12 recomandări pentru stima de sine

12 recomandări pentru a crește stima de sine

12 recomandări pentru stima de sine Se spune adeseori că nu poți iubi pe nimeni până nu înveți să te iubești pe tine însuți. A învăța iubirea de sine și a fi confortabil cu propria persoană este un aspect vital pentru bunăstarea și fericirea noastră. Cu toții am experimentat într-o anumită etapă a vieții noastre un sentiment de sine scăzut. Nesiguranța ne face să ne pierdem stima de sine.

 În acest articol vă oferim câteva sfaturi care vă ajută să scăpați de nesiguranță, să vă apreciați mai mult și să vă simțiți mai confortabil cu propria persoană. Stima de sine este la fel ca o plantă care trebuie udată adeseori, dacă nu vrem să se usuce.

Incredibilele beneficii ale tăcerii

Să invităm tăcerea în viața noastră

Incredibilele beneficii ale tăcerii Tăcerea poate fi extrem de benefică, mai ales pentru că ne permite să ascultăm viața și să scăpăm de zgomotele cotidiene banale. Tăcerea este foarte importantă pentru a putea asculta viața. Limitarea zgomotului din jurul nostru este important pentru sănătatea noastră fizică, mentală și emoțională.

 Îndepărtându-ne de zgomotul zilnic, mașini, muzică, televizor și telefon, acest lucru ne ajută să ne deschidem spre relaxare și creativitate, eliberându-ne de dependența de a fi mereu conectați și alertați.

 Nu putem afirma că astăzi trăim mai calm decât în trecut. Ne preocupă crearea unor computere sau mașini de spălat mai silențioase, însă în același timp nu suntem conștienți de cât de mult ne pot perturba noile zgomote, cum sunt: notificările de WhatsApp, Facebook, e-mail, etc. Toate aceste distrageri și zgomote exterioare sunt responsabile pentru performanțe slabe la locul de muncă și în special în relațiile personale.

Cum putem realiza critici constructive?

Cum putem realiza critici constructive?

Cum putem realiza critici constructive? Criticile pot fi împărțite în două categorii: respectiv cele constructive (pozitive) și cele distructive (negative). Cum le putem defini pe fiecare dintre ele?

Criticile constructive:

 Acestea sunt genul de critici care se realizează fără nicio intenție negativă, fără prejudicii și în mod total obiectiv. O critică constructivă poate fi solicitată sau nu, însă întotdeauna trebuie să fie comunicată sub principiul respectului și al înțelegerii, în special atunci când criticăm proiectul, munca sau intenția altei persoane, deoarece trebuie să înțelegem importanța pe care critica respectivă o poate avea pentru persoana în cauză și este indicat să nu rănim sensibilitatea acesteia.

Arta de a-i asculta pe ceilalți

Greșelile comise atunci când credem că-i ascultăm pe ceilalți

 A ști să ascultăm cu adevărat pe cineva nu este o acțiune pasivă, însă nici nu trebuie să încercăm să fim excesiv de receptivi atunci când o persoană ne mărturisește problemele sau greutățile cu care se confruntă.

 A ști să-i ascultăm pe ceilalți nu este ceva simplu. Uneori considerăm că doar a fi prezenți alături de o persoană apropiată înseamnă implicit că știm să o ascultăm. Însă a ști să ascultăm cu adevărat este o artă și poate fi deprinsă dacă ne dorim aceasta. Să vedem în acest articol câteva secrete referitoare la arta de a-i asculta pe ceilalți.

Cum să ne eliberăm de griji?

Grijile excesive înseamnă o minte agitată

Cum să ne eliberăm de griji?

 A trăi tot timpul preocupați sau îngrijorați de ceva nu este o atitudine sănătoasă, deoarece acest lucru poate determina apariția unor boli sau afecțiuni de sănătate. Dacă doriți să vă eliberați de griji și să vă recâștigați liniștea interioară vă oferim în cele ce urmează câteva recomandări utile.

 A nu avea preocupări sau situații dificile de-a lungul vieții este ceva ireal, deoarece toată lumea se confruntă la un moment dat cu probleme sau greutăți. Acestea sunt inerente vieții. Totuși, trebuie să învățăm să le acordăm importanța cuvenită, eliminând în același timp din viața noastră preocupările sau temerile care ne împiedică să avansăm.