12 chei esențiale pentru fericire

Ce este fericirea?

12 chei esențiale pentru fericire Fericirea este o stare subiectivă. Ceea ce face fericită o persoană poate că nu o face fericită pe alta. Fiecare dintre noi își construiește propriul concept de fericire în raport cu gusturile personale și cu mediul în care se dezvoltă. Cu toate acestea, există unele chei universal valabile pentru a face mai ușoară calea către această stare mult dorită de noi toți. Trupul și mintea noastră trebuie să se relaxeze și să se odihnească pentru a obține fericirea și există anumite acțiuni, cum ar fi unele simple gesturi, care ne vor face să ne simțim mai bine cu noi și cu ceilalți oameni.

 Definiția fericirii: starea de spirit a persoanei care se simte pe deplin mulțumită să se bucure de ceea ce dorește sau să se bucure de ceva bun. A fi mulțumiți, a ne bucura, a ne îndeplini dorințele ... toate acestea implică fericire. Dar dacă trebuie să fim clari, trebuie să subliniem faptul că fericirea nu este o destinație, ci o călătorie.

 Se poate întâmpla de multe ori să devenim obsedați de ideea de a fi fericiți și nu ne mai dăm seama că drumul pe care am călătorit pentru a îndeplini un obiectiv este ceea ce ne-a făcut să ne simțim mai bine și mai fericiți, și nu faptul de a atinge scopul însuși. Așa încât să fim conștienți de această călătorie și ne vom bucura de fiecare clipă, pentru că acestea sunt piesele care vor alcătui puzzle-ul fericirii noastre.

Ce putem face pentru a fi mai fericiți?

 Se spune că pentru a fi fericiți avem nevoie de trei lucruri în viață: cineva care să ne iubească, ceva de făcut și ceva ce să așteptăm. Aceste elemente sunt pilonii de bază, dar în acest articol vă vom oferi o listă de acțiuni mici pe care le puteți face în fiecare zi pentru a fi mai fericiți și pentru a privi viața dintr-o perspectivă mai luminoasă și mai optimistă. Să vedem care sunt acestea:

1. Să realizăm regulat exerciții fizice

 Este dovedit științific faptul că exercițiile fizice ne ajută să ne relaxăm, stimulează activitatea cerebrală și ajută la îmbunătățirea imaginii corporale. Pentru a ne bucura de toate aceste beneficii nu este nevoie să tragem din greu la sală, ci este suficient să facem o plimbare în natură, să facem jogging, să dansăm sau să mergem cu bicicleta . Datorită acestor activități fizice organismul eliberează endorfine (care mai sunt numite și hormonii fericirii) care au rolul de a calma stresul și anxietatea, precum și de a reduce riscul de apariție a depresiei.

2. Să dormim bine și puțin mai mult

 A dormi bine este un element foarte important, deoarece somnul este responsabil pentru refacerea forței corpului, ajutându-ne să fim mai atenți și mai productivi a doua zi. Și nu numai asta, ci datorită unui somn puțin mai mult decât orele strict necesare recomandate de medici, ne vom proteja stimulii cerebrali pozitivi.

3. Să ne bucurăm de timpul cu familia și prietenii

 Menținerea legăturii cu oamenii la care ținem ne poate influența foarte mult starea de fericire. Oricât de introvertiți am fi, tot avem nevoie de contactul cu ceilalți, de a împărtăși experiențele de viață sau pur și simplu de a discuta despre orice subiect. A ne bucura de timpul petrecut cu membrii familiei și cu prietenii noștri ne va face să ne simțim mai bine, astfel încât să profităm de aceste momente speciale și să nu ne îndepărtăm de oamenii care ne iubesc.

4. Să petrecem mai mult timp în aer liber

 În general, oamenii se simt de obicei mai bine atunci când se află în locuri deschise unde se pot bucura de lumina naturală și de soare și nu în locurile închise. O plimbare bună pe munte sau de-a lungul plajei, ne poate aduce mult mai multe beneficii pentru sănătate decât credem deoarece lumina soarelui stimulează creierul, îmbunătățindu-ne astfel starea de spirit.

