Increderea in sine, zece pasi necesari

 

Află cum poți să-ți câștigi încrederea în sine, în zece pași necesari

increderea in sine zece pasi necesari

 Oamenii de succes au o încredere foarte mare în propriile capacitați. Ei și-au dezvoltat aceste capacitați și propria încredere în sine prin muncă și rezultate. Oricine poate să-și dezvolte propria încredere în sine și să reușească în viață.

 

Afirmații pozitive pentru încrederea în sine

 Pentru o încredere în sine pe care să o consolidezi zi de zi ai nevoie de afirmații pozitive pe care să le spui în fiecare zi și cât mai des cu putință. Afirmațiile pozitive sunt propoziții pe care să le repeți și care odată introduse în subconștient vor modifica comportamentul tău și circumstanțele pe care le întâmpini. Afirmând zi de zi că eşti o persoană de succes, care reușește în orice își propune vei vedea și aceste rezultate în curând. Tot ce ai de făcut este să afirmi că ai încredere în tine, să simți acest lucru şi să îl repeți în continuare până când vei vedea rezultatele. Dacă îți dorești să repeți afirmațiile și după ce ai reușit să îți realizezi încrederea în sine este minunat. De reținut faptul că aceste afirmații este indicat să le spui când eşti într-o stare bună, de fericire şi bucurie, când ai emoții pozitive. Dacă le rostești la nervi sau într-o stare proastă şi cu emoții negative o faci în zadar. Mintea nu te va crede şi vei ajunge din rău în mai rău.

 

Vizualizarea încrederii în sine

 Pentru a avea încredere în sine este necesar să vizualizăm că suntem o persoană de succes, plină de încredere, cu stimă de sine crescută. Zi de zi dacă vizualizezi că eşti o persoană cu încredere deplină în sine, o persoană care crede în ea, o persoană care știe că reușește indiferent de orice ar fi, atunci ai toate șansele ca aceasta vizualizare să devină o realitate pentru tine. Vizualizarea te ajută să îți creezi în mod vizual încrederea în sine. Închide ochii şi privește prin ochii mintii cum eşti plin de încredere. Fă-ți un scenariu în care te prezinți la locul de muncă sau la un interviu şi în care eşti foarte sigur pe tine şi pe ceea ce știi şi faci în viață. Imaginează-ți cum persoana din faţa ta te admiră şi îți strânge mâna cu o mare bucurie. Are încredere în tine şi știe că poți să faci mult mai multe decât i-ai spus. Simte această realitate pe care o vezi în mintea ta. Cu cât emoțiile sunt mai puternice cu atât reușești mai bine ceea ce îţi propui.

 

Postura încrederii în sine

 Un om cu o încredere în sine mare are o postură de om drept, cu privirea înainte şi relaxat. Paşii sunt mai mari decât a celor care nu au încredere în sine. Omul cu încrederea în sine scăzută are un mers nesigur, coloana încovoiată şi privirea îndreptată în jos. Întotdeauna să fii atent la cum mergi pe stradă. În cazul în care ai acest mers din obişnuinţă poţi începe să te corectezi singur atunci când observi că ai o încredere în sine scăzută. Postura este foarte importantă pentru că ea influenţează mintea şi emoţiile. În momentul în care te-ai îndreptat şi ai început să mergi cu privirea înainte, relaxat şi cu paşii mari, îi spui minţii tale faptul că eşti o persoană cu încredere în sine şi astfel comportamentul şi emoţiile tale se vor schimba. Încearcă şi ai să vezi!

 

Recunoştinţa şi încrederea în sine

 Atunci când ai încredere mare în propriile tale capacităţi simţi şi o imensă recunoştinţa pentru ce ai primit şi ai dezvoltat în viaţa ta. În momentul în care reuşeşti în viaţă şi eşti o persoană cu o mare încredere în sine, rezultatele vor veni rapid în viaţa ta. Recunoştinţa este una dintre cele mai importante chei în dezvoltarea ta. De câte ori simţi o încredere în tine crescută, simte şi recunoştinţa pentru asta. De câte ori reuşeşti să faci ce ţi-ai propus simte recunoştinţa pentru asta şi eventual notează-ţi într-un caiet reuşita ta. Astfel vei reuşi să îţi creşti încrederea în sine tot mai mult şi rezultatele rapide şi pozitive vor da năvală în viaţa ta.

