3 rețete de salate delicioase de vară
 Pe timpul verii salatele sunt ideale pentru că sunt ușoare și, de asemenea, foarte răcoroase. De fapt, preparatele cu legume sau leguminoase sunt o opțiune ideală și revigorantă care ne ajută să ne hidratăm vara, oferindu-ne în același timp o mare varietate de vitamine.
 Rețetele de salată pe care vi le prezentăm în acest articol sunt trei rețete delicioase, foarte ușor de preparat și în care vom combina atât legume proaspete cât și leguminoase.
Rețeta nr. 1: Salată de mazăre, sfeclă roșie și morcovi
 Sfecla o puteți cumpăra crudă și o puteți găti sau puteți folosi borcanele de sfeclă care sunt deja produse industrial. Cu mazărea veți putea face la fel sau puteți cumpăra păstăi de mazăre din piață pe care le veți desface și veți găti mazărea puțin sau veți folosi mazărea congelată pe care o veți dezgheța anterior și o vom fierbe. Puteți adăuga, de asemenea, dacă doriți, puțin sparanghel și ruccola la această rețetă.
Ingrediente:
 - 150 grame de mazăre verde
 - 150 grame de sfeclă roșie rasă sau rondele
 - 100 grame salată verde creață
 - un morcov decojit și ras
 - un castravete tăiat rondele
 - o roșie mai mare tăiată rondele
 - o conservă mică de porumb
 - sare și piper după gust
Ingrediente pentru dressing:
 - ulei de măsline extravirgin
 - puțin oțet balsamic
 - sucul de la o jumătate de lămâie
 - puțină sare
Cum se prepară?
 Într-un castron sau un bol de salată adăugați toate ingredientele, adică legumele și salata tocată. Deschideți conserva cu porumb dulce, scurgeți puțin apa. Adăugați puțină sare, porumbul dulce și amestecați bine salata.
Dressingul se prepară urmând acești pași:
 Într-un bol mic sau cană adăugați un vârf de cuțit de sare. Apoi adăugați oțetul, amestecând pentru a dilua sarea. Incorporați sucul de lămâie, uleiul și amestecați pentru a lega bine dressingul. Turnați dressingul peste salată și amestecați bine.
Rețeta nr. 2: Salată de legume și cușcus
 Înainte de a pregăti salata se va fierbe mai întâi cușcușul și odată gătit îl veți lăsa să se răcească pentru a-l încorpora ulterior în salată.
Ingrediente:
 - o cană de cușcus fiert
 - o cană de apă
 - o ceapă roșie tăiată
 - un ardei roșu tăiat cubulețe
 - 10 roșii cherry
 - 200 grame de ruccola
 - 10 curmale fără sâmburi și tăiate
 - un pumn de nuci tocate
 - sare și piper după gust
Ingrediente pentru dressing:
 - o linguriță de muștar
 - o linguriță de miere
 - 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
 - 100 ml de suc de lămâie
Cum se prepară?
 Într-o oală cu capac adăugați cușcușul și apa. Gătiți cușcușul timp de 10 minute la foc mic până se evaporă apa. Stingeți focul și acoperiți cușcușul și lăsați-l deoparte aproximativ 10 minute. Între timp puteți pregăti salata. Într-un bol de salată, adăugați toate legumele tocate, nucile, curmalele și ruccola. Adaugați puțină sare și piper după gust și amestecați bine toate ingredientele.
Dressingul se prepară urmând acești pași:
 Într-un castron mic sau o sosieră se pregătește dressingul. Pentru aceasta, amestecați sucul de lămâie cu muștarul, apoi adăugați lingurița de miere și amestecați din nou. La final, adăugați lingurile de ulei de măsline și amestecați pentru a lega bine dressingul. Apoi turnați dressingul peste salată și amestecați bine.
Rețeta nr. 3: Salată de năut și năsturel
 Pentru a pregăti această salată, puteți folosi năut la conservă sau puteți fierbe boabele uscate înainte de a pregăti salata.
Ingrediente:
 - o conservă mică de năut fiert
 - o pungă de 150 sau 200 grame de nasturel, spălat
 - 100 grame de germeni de lucernă (opțional)
 - o ceapă roșie tăiată
 - o jumătate de ardei roșu tăiat cubulețe
 - 100 grame de morcov ras
Ingrediente pentru dressing:
 - 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
 - 2 linguri de suc de lămâie
 - 2 linguri de sos de soia
 - puțină sare
 - 4 linguri de apă minerală
Cum se prepară?
 Într-un bol de salată adăugați toate ingredientele tocate, cu excepția năutului pe care îl veți adăuga întreg. În continuare puteți pregăti dressingul astfel: într-un bol pentru sos adăugați cele patru linguri de apă minerală. Adăugați apoi sosul de soia, zeama de lămâie, puțină sare și uleiul de măsline. Amestecați bine pentru a lega dressingul și, odată legat, turnați-l peste salată.