13 recomandări pentru gestionarea timpului

Profitați de orele zilei: a face mai mult cu mai puțin

13 recomandări pentru gestionarea timpului Cerințele de muncă, obligațiile personale și ritmul vieții de zi cu zi determină ca de multe ori să acumulăm cantități imense de muncă cărora nu știm foarte bine cum să le facem față. Datorită gestionării corespunzătoare a timpului, putem reduce această acumulare de sarcini și ușura senzația de presiune și stres pe care o suportăm de obicei.

 Managementul optim al timpului este o abilitate foarte importantă atât la nivel de muncă, cât și pentru desfășurarea activităților din viața noastră de zi cu zi. Deși acest lucru pare mai evident, nu toți oamenii sunt capabili să își organizeze timpul și sarcinile în modul cel mai eficient.

 Managementul deficient al timpului poate provoca aproape sigur niveluri ridicate de stres și, în mod evident, lipsa productivității. Prin urmare, în momentul în care o persoană este capabilă să înțeleagă și să asimileze modul în care își poate organiza timpul în mod corect, poate, de asemenea, să prevadă posibile conflicte și să planifice soluții alternative.
Așa cum am menționat mai sus, a ști cum să gestionăm corect timpul este o abilitate și, ca atare, aceasta poate fi învățată și îmbunătățită. Deși acest lucru nu este dificil, necesită disciplină și perseverență.

 Primul pas va fi întotdeauna să fiți conștienți și să acceptați că nu ceva nu funcționează corespunzător sau că nu știți să profitați de timp și apoi să vă propuneți o serie de linii directoare de urmat, care vor deveni în cele din urmă obiceiuri pe care le veți efectua automat.

 Mai jos vă sugerăm o serie de sfaturi pentru îmbunătățirea gestionării timpului, care vă vor ajuta să fiți mult mai productivi și, în consecință, vă vor ajuta să vă simțiți mai bine în relație cu propria persoană.

13 recomandări pentru a gestiona mai bine timpul

 Mai jos vă prezentăm o serie de sfaturi care, dacă sunt aplicate zilnic, vă vor spori productivitatea și vă vor împiedica să pierdeți timpul în mod inconștient. Iată care sunt acestea:

1. Adoptați o atitudine pozitivă

 Menținerea unei voințe și a unei atitudini pozitive față de munca voastră este esențială pentru a vă investi timpul într-un mod eficient. Această postură motivațională vă va ajuta să aveți o minte mai clară și să vă planificați mai bine activitatea. Dacă o sarcină este prezentată într-un mod care nu vă motivează, cu siguranță veți ajunge să căutați scuze pentru a vă distrage atenția de la muncă, ceea ce înseamnă lipsă de eficiență și productivitate.

2. Păstrați-vă realismul

 Este ilogic să încercați să acoperiți mai multe sarcini decât puteți face cu adevărat. Un alt punct important atunci când se face un management corect al timpului este să fii realist și sincer cu tine însuți și să știi ce poți face și ce nu. În caz contrar, singurul lucru pe care îl vei obține este acela că frustrarea și stresul vor apărea.

3. Stabiliți-vă obiectivele

 A avea un obiectiv clar este esențial pentru a ști încotro vă îndreptați. Cu toate acestea, obiectivele stabilite trebuie să aibă o serie de caracteristici care să le facă viabile. În acest scop, obiectivele trebuie să fie:

 - Clare

 - Cuantificabile

 - Fezabile

 - Accesibile

4. Clarificați sarcinile

 A avea clar ce sarcini trebuie îndeplinite pentru atingerea obiectivelor este esențial pentru a nu pierde timpul în activități care nu știți dacă vă vor ajuta sau nu. Un truc bun este să le descompuneți și să le transformați în sarcini mai mici și mai simple. Motivul este că acestea vor fi astfel mai puțin dificile și, prin urmare, nu veți risipi energie inutilă pentru îndeplinirea acestora.

5. Prioritizați obiectivele

 Este evident că nu toate sarcinile sau obiectivele sunt la fel de importante și urgente, astfel încât elaborarea unui plan de acțiune și prioritizarea sarcinilor vă vor ajuta să fiți organizați, să vă urmăriți sarcinile și să anticipați posibilele complicații care pot să apară pe parcurs.

