Imaginatia ne conduce viata

 

Credeai că viaţa ta este condusă de cineva? Da e adevărat! Viaţa este condusă de imaginaţia ta

imaginatia ne conduce viata

 Majoritatea oamenilor cred că viaţa lor este condusă de cineva extern, cineva din afara lor. Este un lucru complet greşit. Nimeni nu poate să îţi conducă viaţa, să îţi spună ce să faci, cum să faci sau să aleagă în locul tău. Singurul care poate alege eşti tu. Deci, începe să reflectezi asupra acestor cuvinte. Tu îţi conduci singur viaţa şi ai la îndemână un instrument extrem de preţios: imaginaţia.

 

Toţi oamenii îşi imaginează

 Imaginaţia este un dar primit de la Dumnezeu de care trebuie să avem foarte mare grijă. Ne poate distruge sau ne poate fi de folos în viaţă. Dacă eşti o persoană cu o imaginaţie debordantă ai foarte mare grijă la ce îţi imaginezi. Toţi putem să ne imaginăm chiar şi cu ochii deschişi. Nici nu trebuie să ne concentrăm atenţia pe ceva anume. Imaginaţia este foarte uşor de realizat. Atât de simplu încât cei mici o fac în mod frecvent.

 

Imaginaţia copiilor

 Când eram mici ne imaginam foarte multe. Castele, prinţi, prinţese, oameni buni şi inimoşi, o viaţă minunată sau depinde ce vedeam în familie sau la televizor. De obicei copii sunt foarte pozitivi şi îşi imaginează lucruri minunate.

 Dacă aveţi copii cu o imaginaţie mare nu îi opriţi din imaginat. Însă trebuie să îi ghidaţi spre controlul imaginaţiei. Copii nu ştiu de frică. Tocmai de aceea ei se imaginează curajoşi, pot muta munţii din loc şi pot să treacă de orice obstacol. Odată cu creşterea, părinţii îi îndeamnă să nu se aventureze pentru că atunci ei cad şi se lovesc. Dacă copii nu ar ştii de cădere şi lovire posibil ca ei să nici nu experimenteze aşa ceva. Dar părinţii cum sunt ei iubitori şi le doresc tot binele din lume, încearcă să îi protejeze. Într-un mod ciudat. „Nu fă asta! Nu te urca acolo, vezi că ai să cazi! Vezi că te vei arde!” etc. Aceste cuvinte intra în subconştientul copiilor şi le fac mai mult rău decât bine. Puteţi să aveţi grijă de copii supraveghindu-i dar nu le spuneţi ce să facă. În primul rând pentru că posibil nu vor face acest lucru şi în al doilea rând pentru că ei nu ştiu cuvântul „nu”. Nu reacţionează la el şi nici nu îl aud. În loc de „nu fă asta” ei aud „fă asta”. Mai bine aţi încerca utilizând alte cuvinte. De exemplu în loc de „nu te urca pe scări” spune: „hai mai bine să ne jucăm altceva, hai să colorăm, hai să ne distrăm” sau orice altceva. Când copii au o imaginaţie bogată este bine să îi ajutaţi să o folosească într-un mod pozitiv. Dacă copilul îşi doreşte ceva şi părinţii nu au bani cel mai bine este să îi spuneţi tot adevărul: „mama acum nu are banii necesari ca să îţi cumpere jucăria aceea dar tu o poţi primi dacă îţi doreşti cu adevărat. Închide ochii acum şi imaginează-ţi cum te joci cu aceea jucărie, cum o strângi în braţe. Dumnezeu îţi va dărui jucăria la momentul potrivit.” Puteţi încerca şi aşa şi veţi vedea rezultatele.

