A călători este o investiție pe viață

A călători fără regrete

A călători este o investiție pe viață Există numeroase beneficii pe care le oferă călătoriile și cunoașterea noilor țări și orașe. Călătoriile pot fi o experiență îmbogățitoare, unică, de nedescris și în general, nu le regretăm niciodată. Adevărul este că a călători în locuri noi ne oferă o senzație de nedescris. Călătoriile reprezintă una dintre cele mai bogate experiențe care există deoarece vor fi înregistrate în sufletul nostru pentru totdeauna. Multe dintre aceste călătorii pot implica o cheltuială financiară considerabilă. Dar suntem siguri că a călători poate fi o decizie pe care nu o veți regreta niciodată.

 Uneori poate fi dificil să ne permitem o excursie de mii de kilometri distanță. Mai întâi de toate, pentru că avem angajamente profesionale și personale pe care trebuie să le onorăm și ne împiedică să facem o călătorie "peste noapte". Prin urmare, întotdeauna trebuie să recurgem la perioadele de vacanță pentru a ne deconecta de la problemele noastre printr-o excursie.

 Oricum, dacă în orice circumstanță aveți posibilitatea de a călători în cel mai neospitalier loc de pe planetă, nu ar trebui să ezitați o secundă. Ar putea fi dificil la început să vă părăsiți zona de confort. Dar dacă reușiți să îl explorați și să vă depășiți limitele, cu siguranță o veți aprecia pe termen lung.

 Când vă vedeți în acel loc atât de diferit de locul vostru de origine, cu un popor atât de diferit, cu o limbă care nu are nimic de-a face cu cea nativă, cu siguranță că veți resimți o senzație de nedescris. Bunurile materiale vă pot oferi bunăstare pe termen scurt, dar trecerea frontierelor și cunoașterea noilor culturi vor deveni amintiri pentru toată viața. iar amintirile pe care le veți avea le veți putea împărtăși prietenilor și generațiilor viitoare fără nici o problemă.

Călătoriile ne deschid noi orizonturi

 Unul dintre marile avantaje ale călătoriilor este acela că veți întâlni noi oameni, culturi, gastronomie și arte dintre cele mai diverse. Luând în considerare cele peste 2000 de limbi recunoscute oficial de ONU, puteți avea o idee despre varietatea care există pe planeta noastră.

 Din acest motiv, atunci când pășiți într-un oraș complet nou, veți deveni mult mai cosmopoliți. Persoanele care sunt mult mai deschise, își vor da seama că nu există o rasă, o cultură, o civilizație sau o religie mai bună sau mai rea decât cea proprie.

 Pentru toate aceste motive, călătoriile reprezintă una dintre cele mai pozitive experiențe existente în viață. Acestea ne pot ajuta să cunoaștem mai bine modul în care funcționează lumea noastră; cu peste 6.000 de milioane de locuitori în lume și 256 de națiuni diferite, planeta noastră va fi întotdeauna în continuă schimbare.

Alternative pentru a călători mai ieftin

 Dacă banii reprezintă o problemă pentru a călători mai mult, există unele alternative minunate care vă vor permite să descoperiți lumea pentru mai puțini bani decât credeți. Există o problemă care se adresează tuturor atunci când este vorba de a face o călătorie. Cât voi cheltui? Ce buget am pentru această vacanță?

 În mod normal, alegerea unor date în plin sezon turistic poate însemna o călătorie mai scumpă sau destinații turistice binecunoscute și foarte vizitate. De multe ori avem o idee exactă că nu vrem decât să mergem într-un anumit loc la acea dată exactă dar, dacă ne deschidem mințile și lăsăm și alte destinații să ne surprindă?

 O primă opțiune ar fi să alegeți o opțiune care să fie mai puțin cunoscută și cu un cost mai mic la acea dată pe care o doriți. Veți putea ajunge într-un loc în care nu v-ați gândit inițial și veți vedea lucruri pe care nu le-ați imaginat niciodată.

 În primul rând, ar fi convenabil să se diferențieze două cuvinte care pot fi foarte importante: călătorul și turistul. Călătorul știe să intre în contact cu o nouă cultură, oameni, locuri, evenimente și mâncarea locală. Luați-vă cât mai mult timp pentru a explora tot ceea ce trebuie să cunoașteți din acea zonă, fără a vă concentra doar pe locurile și elementele cele mai turistice.