5. Să-i ajutăm pe ceilalți

 Așa cum am menționat anterior, oamenii sunt ființe sociale și noi toți avem nevoie de contact cu ceilalți, dezvoltând sentimente de empatie cu ei. A fi în solidaritate cu alte persoane este un aspect pozitiv nu doar pentru că oferim ajutor cuiva care are nevoie de, dar ne face totodată să reflectăm și asupra fericirii pe care o simțim în legătură cu noi înșine și cu societatea în care trăim. În mod inevitabil, a ajuta o altă persoană ne va face să ne simțim mai bine, fie că susținem financiar o cauză caritabilă sau că ajutăm fizic o persoană în vârstă să treacă strada. Tot ceea ce facem bine pentru ceilalți se va reflecta în noi înșine.

6. Să zâmbim și să râdem mai mult

 A zâmbi și a râde cât mai des ne va ajuta să ne simțim mai bine și să îndepărtăm gândurile negative, chiar dacă starea de moment nu este neapărat bună. În plus, ceilalți care ne văd zâmbind sau râzând ne vor percepe ca fiind persoane prietenoase și accesibile, lăsând deschisă posibilitatea ca cercul nostru de prieteni să se extindă. Pe de altă parte, prin râs eliberăm endorfinele, hormonii fericirii, așa cum se petrece și în cazul exercițiilor fizice.

7. Să planificăm o călătorie

 Când ne hotărâm să facem o călătorie, satisfacția și așteptarea generate de planificare este chiar superioară faptului că mergem într-o excursie. Și, deși acest lucru este unul dintre cele mai bune exemple, a planifica să mergem cu prietenii pentru a sărbători ceva sau pentru a petrece doar o zi de familie, acestea pot fi, de asemenea, benefice pentru fericirea noastră.

8. Să ne relaxăm și să medităm

 Pentru aceasta este bine să găsim un loc liniștit, confortabil și să respirăm. Relaxarea ne va permite să îndepărtăm stresul și îngrijorările care ne pot împiedica să avem o viață mai fericită. În plus, dacă practicăm în mod regulat tehnici de meditație, mintea va fi eliberată, ceea ce ne va ajuta să ne îmbunătățim capacitatea de atenție și să rămânem liniștiți, având o stare generală bună.

9. Să fim recunoscători

 Costă foarte puțin, iar efectele pozitive pe care le poate aduce recunoștința sunt foarte bune. Mulțumirea sau recunoștința poate fi un simplu gest care reușește să facă o altă persoană să zâmbească și astfel să ne facem ziua fericită. Trebuie să alegem în mod conștient să vedem partea bună a lucrurilor și să fim pozitivi cu privire la situația în care ne aflăm. Fiind conștienți și valorizând ceea ce avem deja, vom fi mult mai fericiți.

10. Să ne dedicăm mai mult timp

 A afla ceva nou, a urma un curs dorit, a citi o carte bună, a viziona un film de calitate sau a practica acea activitate care ne place foarte mult sunt activități care pot contribui cu adevărat la creșterea stării noastre de bucurie și de fericire. Viața este finită, deci mai bine să profităm de ea petrecând timpul în modul în care ne place cel mai mult.

11. Să avem un animal de casă

 Când un animal intră în casă, devine membru al familiei și va fi o sursă continuă de bucurie și fericire. Dacă doriți să vedeți cu ochii voștri ceea ce implică conceptul de "fericire", trebuie să vă uitați la câinele dumneavoastră atunci când ajungeți acasă după muncă și el sare în sus de bucurie și aleargă pentru a vă arăta recunoștința sa. Toate aceste stări vă vor transmite și vouă veselie și buna-dispoziție.

12. Să nu fim acaparați de conceptul de fericire

 Toate aceste sfaturi ne vor ajuta să fim mai fericiți în viața de zi cu zi, iar fericirea să devină pentru fiecare dintre noi un deziderat mai ușor de atins. Dar să ne amintim permanent că această stare a minții se regăsește în lucrurile mici sau în modul în care ne îndreptăm spre un scop, așa încât să ne bucurăm cu simplitate de fiecare clipă.

{jcomments on}

Mai poți citi din Dezvoltare personală

Corpul uman ca și temp…

Corpul fizic poate să fie un aliat al creșterii interioare  Corpul fizic ne permite toate experi...

13 recomandări pentru …

Profitați de orele zilei: a face mai mult cu mai puțin  Cerințele de muncă, obligațiile perso...

Despre rezistența la s…

Ce înseamnă rezistența la schimbare?  De multe ori ne agățăm de credințe și comporta...