 

Imaginaţia ne creează viaţa în totalitate

 Mintea conştientă este tot timpul în alertă, cu orice spui, faci, vezi, crezi. Tot ceea ce vezi este realitatea ta. Dar poţi începe să vezi o lume diferită de aceasta, o lume a fericirii, o lume a iubirii, a bunătăţii. De ce nu ai putea? Încearcă. Odată ce îţi schimbi percepţia şi începi să vezi oamenii în alt mod ei se vor schimba şi vei da doar peste persoane bune, de treabă şi care te vor ajuta, te vor stima şi se vor comporta aşa cum nici nu ai visat. Trebuie doar să îţi schimbi percepţia şi imaginaţia. Întreabă-te: „cum ar fi ca lumea să fie diferită de cea pe care o văd eu? Cum ar fi ca oamenii să fie buni, încrezători, plini de iubire şi fericire? Cum ar fi să dau peste oameni fericiţi şi pozitivi? Cum ar fi să trăiesc într-o astfel de lume?” Pune-ţi asemenea întrebări şi simte. Probabil te simţi bine acum când ştii că se poate să trăieşti o astfel de lume. Şi sunt convinsă că se poate. Am văzut oamenii care trăiesc aşa şi chiar şi eu sunt martora unei astfel de trăiri. Tot ce ai de făcut este să îţi imaginezi.

 

Cum este posibil ca imaginaţia să ne conducă viaţa?

 Toată viaţa lor oamenii au crezut că Dumnezeu este cel care le conduce viaţa sau Diavolul. Acestea sunt doar nişte metafore. Dumnezeu există dar este o conştiinţă nu un bătrânel cu barbă. Această conştiinţă care ne-a creat ne-a dăruit unelte pe care dacă le folosim în mod corespunzător vom avea în viaţă tot ce ne dorim. Ne-a oferit o minte. Această minte ne ajută sau ne distruge. Depinde cum este întrebuinţată. Dacă o folosim în mod corespunzător vom avea o viaţă minunată cu experienţe pe care le dorim. Dacă nu ştim să o folosim vom avea o viaţă grea cu multe necazuri şi griji. Mintea este un dar minunat. Cu ajutorul minţii avem imaginaţia care ne creează lumile. Noi ne imaginăm încontinuu. Chiar şi atunci când citeşti aceste rânduri tu îţi imaginezi ceea ce scriu eu aici. De asta este foarte important să ştii că ai puterea de a schimba viaţa ta utilizând aceasta imaginaţie.

 

Ca să îţi schimbi viaţa trebuie să îţi schimbi gândurile

 Pentru a avea viaţa pe care ţi-o doreşti trebuie să începi cu gândurile pe care le ai. Notează-ţi toate gândurile de care eşti conştient/ă inclusiv fricile tale cele mai mari, dorinţele, calităţile tale. La ce te gândeşti în mare parte într-o zi? Stai cu tine mult timp sau trăieşti în trecut? Stai cu tine sau eşti în viitor? Trăieşti cu gândul în momentul de acum sau trăieşti în vieţile celorlalţi? Ai ocupaţii mai bune de făcut decât bârfele şi scandalurile? Sau te preocupă şi viaţa altora? Ei nu se vor preocupa de tine, asta este foarte clar şi adevărat. Fiecare are grijă de propria viaţă şi de propriul nume. Când realizezi că te gândeşti la alte persoane opreşte-te din ceea ce faci şi pune-ţi întrebarea: cu ce mă ajută pe mine să mă gândesc la ce face x sau y? Cu ce mă ajută pe mine să vorbesc despre această persoană? Dar pe ea? Fiecare este liber să aleagă viaţa pe care o doreşte. Fă acest lucru cât de des poţi şi pune-ţi întrebări. Chiar te ajută să te gândeşti la alţii? Sau să te gândeşti la ce ai făcut în trecut? În loc de asta mai bine gândeşte-te la ce îţi doreşti să ai şi să faci. Gândeşte-te la cine eşti tu acum. Ce faci acum. Ce obţii făcând aceste lucruri.

