7 pași pentru o atitudine pozitivă

Ce este atitudinea pozitivă?

 Cu siguranță de multe ori ai auzit sau ați citit despre cât de important este să vă confruntați cu lucrurile care se întâmplă cu o atitudine pozitivă pentru a le depăși mai ușor, dar, uneori, s-ar putea să nu știți cum să găsiți această atitudine pozitivă în interior. Din acest motiv, în acest articol vă vom oferi câteva sfaturi, astfel încât să știți cum să vă confruntați cu curaj cu problemele care ar putea apărea fără a cădea în descurajare.

Citește mai mult:7 pași pentru o atitudine pozitivă

Corpul uman ca și templu

Corpul fizic poate să fie un aliat al creșterii interioare

 Corpul fizic ne permite toate experiențele mari și mici ale vieții, de la mâncare la muncă, joc sau iubire, dar este, de asemenea, supus bolii, durerii, îmbătrânirii și, în cele din urmă, morții.

 Respingerea trupului este bine cunoscută în tradiția religioasă creștină occidentală, dar a avut loc și în Orient. Brahmanismul hindus împărtășește punctul de vedere al ascetismului creștin atunci când asociază corpul ca fiind ireal sau ca o povară densă care trebuie eliberată. Unele texte budiste îl definesc ca o sursă de suferință, iar calificări similare pot fi găsite în iudaism și islam.

Citește mai mult:Corpul uman ca și templu

13 recomandări pentru gestionarea timpului

Profitați de orele zilei: a face mai mult cu mai puțin

13 recomandări pentru gestionarea timpului Cerințele de muncă, obligațiile personale și ritmul vieții de zi cu zi determină ca de multe ori să acumulăm cantități imense de muncă cărora nu știm foarte bine cum să le facem față. Datorită gestionării corespunzătoare a timpului, putem reduce această acumulare de sarcini și ușura senzația de presiune și stres pe care o suportăm de obicei.

 Managementul optim al timpului este o abilitate foarte importantă atât la nivel de muncă, cât și pentru desfășurarea activităților din viața noastră de zi cu zi. Deși acest lucru pare mai evident, nu toți oamenii sunt capabili să își organizeze timpul și sarcinile în modul cel mai eficient.

Citește mai mult:13 recomandări pentru gestionarea timpului

Despre rezistența la schimbare

Ce înseamnă rezistența la schimbare?

 De multe ori ne agățăm de credințe și comportamente vechi, din inconștiență, mândrie, nepăsare sau tristețe. Inversarea acestor atitudini ne va permite să evoluăm. Adeseori, oamenii au dificultăți în a-și urma dezvoltarea personală și se confruntă cu o rezistență crescută la ce se întâmplă în mediul lor. Acest lucru înseamnă „rezistență la schimbare” sau „schimbare fără a schimba nimic”.

 Micile schimbări sau transformări majore sunt modul nostru de a evolua și de a ne dezvolta. Este o reajustare necesară și naturală a mediului în schimbare. Numeroase studii consideră că această atitudine de rebeliune schimbă un efect al rigidității și intransigenței umane. Cu toate acestea, putem evalua această atitudine și în ceea ce privește capacitatea unui sistem de a-și proteja identitatea și integritatea și, prin urmare, stabilitatea. Din orice perspectivă am privi lucrurile, schimbarea și dezvoltarea sunt intrinsece naturii umane. Trăim într-o lume în schimbare, într-un progres constant, care necesită o transformare permanentă din partea noastră ca strategie adaptativă la mediu.

Citește mai mult:Despre rezistența la schimbare

Cum să devii o persoană matinală?

10 trucuri eficiente pentru a deveni o persoană matinală

Cum să devii o persoană matinală? A vă trezi devreme este mai mult decât un obicei, este un stil de viață benefic și prin urmare trebuie să fie menținut și în weekenduri, sărbători, cu excepția zilelor în care sunteți bolnavi. Primele zile sau săptămâni pot fi mai dificile, însă organismul uman este conceput să se adapteze schimbărilor și să urmeze o nouă rutină. Faceți un plan și urmați-l pentru a vă bucura de o schimbare în bine. Să vedem în continuare care sunt cele 10 trucuri și recomandări care vă vor ajuta să deveniți o persoană matinală:

Citește mai mult:Cum să devii o persoană matinală?