Cum să devii o persoan…

10 trucuri eficiente pentru a deveni o persoană matinală  A vă trezi devreme este mai mult dec...

15 recomandări pentru …

Identificarea factorilor de stres  Stresul este o reacție fiziologică pe care corpul nostru o ar...

5 chei esențiale pentr…

5 chei esențiale pentru fericire  Conform înțelepților de pe această planetă, fericirea este...

12 chei esențiale pent…

Ce este fericirea?  Fericirea este o stare subiectivă. Ceea ce face fericită o persoană poate c...

A călători este o inv…

A călători fără regrete  Există numeroase beneficii pe care le oferă călătoriile și cunoa...

Combate lenea în 12 pa…

De ce apare lenea?  Lenea poate apărea în orice moment, împiedicându-ne să fim productivi și...

12 recomandări pentru …

12 recomandări pentru a crește stima de sine  Se spune adeseori că nu poți iubi pe nimeni pân...

Incredibilele beneficii…

Să invităm tăcerea în viața noastră  Tăcerea poate fi extrem de benefică, mai ales pentru ...

Cum putem realiza criti…

Cum putem realiza critici constructive?  Criticile pot fi împărțite în două categorii: respec...

Arta de a-i asculta pe …

Greșelile comise atunci când credem că-i ascultăm pe ceilalți  A ști să ascultăm cu adevă...

Cum să ne eliberăm de…

Grijile excesive înseamnă o minte agitată  A trăi tot timpul preocupați sau îngrijora...

Cele 4 chei ale unei re…

  Hormonii și fericirea  Așa cum indică și numele său, o relație de cuplu se stabilește ...

Motivația, cheie esen…

  Principiile de bază ale motivației  A avea o motivație corectă este un aspect fundamental ...

Despre răbdare și per…

  Importanța de a fi răbdători și perseverenți  La modul general, răbdarea și perseveran...

Cum putem deveni mai in…

  Cum putem deveni mai inteligenți?  Vă preocupă diverse moduri în care puteți să vă ampl...

4 sfaturi pentru amplif…

  Ce este carisma?  Carisma este acea magie personală pe care o au anumite persoane și care se...

Cum putem combate amân…

  Cum putem combate amânarea?  Amânarea sau procrastinarea este acel “hoț al timpului” s...

Despre echilibrul minț…

  Despre echilibrul minții, corpului și spiritului  Te simți stresat sau epuizat sau ai senza...

6 obiceiuri bune pentru…

  Ce este optimismul?  Optimismul este acea capacitate pe care o au unele persoane de a privi ș...

9 obiceiuri pentru o di…

  9 obiceiuri pentru o dimineață perfectă  Majoritatea persoanele tind să fie foarte grăbit...

Arta de a dărui

  Cum să alegi cadourile potrivite fără să te stresezi  Dacă în fiecare an în perioada di...

10 motive pentru care b…

  10 motive pentru care boala poate apărea în viaţa ta  Oamenii din cele mai vechi timpuri au...

Emoțiile și cancerul …

  În cadrul acestui articol voi vorbi despre emoții și cancer și despre legătura din...

Ce este succesul?

  Care este definiția succesului?  Să răspunzi la această întrebare poate fi mai important ...

9 comportamente și ati…

  Sfaturi pentru a deveni mai împăcați cu noi înșine  Uneori, noi înșine ne provocăm nef...

Ce personalitate ai în…

  Culoarea ochilor îți arată ce personalitate ai  Se spune adesea că ochii sunt oglinda sufl...

12 sfaturi pentru a tr…

  Ce este fericirea?  Cu toții ne dorim să fim fericiți și să ne bucurăm de viață. Multe...

Lucrurile bune ale vie…

  Lucrurile bune ale vieții se cuceresc cu o inimă veselă  Cu toții ne dorim lucruri mai mul...

O mai bună imagine asu…

  Acceptarea corpului este punctul de pornire pentru o transformare pozitivă  Specialiștii afi...

5 exerciții pentru a a…

  Merităm și putem întâlni perechea minunată pentru sufletul nostru  Gândirea pozitivă, o...

Relațiile toxice

  6 lucruri pe care trebuie să le înveți din relațiile toxice  Relațiile... ...

Rezoluție de Anul Nou …

  Prezentul aduce fericire  Ființa umană modernă a devenit depresivă deoarece mint...