6. Păstrați la îndemână o agendă sau un calendar

 Odată ce prioritățile voastre sunt stabilite, următorul pas este să le planificați. Planificarea optimă va reduce la minimum apariția sarcinilor neprevăzute și a uitării, astfel încât vă va lăsa mai mult timp pentru activitățile preferate și pentru relaxare.

7. Realizați mai întâi sarcinile mai ușoare

 Există o lege în managementul timpului care spune că dacă avem una sau mai multe sarcini pe care le putem îndeplini în două minute sau mai puțin, le vom face imediat. Altfel, după o sarcină grea, mai avem multe sarcini mici și ușoare pentru care nu mai avem energie. În plus, dacă respectăm această regulă, ne vom simți și mai împliniți, făcând multe lucruri într-un timp foarte scurt.

8. Centrați-vă pe o singură sarcină

 Este foarte important să nu încercați să monopolizați mai multe sarcini sau activități în același timp. Chiar dacă aveți mai multe lucruri de făcut, este mai bine să le faceți unul câte unul, asigurându-vă astfel o concentrare mai bună și performanțe optime.

9. Evitați distragerile

 Prin distrageri, înțelegem orice posibil stimul extern care vă poate abate atenția de la sarcina pe care o îndepliniți. Telefonul mobil, internetul, rețelele sociale, alte persoane sau alte sarcini de îndeplinit, vă pot abate atenția de la locul de muncă, astfel încât este necesar ca acestea să fie cât mai puțin vizibile sau prezente. În cazul în care apare o sarcină neprevăzută sau care trebuie îndeplinită cât mai repede, este mai bine să o notați și să o faceți mai târziu, pentru a nu vă întrerupe activitatea curentă.

10. Odihniți-vă

 Nu merită să vă supraîncărcați și să rezistați oboselii încercând să terminați mai devreme sau să faceți mai multe sarcini deodată. Este necesar să vă odihniți din când în când, să vă schimbați postura de la birou și să ajutați creierul să se odihnească și să se relaxeze puțin. Dacă nu acordați suficientă atenție perioadelor de odihnă, este foarte probabil ca această acumulare de oboseală să devină mai mare, să deveniți mai puțin agili mental și să vă dea senzația că nu puteți face totul.

11. Deconectați-vă

 Deoarece este necesar să vă odihniți în timp ce faceți o sarcină, este esențial să vă deconectați odată ce ați terminat ziua de lucru. În măsura posibilului, lăsați sarcinile pentru muncă deoparte și petreceți timpul liber deconectându-vă și investind în voi înșivă.

12. Păstrați ordinea la birou

 La fel de important precum îndeplinirea sarcinilor este să aveți grijă și de atitudinea voastră, dar și de ordinea de la locul de muncă. Trebuie să vă asigurați că aveți la îndemână tot ce aveți nevoie pentru a vă îndeplini munca, precum și să vă asigurați că totul funcționează corect. Un spațiu ordonat sau un loc de muncă cu condiții potrivite vă va ajuta să performați mai bine și să nu pierdeți timpul pentru alte probleme inutile.

13. Evitați amânările

 Procrastinarea înseamnă amânarea sau întârzierea tuturor acelor activități sau obiceiuri pe care doriți să le faceți sau pentru care nu vă simțiți motivați, înlocuindu-le cu altele care vă stimulează mai mult sau sunt mai irelevante. Pentru a evita amânările propuneți-vă să vă mențineți atenția și focalizarea pe o sarcină dată, chiar dacă este mai mică și să faceți pauză doar după ce veți duce la bun sfârșit. În acest fel vă veți antrena focalizarea, eficiența în acțiune și perseverența.

Mai poți citi din Dezvoltare personală

7 pași pentru o atitud…

Ce este atitudinea pozitivă?  Cu siguranță de multe ori ai auzit sau ați citit despre cât de ...

Corpul uman ca și temp…

Corpul fizic poate să fie un aliat al creșterii interioare  Corpul fizic ne permite toate experi...

13 recomandări pentru …

Profitați de orele zilei: a face mai mult cu mai puțin  Cerințele de muncă, obligațiile perso...

Despre rezistența la s…

Ce înseamnă rezistența la schimbare?  De multe ori ne agățăm de credințe și comporta...

Cum să devii o persoan…

10 trucuri eficiente pentru a deveni o persoană matinală  A vă trezi devreme este mai mult dec...