 În schimb, turistului în esența sa pură, este cel care vizitează doar un loc sau o zonă într-un timp limitat, se concentrează pe cunoașterea atracțiilor turistice cele mai relevante, a restaurantelor "tradiționale", a tururilor pentru o utilizare mai bună a timpului. În funcție de călătoria pe care doriți să o realizați, veți cheltui mai mulți sau mai puțini bani.

 Care ar putea fi aceste alternative? Ideal ar fi să aveți un buget pe zi, astfel încât veți vedea că puteți face mult mai multe lucruri decât credeați fără a cheltui însă excesiv. Nu este vorba de a fi zgârciți, ci de economisi.

Cum să dormim în călătorii cu bani puțini?

 Există oameni care își pun la dispoziție propria locuință, iar pe lângă faptul că puteți economisi astfel niște bani, veți întâlni o persoană din zona pe care îl vizitați care vă poate informa și despre mai multe locurile respective.

 În funcție de momentul în care veți călători, este probabil mai profitabil să închiriați o cameră într-o pensiune sau într-un locuință, decât să optați pentru un hotel care, datorită numărului de stele și serviciilor pe care le oferă, vă poate reduce zilele de vizită în oraș. De asemenea, dacă sunteți mai aventurier, există unele pensiuni sau campinguri unde puteți să vă instalați cortul. Există chiar și alternativa de a închiria o cameră privată într-o casă atât timp cât doriți să fiți în oraș.

Transportul: cum să călătorim ieftin?

 Puteți utiliza întotdeauna transportul public pentru a călători în mod normal, nu este foarte scump și, de asemenea, de obicei ajunge în unele puncte care merită să fie cunoscute în orașul în care vă aflați.

 Există de asemenea alternativa cum ar fi opțiunea de a împărți o mașină cu alte persoane la un preț fix. Astăzi există numeroase aplicații și companii dedicate acestui lucru. Cu siguranță astfel veți descoperi noi locații pe care nu le-ați fi văzut cu transportul public.

Mâncarea și băutura în călătorii

 Poate că aceasta este una dintre cele mai mari cheltuieli pe parcursul unei călătorii. Totul depinde dacă doriți să mâncați în restaurantele cu stea Michelin sau pur și simplu căutați locuri cu mâncăruri tipice în zona respectivă. Puteți lua întotdeauna micul dejun la domiciliu în majoritatea locurilor, unde există de obicei un supermarket în apropiere. Salvarea micului dejun în fiecare zi înseamnă că veți avea un buget mai mare pentru alte tipuri de activități pe care doriți să le faceți. Astfel, veți putea să încercați gastronomia locală fără însă să exagerați.

Cultura și divertismentul

 Dacă sunteți una dintre acele persoane cărora le place să meargă la muzee, temple, biserici, cea mai bună opțiune este să aflați în ce zi intrarea în acele locuri este gratuită și să economisiți astfel costurile.

 În general, intrarea în aceste locuri nu este de obicei ieftină, deoarece este de mare interes turistic. Dacă nu există gratuitate într-o zi, căutați cupoane sau reduceri. Acestea sunt câteva dintre alternativele pe care le puteți avea pentru a avea un buget de rezervă în cazul în care se întâmplă ceva neprevăzut în timpul călătoriei.

{jcomments on}

Mai poți citi din Dezvoltare personală

Corpul uman ca și temp…

Corpul fizic poate să fie un aliat al creșterii interioare  Corpul fizic ne permite toate experi...

13 recomandări pentru …

Profitați de orele zilei: a face mai mult cu mai puțin  Cerințele de muncă, obligațiile perso...

Despre rezistența la s…

Ce înseamnă rezistența la schimbare?  De multe ori ne agățăm de credințe și comporta...

Cum să devii o persoan…

10 trucuri eficiente pentru a deveni o persoană matinală  A vă trezi devreme este mai mult dec...

15 recomandări pentru …

Identificarea factorilor de stres  Stresul este o reacție fiziologică pe care corpul nostru o ar...

