verde creață

 - un morcov decojit și ras

 - un castravete tăiat rondele

 - o roșie mai mare tăiată rondele

 - o conservă mică de porumb

 - sare și piper după gust

Ingrediente pentru dressing:

 - ulei de măsline extravirgin

 - puțin oțet balsamic

 - sucul de la o jumătate de lămâie

 - puțină sare

Cum se prepară?

 Într-un castron sau un bol de salată adăugați toate ingredientele, adică legumele și salata tocată. Deschideți conserva cu porumb dulce, scurgeți puțin apa. Adăugați puțină sare, porumbul dulce și amestecați bine salata.

Dressingul se prepară urmând acești pași:

 Într-un bol mic sau cană adăugați un vârf de cuțit de sare. Apoi adăugați oțetul, amestecând pentru a dilua sarea. Incorporați sucul de lămâie, uleiul și amestecați pentru a lega bine dressingul. Turnați dressingul peste salată și amestecați bine.

Rețeta nr. 2: Salată de legume și cușcus

 Înainte de a pregăti salata se va fierbe mai întâi cușcușul și odată gătit îl veți lăsa să se răcească pentru a-l încorpora ulterior în salată.

Ingrediente:

 - o cană de cușcus fiert

 - o cană de apă

 - o ceapă roșie tăiată

 - un ardei roșu tăiat cubulețe

 - 10 roșii cherry

 - 200 grame de ruccola

 - 10 curmale fără sâmburi și tăiate

 - un pumn de nuci tocate

 - sare și piper după gust

Ingrediente pentru dressing:

 - o linguriță de muștar

 - o linguriță de miere

 - 4 linguri de ulei de măsline extravirgin

 - 100 ml de suc de lămâie

Cum se prepară?

 Într-o oală cu capac adăugați cușcușul și apa. Gătiți cușcușul timp de 10 minute la foc mic până se evaporă apa. Stingeți focul și acoperiți cușcușul și lăsați-l deoparte aproximativ 10 minute. Între timp puteți pregăti salata. Într-un bol de salată, adăugați toate legumele tocate, nucile, curmalele și ruccola. Adaugați puțină sare și piper după gust și amestecați bine toate ingredientele.

Dressingul se prepară urmând acești pași:

 Într-un castron mic sau o sosieră se pregătește dressingul. Pentru aceasta, amestecați sucul de lămâie cu muștarul, apoi adăugați lingurița de miere și amestecați din nou. La final, adăugați lingurile de ulei de măsline și amestecați pentru a lega bine dressingul. Apoi turnați dressingul peste salată și amestecați bine.

Rețeta nr. 3: Salată de năut și năsturel

 Pentru a pregăti această salată, puteți folosi năut la conservă sau puteți fierbe boabele uscate înainte de a pregăti salata.

Ingrediente:

 - o conservă mică de năut fiert

 - o pungă de 150 sau 200 grame de nasturel, spălat

 - 100 grame de germeni de lucernă (opțional)

 - o ceapă roșie tăiată

 - o jumătate de ardei roșu tăiat cubulețe

 - 100 grame de morcov ras

Ingrediente pentru dressing:

 - 2 linguri de ulei de măsline extravirgin

 - 2 linguri de suc de lămâie

 - 2 linguri de sos de soia

 - puțină sare

 - 4 linguri de apă minerală

Cum se prepară?

 Într-un bol de salată adăugați toate ingredientele tocate, cu excepția năutului pe care îl veți adăuga întreg. În continuare puteți pregăti dressingul astfel: într-un bol pentru sos adăugați cele patru linguri de apă minerală. Adăugați apoi sosul de soia, zeama de lămâie, puțină sare și uleiul de măsline. Amestecați bine pentru a lega dressingul și, odată legat, turnați-l peste salată.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi din Rețete - Aperitive, Gustări

3 rețete de salate del…

3 rețete de salate delicioase de vară  Pe timpul verii salatele sunt ideale pentru că sunt ușo...

Fructele deshidratate: …

Cum se deshidratează fructele?  Fructele deshidratate cele mai cunoscute sunt merele, kiwi, caise...