15 recomandări pentru …

Identificarea factorilor de stres  Stresul este o reacție fiziologică pe care corpul nostru o ar...

5 chei esențiale pentr…

5 chei esențiale pentru fericire  Conform înțelepților de pe această planetă, fericirea este...

12 chei esențiale pent…

Ce este fericirea?  Fericirea este o stare subiectivă. Ceea ce face fericită o persoană poate c...

A călători este o inv…

A călători fără regrete  Există numeroase beneficii pe care le oferă călătoriile și cunoa...

Combate lenea în 12 pa…

De ce apare lenea?  Lenea poate apărea în orice moment, împiedicându-ne să fim productivi și...

12 recomandări pentru …

12 recomandări pentru a crește stima de sine  Se spune adeseori că nu poți iubi pe nimeni pân...

Incredibilele beneficii…

Să invităm tăcerea în viața noastră  Tăcerea poate fi extrem de benefică, mai ales pentru ...

Cum putem realiza criti…

Cum putem realiza critici constructive?  Criticile pot fi împărțite în două categorii: respec...

Arta de a-i asculta pe …

Greșelile comise atunci când credem că-i ascultăm pe ceilalți  A ști să ascultăm cu adevă...

Cum să ne eliberăm de…

Grijile excesive înseamnă o minte agitată  A trăi tot timpul preocupați sau îngrijora...

Cele 4 chei ale unei re…

  Hormonii și fericirea  Așa cum indică și numele său, o relație de cuplu se stabilește ...

Motivația, cheie esen…

  Principiile de bază ale motivației  A avea o motivație corectă este un aspect fundamental ...

Despre răbdare și per…

  Importanța de a fi răbdători și perseverenți  La modul general, răbdarea și perseveran...

Cum putem deveni mai in…

  Cum putem deveni mai inteligenți?  Vă preocupă diverse moduri în care puteți să vă ampl...

4 sfaturi pentru amplif…

  Ce este carisma?  Carisma este acea magie personală pe care o au anumite persoane și care se...

Cum putem combate amân…

  Cum putem combate amânarea?  Amânarea sau procrastinarea este acel “hoț al timpului” s...

Despre echilibrul minț…

  Despre echilibrul minții, corpului și spiritului  Te simți stresat sau epuizat sau ai senza...

6 obiceiuri bune pentru…

  Ce este optimismul?  Optimismul este acea capacitate pe care o au unele persoane de a privi ș...

9 obiceiuri pentru o di…

  9 obiceiuri pentru o dimineață perfectă  Majoritatea persoanele tind să fie foarte grăbit...

Arta de a dărui

  Cum să alegi cadourile potrivite fără să te stresezi  Dacă în fiecare an în perioada di...

10 motive pentru care b…

  10 motive pentru care boala poate apărea în viaţa ta  Oamenii din cele mai vechi timpuri au...

Emoțiile și cancerul …

  În cadrul acestui articol voi vorbi despre emoții și cancer și despre legătura din...

Ce este succesul?

  Care este definiția succesului?  Să răspunzi la această întrebare poate fi mai important ...

9 comportamente și ati…

  Sfaturi pentru a deveni mai împăcați cu noi înșine  Uneori, noi înșine ne provocăm nef...

Ce personalitate ai în…

  Culoarea ochilor îți arată ce personalitate ai  Se spune adesea că ochii sunt oglinda sufl...

12 sfaturi pentru a tr…

  Ce este fericirea?  Cu toții ne dorim să fim fericiți și să ne bucurăm de viață. Multe...

Lucrurile bune ale vie…

  Lucrurile bune ale vieții se cuceresc cu o inimă veselă  Cu toții ne dorim lucruri mai mul...

O mai bună imagine asu…

  Acceptarea corpului este punctul de pornire pentru o transformare pozitivă  Specialiștii afi...

5 exerciții pentru a a…

  Merităm și putem întâlni perechea minunată pentru sufletul nostru  Gândirea pozitivă, o...

Relațiile toxice

  6 lucruri pe care trebuie să le înveți din relațiile toxice  Relațiile... ...

Rezoluție de Anul Nou …

  Prezentul aduce fericire  Ființa umană modernă a devenit depresivă deoarece mint...

Cuvântul NU și între…

  Cuvântul NU și cum să te folosești de acesta  Bună dragilor, probabil că ...