 

Atitudinea unei încrederi în sine

 Oamenii importanți din toată lumea știu că acesta este unul dintre marile secrete ale încrederii în sine. Atitudinea. Chiar dacă nu ai o încredere foarte mare, în momentul în care mergi cu atitudinea aceasta în faţa şefului sau la un interviu vei fi apreciat/ă şi vei avea foarte mult de câştigat. Asta nu înseamnă să minţi sau să pretinzi că eşti ceea ce nu eşti. Dar contează foarte mult atitudinea ta. Când mergi la un interviu dacă eşti timid/ă, fricos/fricoasă, cu mâinile tremurând şi vorbeşti foarte puţin cu siguranţă nu vei face o impresie foarte bună. La fel se întâmplă şi când eşti în faţa şefului şi el începe să îţi arate greşelile. Dacă tu îl vezi pe el mai mare decât tine şi te simţi mic şi neînsemnat sau vinovat pentru ceea ce ai făcut, şeful tău îţi va recunoaşte slăbiciunile şi se va comporta mereu aşa cu tine. În schimb dacă eşti o persoană care arată o atitudine deschisă, de încredere în sine, vei avea mai multe şanse şi mai puţine certuri cu şeful tău.

 

Vorbeşte cu cât mai mare încredere în sine

 Ca să îţi dezvolţi încrederea în sine este foarte important să te apuci să vorbeşti. Urmăreşte să fii prezent/ă la cluburile de vorbit în public din oraşul tău. Dacă nu este, crează unul. Să vorbeşti în public îţi dezvoltă foarte mult încrederea în sine. Când poţi face asta în faţa unui public numeros şi probabil pe care nu îl cunoşti suficient de bine încât să nu ai emoţii vorbind, eşti pe calea cea bună. Cei mai mulţi antreprenori şi oameni de succes au început vorbind în public. Adunând oamenii şi spunându-le ce gândesc ei, ajutând pe alţii, au creat comunităţi prin care au schimbat sau au implementat lucruri noi, au adus ceva nou în lume. Astfel de lucruri se întâmplă şi în ziua de azi, de asta recomandarea mea este să participi la un curs sau să vorbeşti în public. Fă asta cât de des poţi. Indiferent de domeniul în care eşti. Toate domeniile au nevoie de oameni care să vorbească în public.

 

Exerciții fizice şi alergat pentru o încredere în sine mare

 Exercițiile fizice şi alergatul te pot ajuta foarte mult în dezvoltarea încrederii tale în sine. Şi asta pentru că pe lângă dezvoltarea corpului tău fizic, îţi dezvolţi şi încrederea în tine, atitudinea faţă de viaţă şi faţă de tine cât şi dezvoltarea minţii tale. În primul rând pentru că obişnuieşti mintea să respecte un program, devii mai organizat/ă mai disciplinat, gândurile pozitive vor invada mintea ta mai des decât a făcut-o până acum şi vei avea şi un corp frumos şi sănătos. Dimineaţa este cel mai indicat să te apuci măcar jumătate de oră. Dar în cazul în care nu poţi, este bine şi seară înainte de culcare.

 

Fii primul oriunde ai merge, astfel vei avea încredere în tine mai mare

 Fie că mergi la cinema, la scoală, la un curs sau la birou întotdeauna aşează-te în faţă. Mulţi oameni aleg să se aşeze în spate şi asta pentru că au o încredere de sine mai scăzută. Consideră că nu prezintă interes persoana lor sau se consideră inferiori celor pe care îi întâlnesc. Se mai întâmplă să nu dorească să fie băgaţi în seamă şi astfel se aşează în spate. Le este teamă să iasă în faţă şi să fie recunoscuţi. Aşezându-te însă în faţă, vei deveni cunoscut, vei avea o încredere mai mare în tine şi îţi vei dezvolta şi capacitățile mentale. Pe lângă asta vei asimila mai bine informaţiile pe care le primeşti la curs sau la şcoală.

 

Dezvoltă încrederea în sine prin lucrurile motivaţionale

 Cel mai bine îţi dezvolţi încrederea în sine ascultând şi citind articole motivaţionale. De asemenea este indicat şi să asculţi oamenii care au reuşit în viaţă, care au încredere în ei şi care sunt de succes. Fă-ţi timp în fiecare zi să te relaxezi citind cărţi motivaţionale sau ascultând muzică şi mesaje motivaționale.În zilele noastre aceste lucruri sunt foarte răspândite şi le poţi găsi foarte uşor. Aceste materiale motivaționale îţi oferă o încredere în tine, îți sugerează cu ce să începi, te îndrumă spre succes.

 

Îmbrăcămintea favorizează încrederea în sine

 Atunci când te îmbraci cu haine frumoase şi care iți plac te simţi foarte bine în pielea ta şi îţi crești încrederea în tine. Este foarte important acest aspect pentru că te favorizează atunci când mergi la muncă sau la un interviu. De asemenea, oriunde ai fi, fie că eşti acasă în pijama sau la o cină festivă trebuie să te simţi foarte bine în hainele pe care le ai. Aceste sentimente pe care le ai îmbrăcat fiind în hainele respective îţi vor crește automat încrederea în tine. Când nu te simţi bine acest lucru afectează interacţiunea cu oamenii din jurul tău dar şi cu tine însuţi. Nu odată ai simţit că nu îţi mai doreşti să faci ceva, că eşti trist sau supărat sau dezamăgit. Acest lucru te afectează pe toate planurile. Felul cum arăţi şi cum te simţi te prezintă pe tine lumii întregii.