 

Joacă-te cu imaginaţia ta

 De câte ori imaginaţia ta o ia razna în alte locuri, opreşte-o şi joacă-te. Mută-ţi gândul spre alte lucruri mai frumoase şi mai fericite. Dacă de exemplu imaginaţia ta este una negativă, de îngrijorare sau frică înlocuieşte-o imediat cu întrebarea: „cum ar fi dacă situaţia asta ar fi una pozitivă?” şi apoi imaginează-ţi situaţia într-o perspectivă pozitivă. Ce frumos arată acum totul, nu-i aşa? Dacă de exemplu eşti o persoană mai grijulie care îşi face griji pentru copilul său şi se gândeşte să nu se întâmple ceva rău cu el, cum ar fi dacă te-ai gândi cât de bine se simte copilul tău şi ce fericit este când se joacă afară sau este la şcoală? Cum te-ai simţi dacă ai ştii că întotdeauna copilul tău este păzit de către un înger? Şi întocmai aşa este! Trebuie doar să îţi foloseşti imaginaţia. Dar într-un mod constructiv. Când ai timp joacă-te cu imaginaţia ta. Încearcă să-ţi imaginezi cum va fi viaţa ta peste zece ani. Sau douăzeci. Sau treizeci. Cum vei fi la bătrâneţe. Cum vrei să fii acum. Sau cum ar fi dacă ai fi acum ceea ce îţi doreşti să fii. Un cântăreţ, un sportiv, un actor, un dansator, un avocat, orice. Joacă-te cu imaginaţia şi învăţa-o să-ţi arate căile pozitive ale vieţii.

 

Imaginaţia ne ascultă întotdeauna?

 Imaginaţia este darul primit prin care noi ne putem crea realitatea şi experienţele. Dacă imaginaţia ta este predominant negativă şi plină de frici şi îngrijorări atunci şi tu vei experimenta lucrurile pe care nu le doreşti deloc. Şi asta pentru că imaginaţia întotdeauna ascultă ceea ce îi dai. Tu poţi singur controla prin mintea conştientă ceea ce mintea subconştientă îţi oferă. Însă dacă tu vezi doar nenorociri, mai afli şi de la alţii câte necazuri au, îţi mai imaginezi şi tu cât de rea este viaţa cu tine şi deja aceste toate îţi vor oferi experienţele pe care le ai. Gândeşte-te că sunt oameni în lume care au parte de toate bucuriile posibile. Te gândeşti la ei că sunt norocoşi? Norocos eşti şi tu! Nu eşti cu nimic mai diferit de aceste persoane. Poate cu singurul fapt că nu îţi foloseşti imaginaţia într-un mod constructiv şi te gândeşti la tot ce poate fi mai rău. Fiecare ne alegem viaţa pe care o trăim şi tot ce vrem să experimentăm. Dacă tu îţi doreşti să experimentezi lucrurile negative atunci fă-o în continuare. Dar nu te va ajuta la nimic să tot repeţi problemele la nesfârşit.

 

Exerciţiul imaginaţiei

 Dacă nu ştii cum să faci ca să îţi schimbi modul de a-ţi imagina poţi să încerci acest exerciţiu. În fiecare dimineaţa când te trezeşti, gândeşte-te la ce îţi doreşti să ai, să fi şi să faci. Imaginează-ţi că totul este posibil în viaţa ta şi că tot ce există este nelimitat. Poţi să realizezi proiectul pe care ţi-l doreşti. Poţi să fii actor, pictor, cântăreţ, scriitor, dansator, avocat, medic, jurist etc. Poţi să fi tot ce îţi doreşti! Limitele sunt cele pe care ţi le creezi singur. Acum că ştii că totul este posibil, închide ochii şi imaginează-ţi cum toate visele tale care stau într-un loc ascuns al subconştientului, pierdute din cauza convingerilor limitate, sunt reale. Atât de reale încât pot să le vezi deja îndeplinite. Priveşte-le şi simte aceea bucurie imensă pe care o ai când ştii că deja totul este îndeplinit. Emoţia bucuriei şi a iubirii faţă de visele tale vor face că ele să devină cât mai repede reale în viaţa ta fizică. Trebuie doar să rămâi concentrat pe această imagine şi să o priveşti şi să o trăieşti mental cât de mult poţi. Nu te mai gândi la „când, cum”. Aceste întrebări trebuie să iasă din mintea ta. Gândeşte-te doar că ele există şi sunt adevărate. Acum şi aici visul tău a devenit real. Îl poţi vedea mental şi deci manifestarea lui în planul fizic va veni cât mai curând. Nu trebuie să te intereseze când va fi asta şi nici cum se va întâmpla. Va veni când nu ai să te aştepţi. Dar rămâi focalizat/ă pe imaginea pe care o doreşti. Pe sentimentul pe care îl doreşti.

