6 super sandvișuri fără carne
EÈ™ti capabil sau nu să nu consumi o zi sau mai multe carne? În ziua de 1 octombrie s-a sărbătorit Ziua Vegetarienilor. O zi care să îÅ£i reamintească un lucru – carnea este nocivă pentru sănătate consumată în exces È™i mai este ÅŸi nocivă pentru mediu. Ce zici? Încerci? PoÈ›i începe prin a consuma niÈ™te sandviÈ™uri fără carne.
Sandvișuri vegetariene home-made.
Nu mănânci deloc carne sau ai vrea să reduci puÈ›in din consumul său? ÎÅ£i venim în ajutor cu cele mai bune idei. Un simplu guacamole sau un hummus plin de energie, o spumă de morcovi… iată care sunt cele mai bine idei vegetariene de pus în aplicare pentru a prepara cele mai delicioase sandviÈ™uri fără carne.
Guacamole.
Avocado este foarte bun pentru sănătate ÅŸi mai ales pentru piele. În plus, este delicios. Iată ce trebuie să faci:
- taie un avocado în două ÅŸi înlătură miezul.
- zdrobeÈ™te pulpa cu o furculiÈ›a până vei obÈ›ine cea mai cremoasă pastă. Asezonează cu sare ÅŸi cu piper.
- pune amestecul pe o felie de pâine prăjită. O savoare pentru papile garantată.
- mai poÈ›i pune peste felii de roÈ™ii, puÈ›in usturoi suc de lămâie, sau orice altceva după gust.
Spumă de morcovi.
Propune tuturor un preparat fin care se prepară în felul următor:
- pune la cuptor felii de morcov.
- adaugă miere, puțin ulei de măsline, usturoi şi asezonează.
- după ce ai ținut totul la cuptor timp de 30 de minute, mixează sau zdrobește totul.
- adaugă sare şi piper.
Un hummus energetic.
Hummus-ul este un produs care este foarte în tendinÈ›e. Åži este foarte uÈ™or să îl prepari la tine acasă.
- amestecă toate ingredientele – năut, ulei de măsline, suc de lămâie, sare ÅŸi piper, chimion până vei obÅ£ine o pastă omogenă.
- asezonează.
- dacă nu îÈ›i place ce a ieÈ™it mai poÈ›i adăuga puÈ›ină apă.
În funcÈ›ie de anotimp, poÈ›i adăuga felii de ardeii copt sau chiar de dovleac.
Ridichi pentru a fi în formă.
Brânză albă, ridichi È™i Å£ibuletă, iată un mare clasic. Nu mai ai nevoie de nimic altceva pentru a face un festin. Pune în valoare gustul brânzei cu ajutorul piperului È™i a sării È™i degustă totul.
O mică variantă. Brânza este delicioasă alături de felii fine de sfeclă roÈ™ie fierte. Și mai poÈ›i adăuga ÅŸi niÅŸte seminÅ£e de dovleac prăjite.
Saltă de ouă fierte.
ZdrobeÈ™te două ouă fierte. Adaugă puÈ›ină maioneză, muÈ™tar, pudră de curry, dar È™i puÈ›in pătrunjel mărunÈ›it. Adaugă sare ÅŸi piper. Pentru a da puÈ›ină culoare preparatului tău mai poÈ›i veni cu puÈ›in verde – cu frunze de salată de tot felul sau alte ingrediente… Dă frâu liber imaginaÈ›iei tale.
Castravetele, un ingredient vedetă.
Nu trebuie să uităm din această listă castravetele, fie sub forma sa natur sau tzatziki. Cea mai bună idee- castravetele cu unt de roșii.
- taie roÈ™iile uscate în felii foarte mici ÅŸi pe care să le amesteci cu unt, sare È™i piper. Unge untul pe pâine È™i adaugă È™i câteva felii de castravete. Miam!