 Sunt multe lucruri pe care le poți face pentru a-ți crește încrederea în tine. Cel mai important este să începi de undeva și să acționezi chiar acum.

{jcomments on}

Mai poți citi din Dezvoltare personală

Corpul uman ca și temp…

Corpul fizic poate să fie un aliat al creșterii interioare  Corpul fizic ne permite toate experi...

13 recomandări pentru …

Profitați de orele zilei: a face mai mult cu mai puțin  Cerințele de muncă, obligațiile perso...

Despre rezistența la s…

Ce înseamnă rezistența la schimbare?  De multe ori ne agățăm de credințe și comporta...

Cum să devii o persoan…

10 trucuri eficiente pentru a deveni o persoană matinală  A vă trezi devreme este mai mult dec...

15 recomandări pentru …

Identificarea factorilor de stres  Stresul este o reacție fiziologică pe care corpul nostru o ar...

5 chei esențiale pentr…

5 chei esențiale pentru fericire  Conform înțelepților de pe această planetă, fericirea este...

12 chei esențiale pent…

Ce este fericirea?  Fericirea este o stare subiectivă. Ceea ce face fericită o persoană poate c...

A călători este o inv…

A călători fără regrete  Există numeroase beneficii pe care le oferă călătoriile și cunoa...

Combate lenea în 12 pa…

De ce apare lenea?  Lenea poate apărea în orice moment, împiedicându-ne să fim productivi și...

12 recomandări pentru …

12 recomandări pentru a crește stima de sine  Se spune adeseori că nu poți iubi pe nimeni pân...

Incredibilele beneficii…

Să invităm tăcerea în viața noastră  Tăcerea poate fi extrem de benefică, mai ales pentru ...

Cum putem realiza criti…

Cum putem realiza critici constructive?  Criticile pot fi împărțite în două categorii: respec...

Arta de a-i asculta pe …

Greșelile comise atunci când credem că-i ascultăm pe ceilalți  A ști să ascultăm cu adevă...

Cum să ne eliberăm de…

Grijile excesive înseamnă o minte agitată  A trăi tot timpul preocupați sau îngrijora...

Cele 4 chei ale unei re…

  Hormonii și fericirea  Așa cum indică și numele său, o relație de cuplu se stabilește ...

Motivația, cheie esen…

  Principiile de bază ale motivației  A avea o motivație corectă este un aspect fundamental ...

Despre răbdare și per…

  Importanța de a fi răbdători și perseverenți  La modul general, răbdarea și perseveran...

Cum putem deveni mai in…

  Cum putem deveni mai inteligenți?  Vă preocupă diverse moduri în care puteți să vă ampl...

4 sfaturi pentru amplif…

  Ce este carisma?  Carisma este acea magie personală pe care o au anumite persoane și care se...

Cum putem combate amân…

  Cum putem combate amânarea?  Amânarea sau procrastinarea este acel “hoț al timpului” s...

Despre echilibrul minț…

  Despre echilibrul minții, corpului și spiritului  Te simți stresat sau epuizat sau ai senza...

6 obiceiuri bune pentru…

  Ce este optimismul?  Optimismul este acea capacitate pe care o au unele persoane de a privi ș...

9 obiceiuri pentru o di…

  9 obiceiuri pentru o dimineață perfectă  Majoritatea persoanele tind să fie foarte grăbit...

Arta de a dărui

  Cum să alegi cadourile potrivite fără să te stresezi  Dacă în fiecare an în perioada di...

10 motive pentru care b…

  10 motive pentru care boala poate apărea în viaţa ta  Oamenii din cele mai vechi timpuri au...

Emoțiile și cancerul …

  În cadrul acestui articol voi vorbi despre emoții și cancer și despre legătura din...

Ce este succesul?

  Care este definiția succesului?  Să răspunzi la această întrebare poate fi mai important ...

9 comportamente și ati…

  Sfaturi pentru a deveni mai împăcați cu noi înșine  Uneori, noi înșine ne provocăm nef...

Ce personalitate ai în…

  Culoarea ochilor îți arată ce personalitate ai  Se spune adesea că ochii sunt oglinda sufl...

12 sfaturi pentru a tr…

  Ce este fericirea?  Cu toții ne dorim să fim fericiți și să ne bucurăm de viață. Multe...

Lucrurile bune ale vie…

  Lucrurile bune ale vieții se cuceresc cu o inimă veselă  Cu toții ne dorim lucruri mai mul...

O mai bună imagine asu…

  Acceptarea corpului este punctul de pornire pentru o transformare pozitivă  Specialiștii afi...