Cuvântul NU și între…

  Cuvântul NU și cum să te folosești de acesta  Bună dragilor, probabil că ...

Misiunea în viață

  Misiunea în viață sau destinul nostru  Dragilor, cu siguranță mulți ați ...

7 reguli pentru a te di…

  Disciplina, ingredientul necesar pentru reușită  Dintre toate ingredientele necesa...

5 motive ca să practic…

  1. Libertate.  Procesul iertării ne eliberează. Odată ce reușim să rezolvăm pr...

Cum să te motivezi ca …

  Motivația este foarte importantă dacă îți dorești să atingi obiectivele tale ...

10 moduri prin care gâ…

  Gândirea pozitivă te ajută foarte mult în viață, încearcă şi vei ved...

Respectați orologiul i…

  Învață să-ți respecți orologiul intern cu ajutorul Cronobiologiei  In fun...

Frica, cel mai mare du…

  Frica, dușmanul care ne reține de la realizări  Probabil mulți dintre voi s-au c...

Ierți, dar nu uiți?

  Ce este iertarea necondiționată?  Noi oamenii, suntem niște ființe cu adevărat ...

Afirmații pozitive pen…

  Ce sunt afirmațiile pozitive?  Afirmațiile pozitive sunt un instrument puternic pe...

Învață sa spui NU

  Câștigă respectul celorlalți învățând să spui NU  NU este un...

Confortul, pacoste sau …

  Confortul, pacoste sau plăcere?  Suntem în 2014, și putem observa o oarecare...

Tu ce ai vrut să fii, …

  Cum să devii, ceea ce ai vrut să devii și cum să-ți îndeplinești visele  ...

Nevoia de a avea drepta…

  Nevoia de a avea dreptate poate dăuna vieții noastre  Fiind și tu om probabil ai ...

Egoismul este iubirea a…

  Egoismul este iubirea autentică de care am uitat cu toții  Frumoasa noastră civil...

Cel mare dușman al tă…

  Cel mai mare dușman al tău este chiar în fața ta  Dragilor, noi oamenii sun...

Hormonii care ne contro…

  Hormonii reglează creșterea, dezvoltarea, metabolismul, funcția sexuală, starea de spiri...

Increderea in sine, zec…

  Află cum poți să-ți câștigi încrederea în sine, în zece pași n...

Afirmatiile sanatatii

  Doreşti să fii sănătos? Iată ce afirmaţii trebuie să faci  Orice om de pe pla...

Cum sa ne gestionam ban…

  Ştim cu adevărat să gestionăm banii sau îi cheltuim aşa cum vin?  Dacă e...

Cum sa combatem lenea

  Eşti o persoană leneşă sau ai tendinţa spre lene uneori? Află cum poţi să o combaţi...

Povestile frumoase ale …

  Cum îţi poţi spune poveşti frumoase şi pozitive care să te ajute în viaţă...

Imaginatia ne conduce v…

  Credeai că viaţa ta este condusă de cineva? Da e adevărat! Viaţa este condusă de imagi...

Iti iubesti viata sau o…

  Îţi iubeşti viaţa?  Viaţa este neasemuit de frumoasă, de darnică, de iub...

Invata din greselile pe…

  Greșelile pe care le faci sunt învățăturile tale cele mai bune  Înva...

Dorintele tale pot deve…

  Visătorii sunt cei care își îndeplinesc dorințele  Întotdeauna ...

Cum te trezesti diminea…

  Modul în care te trezeşti dimineaţa îţi arată cum îţi va fi înt...

Vindeca-ti sufletul pri…

  Suferințele și rănile vorbesc despre noi  Toţi am trecut prin suferinţe, faptel...

Traiesti in trecut si a…

  Trecutul îţi poate provoca boala  Suntem meniţi să fim sănătoşi. Câ...

Motivele pentru care ne…

  Află motivele îmbolnăvirii  Suflet frumos eşti mai sănătos decât &i...

Sanatatea prin cuvinte

  Sănătatea stă în cuvintele pe care le spuneți  Când spunem sănătat...

Găseste-ti un job din …

  Pasiunea ta îți poate aduce un job pe măsură, află cum  Oricine își...

Muncesti pentru bani sa…

  Află chiar acum dacă muncești pentru bani sau pentru tine  Să muncești este nec...

Emoțiile și cancerul:…

  Diagnosticul de cancer se poate transforma din dușman în aliat  Există foarte puține fraze...