 

Imaginaţia este unealta perfectă

 Când ne imaginăm noi o facem din prisma minţii conştiente care a văzut lucruri. Atunci noi dăm informaţia mai departe şi o transmitem la mintea subconştientă. Aceasta va avea grijă ca să rămână aproape de noi sau mai departe, depinde de gradul de emoţie pe care l-ai pus. Dacă de exemplu ai văzut o scenă care te-a emoţionat foarte tare, imaginea şi gândul referitoare la acel lucru vor apărea tot mai des în gândurile tale. Dacă te confrunţi cu o pierdere financiară şi nu ai suficienţi bani, gândul legat de acest lucru îţi va apărea cât mai des, în fiecare zi, datorită emoţiei pe care o oferi. Iar dacă emoţia este una de tristeţe, supărare, nervi, dezamăgire atunci gândul se va repeta până când decizi să îl transformi într-un gând pozitiv. Când îţi va apărea în gând faptul că nu ai suficienţi bani, poţi să alegi, să continui să te gândeşti la asta şi să nu rezolvi nimic sau să îţi imaginezi că deja ai banii necesari pentru tot ce ai nevoie şi să rămâi într-o stare de calm şi pace. Nu este uşor să faci acest lucru, mai ales dacă toată viaţa ai trăit în negativitate şi stări de rău. Dar poţi începe chiar de acum. Nu de mâine, nu altădată, nu cândva. Chiar acum.

 Imaginaţia este aici pentru noi şi ea ne ajută să ne îndeplinim visele, să trăim aşa cum ne dorim. Să fim fericiţi pentru că există în viaţa noastră şi să învăţăm să o controlăm aşa cum trebuie.

Mai poți citi din Dezvoltare personală

7 pași pentru o atitud…

Ce este atitudinea pozitivă?  Cu siguranță de multe ori ai auzit sau ați citit despre cât de ...

Corpul uman ca și temp…

Corpul fizic poate să fie un aliat al creșterii interioare  Corpul fizic ne permite toate experi...

13 recomandări pentru …

Profitați de orele zilei: a face mai mult cu mai puțin  Cerințele de muncă, obligațiile perso...

Despre rezistența la s…

Ce înseamnă rezistența la schimbare?  De multe ori ne agățăm de credințe și comporta...

Cum să devii o persoan…

10 trucuri eficiente pentru a deveni o persoană matinală  A vă trezi devreme este mai mult dec...

15 recomandări pentru …

Identificarea factorilor de stres  Stresul este o reacție fiziologică pe care corpul nostru o ar...

5 chei esențiale pentr…

5 chei esențiale pentru fericire  Conform înțelepților de pe această planetă, fericirea este...

12 chei esențiale pent…

Ce este fericirea?  Fericirea este o stare subiectivă. Ceea ce face fericită o persoană poate c...

A călători este o inv…

A călători fără regrete  Există numeroase beneficii pe care le oferă călătoriile și cunoa...

Combate lenea în 12 pa…

De ce apare lenea?  Lenea poate apărea în orice moment, împiedicându-ne să fim productivi și...

12 recomandări pentru …

12 recomandări pentru a crește stima de sine  Se spune adeseori că nu poți iubi pe nimeni pân...