5 exerciții pentru a a…

  Merităm și putem întâlni perechea minunată pentru sufletul nostru  Gândirea pozitivă, o...

Relațiile toxice

  6 lucruri pe care trebuie să le înveți din relațiile toxice  Relațiile... ...

Rezoluție de Anul Nou …

  Prezentul aduce fericire  Ființa umană modernă a devenit depresivă deoarece mint...

Cuvântul NU și între…

  Cuvântul NU și cum să te folosești de acesta  Bună dragilor, probabil că ...

Misiunea în viață

  Misiunea în viață sau destinul nostru  Dragilor, cu siguranță mulți ați ...

7 reguli pentru a te di…

  Disciplina, ingredientul necesar pentru reușită  Dintre toate ingredientele necesa...

5 motive ca să practic…

  1. Libertate.  Procesul iertării ne eliberează. Odată ce reușim să rezolvăm pr...

Cum să te motivezi ca …

  Motivația este foarte importantă dacă îți dorești să atingi obiectivele tale ...

10 moduri prin care gâ…

  Gândirea pozitivă te ajută foarte mult în viață, încearcă şi vei ved...

Respectați orologiul i…

  Învață să-ți respecți orologiul intern cu ajutorul Cronobiologiei  In fun...

Frica, cel mai mare du…

  Frica, dușmanul care ne reține de la realizări  Probabil mulți dintre voi s-au c...

Ierți, dar nu uiți?

  Ce este iertarea necondiționată?  Noi oamenii, suntem niște ființe cu adevărat ...

Afirmații pozitive pen…

  Ce sunt afirmațiile pozitive?  Afirmațiile pozitive sunt un instrument puternic pe...

Învață sa spui NU

  Câștigă respectul celorlalți învățând să spui NU  NU este un...

Confortul, pacoste sau …

  Confortul, pacoste sau plăcere?  Suntem în 2014, și putem observa o oarecare...

Tu ce ai vrut să fii, …

  Cum să devii, ceea ce ai vrut să devii și cum să-ți îndeplinești visele  ...

Nevoia de a avea drepta…

  Nevoia de a avea dreptate poate dăuna vieții noastre  Fiind și tu om probabil ai ...

Egoismul este iubirea a…

  Egoismul este iubirea autentică de care am uitat cu toții  Frumoasa noastră civil...

Cel mare dușman al tă…

  Cel mai mare dușman al tău este chiar în fața ta  Dragilor, noi oamenii sun...

Hormonii care ne contro…

  Hormonii reglează creșterea, dezvoltarea, metabolismul, funcția sexuală, starea de spiri...

Increderea in sine, zec…

  Află cum poți să-ți câștigi încrederea în sine, în zece pași n...

Afirmatiile sanatatii

  Doreşti să fii sănătos? Iată ce afirmaţii trebuie să faci  Orice om de pe pla...

Cum sa ne gestionam ban…

  Ştim cu adevărat să gestionăm banii sau îi cheltuim aşa cum vin?  Dacă e...

Cum sa combatem lenea

  Eşti o persoană leneşă sau ai tendinţa spre lene uneori? Află cum poţi să o combaţi...

Povestile frumoase ale …

  Cum îţi poţi spune poveşti frumoase şi pozitive care să te ajute în viaţă...

Imaginatia ne conduce v…

  Credeai că viaţa ta este condusă de cineva? Da e adevărat! Viaţa este condusă de imagi...

Iti iubesti viata sau o…

  Îţi iubeşti viaţa?  Viaţa este neasemuit de frumoasă, de darnică, de iub...

Invata din greselile pe…

  Greșelile pe care le faci sunt învățăturile tale cele mai bune  Înva...

Dorintele tale pot deve…

  Visătorii sunt cei care își îndeplinesc dorințele  Întotdeauna ...

Cum te trezesti diminea…

  Modul în care te trezeşti dimineaţa îţi arată cum îţi va fi înt...

Vindeca-ti sufletul pri…

  Suferințele și rănile vorbesc despre noi  Toţi am trecut prin suferinţe, faptel...

Traiesti in trecut si a…

  Trecutul îţi poate provoca boala  Suntem meniţi să fim sănătoşi. Câ...

Motivele pentru care ne…

  Află motivele îmbolnăvirii  Suflet frumos eşti mai sănătos decât &i...

Sanatatea prin cuvinte

  Sănătatea stă în cuvintele pe care le spuneți  Când spunem sănătat...

Găseste-ti un job din …

  Pasiunea ta îți poate aduce un job pe măsură, află cum  Oricine își...

Muncesti pentru bani sa…

  Află chiar acum dacă muncești pentru bani sau pentru tine  Să muncești este nec...

Emoțiile și cancerul:…

  Diagnosticul de cancer se poate transforma din dușman în aliat  Există foarte puține fraze...