Incredibilele beneficii ale tăcerii

Să invităm tăcerea în viața noastră

Incredibilele beneficii ale tăcerii Tăcerea poate fi extrem de benefică, mai ales pentru că ne permite să ascultăm viața și să scăpăm de zgomotele cotidiene banale. Tăcerea este foarte importantă pentru a putea asculta viața. Limitarea zgomotului din jurul nostru este important pentru sănătatea noastră fizică, mentală și emoțională.

 Îndepărtându-ne de zgomotul zilnic, mașini, muzică, televizor și telefon, acest lucru ne ajută să ne deschidem spre relaxare și creativitate, eliberându-ne de dependența de a fi mereu conectați și alertați.

 Nu putem afirma că astăzi trăim mai calm decât în trecut. Ne preocupă crearea unor computere sau mașini de spălat mai silențioase, însă în același timp nu suntem conștienți de cât de mult ne pot perturba noile zgomote, cum sunt: notificările de WhatsApp, Facebook, e-mail, etc. Toate aceste distrageri și zgomote exterioare sunt responsabile pentru performanțe slabe la locul de muncă și în special în relațiile personale.

Cum putem realiza critici constructive?

Cum putem realiza critici constructive?

Cum putem realiza critici constructive? Criticile pot fi împărțite în două categorii: respectiv cele constructive (pozitive) și cele distructive (negative). Cum le putem defini pe fiecare dintre ele?

Criticile constructive:

 Acestea sunt genul de critici care se realizează fără nicio intenție negativă, fără prejudicii și în mod total obiectiv. O critică constructivă poate fi solicitată sau nu, însă întotdeauna trebuie să fie comunicată sub principiul respectului și al înțelegerii, în special atunci când criticăm proiectul, munca sau intenția altei persoane, deoarece trebuie să înțelegem importanța pe care critica respectivă o poate avea pentru persoana în cauză și este indicat să nu rănim sensibilitatea acesteia.

Arta de a-i asculta pe ceilalți

Greșelile comise atunci când credem că-i ascultăm pe ceilalți

 A ști să ascultăm cu adevărat pe cineva nu este o acțiune pasivă, însă nici nu trebuie să încercăm să fim excesiv de receptivi atunci când o persoană ne mărturisește problemele sau greutățile cu care se confruntă.

 A ști să-i ascultăm pe ceilalți nu este ceva simplu. Uneori considerăm că doar a fi prezenți alături de o persoană apropiată înseamnă implicit că știm să o ascultăm. Însă a ști să ascultăm cu adevărat este o artă și poate fi deprinsă dacă ne dorim aceasta. Să vedem în acest articol câteva secrete referitoare la arta de a-i asculta pe ceilalți.

Cum să ne eliberăm de griji?

Grijile excesive înseamnă o minte agitată

Cum să ne eliberăm de griji?

 A trăi tot timpul preocupați sau îngrijorați de ceva nu este o atitudine sănătoasă, deoarece acest lucru poate determina apariția unor boli sau afecțiuni de sănătate. Dacă doriți să vă eliberați de griji și să vă recâștigați liniștea interioară vă oferim în cele ce urmează câteva recomandări utile.

 A nu avea preocupări sau situații dificile de-a lungul vieții este ceva ireal, deoarece toată lumea se confruntă la un moment dat cu probleme sau greutăți. Acestea sunt inerente vieții. Totuși, trebuie să învățăm să le acordăm importanța cuvenită, eliminând în același timp din viața noastră preocupările sau temerile care ne împiedică să avansăm.

Cele 4 chei ale unei relații stabile și fericite

 

Hormonii și fericirea

Cele 4 chei ale unei relații stabile Așa cum indică și numele său, o relație de cuplu se stabilește între două persoane și este un deziderat care trebuie să fie întreținut de ambele părți dacă se dorește ca aceasta să fie cât mai durabilă posibil.

 Se știe că atunci când suntem îndrăgostiți avem aproape permanent o stare de bine și de fericire, íar creierul nostru secretă anumiți hormoni care contribuie la menținerea acestei stări, cum ar fi endorfinele sau oxitocina.