Incredibilele beneficii…

Să invităm tăcerea în viața noastră  Tăcerea poate fi extrem de benefică, mai ales pentru ...

Cum putem realiza criti…

Cum putem realiza critici constructive?  Criticile pot fi împărțite în două categorii: respec...

Arta de a-i asculta pe …

Greșelile comise atunci când credem că-i ascultăm pe ceilalți  A ști să ascultăm cu adevă...

Cum să ne eliberăm de…

Grijile excesive înseamnă o minte agitată  A trăi tot timpul preocupați sau îngrijora...

Cele 4 chei ale unei re…

  Hormonii și fericirea  Așa cum indică și numele său, o relație de cuplu se stabilește ...

Motivația, cheie esen…

  Principiile de bază ale motivației  A avea o motivație corectă este un aspect fundamental ...

Despre răbdare și per…

  Importanța de a fi răbdători și perseverenți  La modul general, răbdarea și perseveran...

Cum putem deveni mai in…

  Cum putem deveni mai inteligenți?  Vă preocupă diverse moduri în care puteți să vă ampl...

4 sfaturi pentru amplif…

  Ce este carisma?  Carisma este acea magie personală pe care o au anumite persoane și care se...

Cum putem combate amân…

  Cum putem combate amânarea?  Amânarea sau procrastinarea este acel “hoț al timpului” s...

Despre echilibrul minț…

  Despre echilibrul minții, corpului și spiritului  Te simți stresat sau epuizat sau ai senza...

6 obiceiuri bune pentru…

  Ce este optimismul?  Optimismul este acea capacitate pe care o au unele persoane de a privi ș...

9 obiceiuri pentru o di…

  9 obiceiuri pentru o dimineață perfectă  Majoritatea persoanele tind să fie foarte grăbit...

Arta de a dărui

  Cum să alegi cadourile potrivite fără să te stresezi  Dacă în fiecare an în perioada di...

10 motive pentru care b…

  10 motive pentru care boala poate apărea în viaţa ta  Oamenii din cele mai vechi timpuri au...

Emoțiile și cancerul …

  În cadrul acestui articol voi vorbi despre emoții și cancer și despre legătura din...

Ce este succesul?

  Care este definiția succesului?  Să răspunzi la această întrebare poate fi mai important ...

9 comportamente și ati…

  Sfaturi pentru a deveni mai împăcați cu noi înșine  Uneori, noi înșine ne provocăm nef...

Ce personalitate ai în…

  Culoarea ochilor îți arată ce personalitate ai  Se spune adesea că ochii sunt oglinda sufl...

12 sfaturi pentru a tr…

  Ce este fericirea?  Cu toții ne dorim să fim fericiți și să ne bucurăm de viață. Multe...

Lucrurile bune ale vie…

  Lucrurile bune ale vieții se cuceresc cu o inimă veselă  Cu toții ne dorim lucruri mai mul...

O mai bună imagine asu…

  Acceptarea corpului este punctul de pornire pentru o transformare pozitivă  Specialiștii afi...

5 exerciții pentru a a…

  Merităm și putem întâlni perechea minunată pentru sufletul nostru  Gândirea pozitivă, o...

Relațiile toxice

  6 lucruri pe care trebuie să le înveți din relațiile toxice  Relațiile... ...

Rezoluție de Anul Nou …

  Prezentul aduce fericire  Ființa umană modernă a devenit depresivă deoarece mint...

Cuvântul NU și între…

  Cuvântul NU și cum să te folosești de acesta  Bună dragilor, probabil că ...

Misiunea în viață

  Misiunea în viață sau destinul nostru  Dragilor, cu siguranță mulți ați ...

7 reguli pentru a te di…

  Disciplina, ingredientul necesar pentru reușită  Dintre toate ingredientele necesa...