Clătite umplute cu leg…

  Clătite umplute cu legume  Clătitele umplute cu legume sunt o opțiune nutritivă ideală pe...

Mic-dejun sănătos cu …

  Mic-dejun sănătos cu quinoa și mere  Quinoa este considerată în prezent un superaliment ...

Chec sănătos de morco…

  Chec fără făină rafinată sau produse lactate  Aceasta este o rețetă excelentă pentru u...

Idei pentru un mic-deju…

  Noile coduri ale micului dejun     Mai ușor de digerat, mai plin de ...

10 idei pentru un aperi…

  10 idei pentru un aperitiv cu brânză  Nu consumi brânza decât la ...

Gustări de savurat fă…

  Gustări delicioase de savurat fără complexe  Să ronțăi, să te bucuri de o gus...

Folosește altfel iaurt…

  Iaurtul se pretează la diferite rețete!  Iaurtul nu este doar o simplă gustare. S...

Brunch cu fructe și le…

  Ce zici de un brunch cu fructe și legume?  Vrei să te bucuri de cel mai lejer brun...

Reţete pentru un brunc…

  7 reţete pentru un brunch cu mini calorii  Eşti adepta unui mic dejun tardiv? &Ici...

Idei facile pentru un a…

  10 idei facile pentru un aperitiv lejer  Pentru ca aperitivele tale din week-end să...

Super sandvișuri făr…

  6 super sandvișuri fără carne  Ești capabil sau nu să nu consumi o zi sau mai m...

Idei de sandvișuri dul…

  5 idei de sandvișuri dulci  Un sandviș dulce uns cu cele mai bune și cele mai sav...

Cum poți savura altfel…

  Terciul, un mic dejun plin de savoare  Terciul nu este nici pe departe un mic dejun ...

Micul dejun in jurul lu…

  Începe ziua cu un mic dejun în jurul lumii  Zilele reci de toamnă care ...

Retete delicioase de br…

  Cele mai delicioase reţete de bruschete  Bruschetele, aceste mici pâini prăj...

Mic dejun cu banane

  4 feluri în care poți mânca banana la micul dejun  Știai că banana es...

Retete de sandvisuri wr…

  Câteva rețete ușoare de sandvișuri wrap  Dacă te-ai săturat deja de clasi...

Incepe ziua cu un mic d…

  Micul dejun - vitamine, echilibru și plăcere în meniu  O veritabilă sursă ...

Guacamole home-made

  Sos guacamole home-made şi 100% sănătos  Hola amigos. Va invitam azi în Mex...

Retete pentru un mic de…

  5 rețete pentru un mic dejun hrănitor  Toată lumea iți spune ca micul dejun este...

Coacaze negre

  Coacăze negre  Coacăzele negre sunt niște fructe excepționale. Și asta atâ...

Picnic – amuse-bouche…

  Picnic – rețete pentru un aperitiv – amuse-bouche light  Vara vine și ...

Gustari cu ciocolata

  Gustări cu ciocolată  Ce zici de o gustare cu ciocolată? Cu siguranță că nu o ...

Gustari care au mai put…

  Gustari delicioase care au mai putin de 100 de calorii  Vrei sa iei o mica gustare d...

Paine cu surprize

  6 feluri in care poti prepara o delicioasa pâine cu surprize  Nu trebuie sa co...

Ce fel de sandvis cald …

  Ce fel de sandvis cald preferi?  Panini, hot dog, croque-monsieur, kebab, burger&hel...

Sandvis Croque-Monsiuer

  Sandvis Croque-Monsiuer  Un mare clasic al bucatariei franceze, aandvisul Croque-Mon...

Mezze delicios de vara

  Trucuri gurmande pentru a pregati un delicios mezze de vara Nu ai auzit pana acum de mezz...

Aperitive inainte de ci…

Aperitive inainte de cina- retete de “finger-food” pentru a rontai in jurul unui pahar...

Idei de brunchs

  3 idei de brunchs de testat duminica   Englezesc, American sau mai degraba dietetic...