Misiunea în viață

  Misiunea în viață sau destinul nostru  Dragilor, cu siguranță mulți ați ...

7 reguli pentru a te di…

  Disciplina, ingredientul necesar pentru reușită  Dintre toate ingredientele necesa...

5 motive ca să practic…

  1. Libertate.  Procesul iertării ne eliberează. Odată ce reușim să rezolvăm pr...

Cum să te motivezi ca …

  Motivația este foarte importantă dacă îți dorești să atingi obiectivele tale ...

10 moduri prin care gâ…

  Gândirea pozitivă te ajută foarte mult în viață, încearcă şi vei ved...

Respectați orologiul i…

  Învață să-ți respecți orologiul intern cu ajutorul Cronobiologiei  In fun...

Frica, cel mai mare du…

  Frica, dușmanul care ne reține de la realizări  Probabil mulți dintre voi s-au c...

Ierți, dar nu uiți?

  Ce este iertarea necondiționată?  Noi oamenii, suntem niște ființe cu adevărat ...

Afirmații pozitive pen…

  Ce sunt afirmațiile pozitive?  Afirmațiile pozitive sunt un instrument puternic pe...

Învață sa spui NU

  Câștigă respectul celorlalți învățând să spui NU  NU este un...

Confortul, pacoste sau …

  Confortul, pacoste sau plăcere?  Suntem în 2014, și putem observa o oarecare...

Tu ce ai vrut să fii, …

  Cum să devii, ceea ce ai vrut să devii și cum să-ți îndeplinești visele  ...

Nevoia de a avea drepta…

  Nevoia de a avea dreptate poate dăuna vieții noastre  Fiind și tu om probabil ai ...

Egoismul este iubirea a…

  Egoismul este iubirea autentică de care am uitat cu toții  Frumoasa noastră civil...

Cel mare dușman al tă…

  Cel mai mare dușman al tău este chiar în fața ta  Dragilor, noi oamenii sun...

Hormonii care ne contro…

  Hormonii reglează creșterea, dezvoltarea, metabolismul, funcția sexuală, starea de spiri...

Increderea in sine, zec…

  Află cum poți să-ți câștigi încrederea în sine, în zece pași n...

Afirmatiile sanatatii

  Doreşti să fii sănătos? Iată ce afirmaţii trebuie să faci  Orice om de pe pla...

Cum sa ne gestionam ban…

  Ştim cu adevărat să gestionăm banii sau îi cheltuim aşa cum vin?  Dacă e...

Cum sa combatem lenea

  Eşti o persoană leneşă sau ai tendinţa spre lene uneori? Află cum poţi să o combaţi...

Povestile frumoase ale …

  Cum îţi poţi spune poveşti frumoase şi pozitive care să te ajute în viaţă...

Imaginatia ne conduce v…

  Credeai că viaţa ta este condusă de cineva? Da e adevărat! Viaţa este condusă de imagi...

Iti iubesti viata sau o…

  Îţi iubeşti viaţa?  Viaţa este neasemuit de frumoasă, de darnică, de iub...

Invata din greselile pe…

  Greșelile pe care le faci sunt învățăturile tale cele mai bune  Înva...

Dorintele tale pot deve…

  Visătorii sunt cei care își îndeplinesc dorințele  Întotdeauna ...

Cum te trezesti diminea…

  Modul în care te trezeşti dimineaţa îţi arată cum îţi va fi înt...

Vindeca-ti sufletul pri…

  Suferințele și rănile vorbesc despre noi  Toţi am trecut prin suferinţe, faptel...

Traiesti in trecut si a…

  Trecutul îţi poate provoca boala  Suntem meniţi să fim sănătoşi. Câ...

Motivele pentru care ne…

  Află motivele îmbolnăvirii  Suflet frumos eşti mai sănătos decât &i...

Sanatatea prin cuvinte

  Sănătatea stă în cuvintele pe care le spuneți  Când spunem sănătat...

Găseste-ti un job din …

  Pasiunea ta îți poate aduce un job pe măsură, află cum  Oricine își...

Muncesti pentru bani sa…

  Află chiar acum dacă muncești pentru bani sau pentru tine  Să muncești este nec...

Emoțiile și cancerul:…

  Diagnosticul de cancer se poate transforma din dușman în aliat  Există foarte puține fraze...