5 motive ca să practic…

  1. Libertate.  Procesul iertării ne eliberează. Odată ce reușim să rezolvăm pr...

Cum să te motivezi ca …

  Motivația este foarte importantă dacă îți dorești să atingi obiectivele tale ...

10 moduri prin care gâ…

  Gândirea pozitivă te ajută foarte mult în viață, încearcă şi vei ved...

Respectați orologiul i…

  Învață să-ți respecți orologiul intern cu ajutorul Cronobiologiei  In fun...

Frica, cel mai mare du…

  Frica, dușmanul care ne reține de la realizări  Probabil mulți dintre voi s-au c...

Ierți, dar nu uiți?

  Ce este iertarea necondiționată?  Noi oamenii, suntem niște ființe cu adevărat ...

Afirmații pozitive pen…

  Ce sunt afirmațiile pozitive?  Afirmațiile pozitive sunt un instrument puternic pe...

Învață sa spui NU

  Câștigă respectul celorlalți învățând să spui NU  NU este un...

Confortul, pacoste sau …

  Confortul, pacoste sau plăcere?  Suntem în 2014, și putem observa o oarecare...

Tu ce ai vrut să fii, …

  Cum să devii, ceea ce ai vrut să devii și cum să-ți îndeplinești visele  ...

Nevoia de a avea drepta…

  Nevoia de a avea dreptate poate dăuna vieții noastre  Fiind și tu om probabil ai ...

Egoismul este iubirea a…

  Egoismul este iubirea autentică de care am uitat cu toții  Frumoasa noastră civil...

Cel mare dușman al tă…

  Cel mai mare dușman al tău este chiar în fața ta  Dragilor, noi oamenii sun...

Hormonii care ne contro…

  Hormonii reglează creșterea, dezvoltarea, metabolismul, funcția sexuală, starea de spiri...

Increderea in sine, zec…

  Află cum poți să-ți câștigi încrederea în sine, în zece pași n...

Afirmatiile sanatatii

  Doreşti să fii sănătos? Iată ce afirmaţii trebuie să faci  Orice om de pe pla...

Cum sa ne gestionam ban…

  Ştim cu adevărat să gestionăm banii sau îi cheltuim aşa cum vin?  Dacă e...

Cum sa combatem lenea

  Eşti o persoană leneşă sau ai tendinţa spre lene uneori? Află cum poţi să o combaţi...

Povestile frumoase ale …

  Cum îţi poţi spune poveşti frumoase şi pozitive care să te ajute în viaţă...

Imaginatia ne conduce v…

  Credeai că viaţa ta este condusă de cineva? Da e adevărat! Viaţa este condusă de imagi...

Iti iubesti viata sau o…

  Îţi iubeşti viaţa?  Viaţa este neasemuit de frumoasă, de darnică, de iub...

Invata din greselile pe…

  Greșelile pe care le faci sunt învățăturile tale cele mai bune  Înva...

Dorintele tale pot deve…

  Visătorii sunt cei care își îndeplinesc dorințele  Întotdeauna ...

Cum te trezesti diminea…

  Modul în care te trezeşti dimineaţa îţi arată cum îţi va fi înt...

Vindeca-ti sufletul pri…

  Suferințele și rănile vorbesc despre noi  Toţi am trecut prin suferinţe, faptel...

Traiesti in trecut si a…

  Trecutul îţi poate provoca boala  Suntem meniţi să fim sănătoşi. Câ...

Motivele pentru care ne…

  Află motivele îmbolnăvirii  Suflet frumos eşti mai sănătos decât &i...

Sanatatea prin cuvinte

  Sănătatea stă în cuvintele pe care le spuneți  Când spunem sănătat...

Găseste-ti un job din …

  Pasiunea ta îți poate aduce un job pe măsură, află cum  Oricine își...

Muncesti pentru bani sa…

  Află chiar acum dacă muncești pentru bani sau pentru tine  Să muncești este nec...

Emoțiile și cancerul:…

  Diagnosticul de cancer se poate transforma din dușman în aliat  Există foarte puține fraze...