Motivația este foarte importantă dacă îți dorești să atingi obiectivele tale
Oamenii care nu reușesc în viață și sunt delăsători, le lipsește motivația de a-și atinge scopul în viață. În primul rând oamenii au nevoie de un scop precis şi detaliat.
Notează-ţi scopul principal pe hârtie
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să îţi notezi pe o foaie de hârtie scopul principal pe care dorești să îl atingi. Ținta unde vrei să ajungi. De exemplu dacă îți dorești să vinzi un produs sau să slăbești notează-ţi scopul la timpul prezent, în mod pozitiv şi în mod specific. Ex: “Eu slăbesc 7 kilograme într-o săptămână”. Acesta este scopul tău, ținta, unde vrei să ajungi. Cum te motivezi pentru asta?
Motivația internă
Ai nevoie de o motivație internă, de o flacără care să te umple de pasiune pentru ceea ce îți dorești. Motivația internă o găsești în interiorul tău. Meditând, poți descoperi motivația ta internă. De ce îți dorești să slăbești? Care este motivul? Pentru că te iubești prea mult şi vrei să îţi schimbi aspectul? Pentru că oamenii din jur spun că te-ai îngrășat şi nu îţi place cum arăţi? Fii foarte atent/ă la ceea ce descoperi în interiorul tău. Dacă gândurile tale se îndreaptă către “ce spun ceilalți” înseamnă că nu tu îți dorești să slăbești ci cei din jurul tău şi ca să le faci pe plac te pui pe slăbit. Aşa nu vei reuși. Motivația internă trebuie să fie o dorință a interiorului tău.
Motivația externă
Ai nevoie şi de o motivație externă care să te împingă spre acţiune. Motivația externă poate să fie un model pe care să îl urmezi, o persoană care îţi place şi ai vrea să arăţi şi tu ca şi ea, banii, aprecierea celor din jur. Şi motivaţia externă este la fel de importantă ca şi motivaţia internă. Doar că motivaţia externă de una singură nu te poate motiva suficient cât să ajungi să îţi pui în plan obiectivul. Poţi găsi motivaţia externă în funcție de preferințele tale. Când slăbeşti ai în vedere un corp mai armonios, mai slab, mai vitalizat. Este foarte important să ştii cu siguranţă cum îţi dorești să arăți.
Cum ne motivăm?
Deja ai în vedere două motivaţii, cea internă şi cea externă. De acum este mult mai uşor să faci ceea ce ţi-ai propus. Totuşi, există momente când intervine lenea sau gândurile şi simţi că nu mai vrei să faci, simţi că totul este în zadar sau eşti nerăbdător/nerăbdătoare până la final. În acele clipe este foarte important să îţi menţii obiectivul viu. Nu contează cât de greu sau uşor îţi este. Treci peste lene şi gânduri negative. În acel moment gândeşte-te doar la corpul pe care îl doreşti. Merită el efortul pe care îl depui? Cu siguranţă!
Stabileşte-ţi obiective mici zilnice
În fiecare zi stabilește-ţi câteva obiective mici pe care să le faci şi de care să te ţii. Notează-ţi pe o foaie de hârtie sau pe un caiet ce doreşti să faci pentru scopul tău. Dacă îţi doreşti să slăbeşti notează-ţi şi obiectivele: “mănânc mai puţin”, “mănânc mai puţină pâine”, “mănânc până la ora 6”, “exerciţii fizice 30 de minute”, “plimbare în parc 30 de minute”, “vizualizare corpul ideal” etc. După ce le-ai notat pe o foaie, ţine-le la tine în fiecare zi sau pune-le undeva la vedere. Să le priveşti tot timpul şi să îți amintești ce ai de făcut.
Vizualizează corpul ideal
O altă tehnică este să îţi vizualizezi corpul ideal. Asta o poţi face dimineața când te trezești şi seara înainte de culcare. Închide ochii şi privește cu ochii minţii cum corpul tău se transformă. Arăţi minunat. Pune emoții pozitive în aceea imagine şi adormi cu ea. Această tehnică te ajută foarte mult în motivarea interioară. Ştii foarte bine că acolo trebuie să ajungi, la acel corp şi atunci mintea te va ajuta să te ţii de ceea ce ţi-ai propus. Prin vizualizare motivația ajunge la cote înalte. Poţi să decupezi chiar şi un corp dintr-o revistă şi să îl privești cu admirație. Acest lucru te ajută să atragi în viaţa ta corpul pe care îl dorești.
Folosește cuvintele pe care doreşti să le auzi
Dacă dorești să slăbești începe să folosești cuvinte precum: slab, slabă, slăbire, corp ideal, corp minunat, pot să o fac, reușesc, sunt slab/slabă, am kilogramele potrivite, arăt bine, arăt minunat etc. Folosește doar acele cuvinte care te fac să te simți bine. Privind oamenii care sunt la fel ca şi tine în acest moment nu vei reuși să slăbești ci vei pune tot mai mult pe tine. Cuvintele sunt energie în acțiune. Fii foarte atent/ă ce cuvinte folosești. Începe să privești oamenii slabi, să îi admiri, să le dorești să rămână așa cum îşi doresc.
Vibrează în ton cu dorințele tale de slăbire
Forma corpului tău o dai chiar tu, prin gândurile, credințele, acțiunile, cuvintele pe care le spui. Dacă îţi dorești un corp slab atunci clar nu te mai gândești la un corp gras sau care nu arată bine. Impune-ți să te uiți doar la corpurile slabe, la cele care sunt în ton cu corpul tău ideal. Vibrează pe frecvența corpului pe care îl dorești. Gândește-te la el des. Imaginează-ți că eşti deja acolo. Simte cu toată ființa ta că deja ai slăbit. Nu este ușor deloc să faci asta mai ales dacă eşti o persoană sceptică şi care nu crede în forța minunată a gândului. Dar adevărul este că, oricum ai gândi, ai dreptate.
Convingerea că eşti gras nu te motivează
Când eşti convins că nu poţi să faci nimic şi că aşa te-a lăsat Dumnezeu, să fii gras şi să nu te mai poţi schimba niciodată, nu te ajută deloc la cura de slăbire. Pe lângă obiectivele pe care le ai, pe lângă dietele pe care le ţii este foarte importantă convingerea că reușești să slăbești. Gândindu-te în permanență la kilogramele tale poți deveni şi mai ponderal decât erai până acum. Deci, atenție la convingerea pe care o ai. Cunosc persoane care au slăbit doar gândindu-se la corpul pe care îl doresc. Oamenii din jur au fost primii care au observat schimbarea la ei şi au început să le spună, că au slăbit. Dar în primul rând ei au fost convinși că au slăbit.
Oamenii pot avea corpul pe care ei îl doresc. Pentru asta au nevoie de emoții, gânduri, convingeri care să le arate în mod fizic această schimbare. În primul rând convinge-te pe tine că poți şi că deja ai slăbit şi totul va veni de la sine!