5 chei esențiale pentr…

5 chei esențiale pentru fericire  Conform înțelepților de pe această planetă, fericirea este...

12 chei esențiale pent…

Ce este fericirea?  Fericirea este o stare subiectivă. Ceea ce face fericită o persoană poate c...

A călători este o inv…

A călători fără regrete  Există numeroase beneficii pe care le oferă călătoriile și cunoa...

Combate lenea în 12 pa…

De ce apare lenea?  Lenea poate apărea în orice moment, împiedicându-ne să fim productivi și...

12 recomandări pentru …

12 recomandări pentru a crește stima de sine  Se spune adeseori că nu poți iubi pe nimeni pân...

Incredibilele beneficii…

Să invităm tăcerea în viața noastră  Tăcerea poate fi extrem de benefică, mai ales pentru ...

Cum putem realiza criti…

Cum putem realiza critici constructive?  Criticile pot fi împărțite în două categorii: respec...

Arta de a-i asculta pe …

Greșelile comise atunci când credem că-i ascultăm pe ceilalți  A ști să ascultăm cu adevă...

Cum să ne eliberăm de…

Grijile excesive înseamnă o minte agitată  A trăi tot timpul preocupați sau îngrijora...

Cele 4 chei ale unei re…

  Hormonii și fericirea  Așa cum indică și numele său, o relație de cuplu se stabilește ...

Motivația, cheie esen…

  Principiile de bază ale motivației  A avea o motivație corectă este un aspect fundamental ...

Despre răbdare și per…

  Importanța de a fi răbdători și perseverenți  La modul general, răbdarea și perseveran...

Cum putem deveni mai in…

  Cum putem deveni mai inteligenți?  Vă preocupă diverse moduri în care puteți să vă ampl...

4 sfaturi pentru amplif…

  Ce este carisma?  Carisma este acea magie personală pe care o au anumite persoane și care se...

Cum putem combate amân…

  Cum putem combate amânarea?  Amânarea sau procrastinarea este acel “hoț al timpului” s...

Despre echilibrul minț…

  Despre echilibrul minții, corpului și spiritului  Te simți stresat sau epuizat sau ai senza...

6 obiceiuri bune pentru…

  Ce este optimismul?  Optimismul este acea capacitate pe care o au unele persoane de a privi ș...

9 obiceiuri pentru o di…

  9 obiceiuri pentru o dimineață perfectă  Majoritatea persoanele tind să fie foarte grăbit...

Arta de a dărui

  Cum să alegi cadourile potrivite fără să te stresezi  Dacă în fiecare an în perioada di...

10 motive pentru care b…

  10 motive pentru care boala poate apărea în viaţa ta  Oamenii din cele mai vechi timpuri au...

Emoțiile și cancerul …

  În cadrul acestui articol voi vorbi despre emoții și cancer și despre legătura din...

Ce este succesul?

  Care este definiția succesului?  Să răspunzi la această întrebare poate fi mai important ...

9 comportamente și ati…

  Sfaturi pentru a deveni mai împăcați cu noi înșine  Uneori, noi înșine ne provocăm nef...

Ce personalitate ai în…

  Culoarea ochilor îți arată ce personalitate ai  Se spune adesea că ochii sunt oglinda sufl...

12 sfaturi pentru a tr…

  Ce este fericirea?  Cu toții ne dorim să fim fericiți și să ne bucurăm de viață. Multe...

Lucrurile bune ale vie…

  Lucrurile bune ale vieții se cuceresc cu o inimă veselă  Cu toții ne dorim lucruri mai mul...

O mai bună imagine asu…

  Acceptarea corpului este punctul de pornire pentru o transformare pozitivă  Specialiștii afi...

5 exerciții pentru a a…

  Merităm și putem întâlni perechea minunată pentru sufletul nostru  Gândirea pozitivă, o...

Relațiile toxice

  6 lucruri pe care trebuie să le înveți din relațiile toxice  Relațiile... ...

Rezoluție de Anul Nou …

  Prezentul aduce fericire  Ființa umană modernă a devenit depresivă deoarece mint...

Cuvântul NU și între…

  Cuvântul NU și cum să te folosești de acesta  Bună dragilor, probabil că ...

Misiunea în viață

  Misiunea în viață sau destinul nostru  Dragilor, cu siguranță mulți ați ...

7 reguli pentru a te di…

  Disciplina, ingredientul necesar pentru reușită  Dintre toate ingredientele necesa...

5 motive ca să practic…

  1. Libertate.  Procesul iertării ne eliberează. Odată ce reușim să rezolvăm pr...

Cum să te motivezi ca …

  Motivația este foarte importantă dacă îți dorești să atingi obiectivele tale ...

10 moduri prin care gâ…

  Gândirea pozitivă te ajută foarte mult în viață, încearcă şi vei ved...

Respectați orologiul i…

  Învață să-ți respecți orologiul intern cu ajutorul Cronobiologiei  In fun...

Frica, cel mai mare du…

  Frica, dușmanul care ne reține de la realizări  Probabil mulți dintre voi s-au c...

Ierți, dar nu uiți?

  Ce este iertarea necondiționată?  Noi oamenii, suntem niște ființe cu adevărat ...

Afirmații pozitive pen…

  Ce sunt afirmațiile pozitive?  Afirmațiile pozitive sunt un instrument puternic pe...

Învață sa spui NU

  Câștigă respectul celorlalți învățând să spui NU  NU este un...

Confortul, pacoste sau …

  Confortul, pacoste sau plăcere?  Suntem în 2014, și putem observa o oarecare...

Tu ce ai vrut să fii, …

  Cum să devii, ceea ce ai vrut să devii și cum să-ți îndeplinești visele  ...

Nevoia de a avea drepta…

  Nevoia de a avea dreptate poate dăuna vieții noastre  Fiind și tu om probabil ai ...

Egoismul este iubirea a…

  Egoismul este iubirea autentică de care am uitat cu toții  Frumoasa noastră civil...

Cel mare dușman al tă…

  Cel mai mare dușman al tău este chiar în fața ta  Dragilor, noi oamenii sun...

Hormonii care ne contro…

  Hormonii reglează creșterea, dezvoltarea, metabolismul, funcția sexuală, starea de spiri...

Increderea in sine, zec…

  Află cum poți să-ți câștigi încrederea în sine, în zece pași n...

Afirmatiile sanatatii

  Doreşti să fii sănătos? Iată ce afirmaţii trebuie să faci  Orice om de pe pla...

Cum sa ne gestionam ban…

  Ştim cu adevărat să gestionăm banii sau îi cheltuim aşa cum vin?  Dacă e...

Cum sa combatem lenea

  Eşti o persoană leneşă sau ai tendinţa spre lene uneori? Află cum poţi să o combaţi...

Povestile frumoase ale …

  Cum îţi poţi spune poveşti frumoase şi pozitive care să te ajute în viaţă...

Imaginatia ne conduce v…

  Credeai că viaţa ta este condusă de cineva? Da e adevărat! Viaţa este condusă de imagi...

Iti iubesti viata sau o…

  Îţi iubeşti viaţa?  Viaţa este neasemuit de frumoasă, de darnică, de iub...

Invata din greselile pe…

  Greșelile pe care le faci sunt învățăturile tale cele mai bune  Înva...

Dorintele tale pot deve…

  Visătorii sunt cei care își îndeplinesc dorințele  Întotdeauna ...

Cum te trezesti diminea…

  Modul în care te trezeşti dimineaţa îţi arată cum îţi va fi înt...

Vindeca-ti sufletul pri…

  Suferințele și rănile vorbesc despre noi  Toţi am trecut prin suferinţe, faptel...

Traiesti in trecut si a…

  Trecutul îţi poate provoca boala  Suntem meniţi să fim sănătoşi. Câ...

Motivele pentru care ne…

  Află motivele îmbolnăvirii  Suflet frumos eşti mai sănătos decât &i...

Sanatatea prin cuvinte

  Sănătatea stă în cuvintele pe care le spuneți  Când spunem sănătat...

Găseste-ti un job din …

  Pasiunea ta îți poate aduce un job pe măsură, află cum  Oricine își...

Muncesti pentru bani sa…

  Află chiar acum dacă muncești pentru bani sau pentru tine  Să muncești este nec...

Emoțiile și cancerul:…

  Diagnosticul de cancer se poate transforma din dușman în aliat  Există foarte puține fraze...