5 chei esențiale pentru fericire

5 chei esențiale pentru fericire

5 chei esențiale pentru fericire Conform înțelepților de pe această planetă, fericirea este natura noastră esențială. Dar, totuși de ce sunt atât de mulți oameni care suferă? Este oare pentru că au învățat că suferința le va aduce iubire și atenție din partea celorlalți?

 Vă prezentăm în acest articol cele cinci chei esențiale pentru a înțelege cum să vă eliberați de suferință și să alegeți fericirea în viața voastră.

Suferința este o opțiune

 Unii oameni cred că se află pe pământ pentru a suferi și că atunci când mor, cu cât au suferit mai mult, cu atât este mai probabil ca ei să meargă în cer, însă raiul și iadul există doar în minte. Tot înțelepții ne învăță că contrar a ceea ce am fost învățați de către părinți sau societate, suferința este opțională.

 De unde provine atunci ideea că suntem aici să suferim? Aceasta provine din suferințele generațiilor – deoarece pentru multe secole a fost modul lor normal de a fi. Adevărul este că suntem aici să fim cât mai creativi, să iubim, să fim iubiți și să fim fericiți. Desigur, atunci când corpul este rănit sau bolnav, simțim durere, dar putem decide să nu suferim. Putem gestiona durerea dacă ne concentrăm să ne bucurăm de viață. Cei mai mulți oameni vor să fie fericiți, nu-i așa?

Cum funcționează mintea umană?

 Cu cât căutați mai mult fericirea, cu atât veți fi mai nefericiți. Acum, acest lucru pare absurd, dar aceasta este cauza principală a nefericirii. Dacă doriți să depășiți nefericirea, trebuie să abandonați dorința de fericire. Pentru aceasta este important să vă concentrați atenția asupra a tot ceea ce vă face fericiți.

 În momentul în care ne dorim cu disperare fericirea, ne îndepărtăm de prezent. Astfel ne îndepărtăm de realitatea din prezent, într-un viitor care nu a venit încă. Ne mutăm într-un vis, iar un vis nu se îndeplinește întotdeauna. Dorința de fericire arată că nu suntem fericiți chiar în acest moment.

 Puteți fi fericiți chiar în acest moment - acest moment vibrant, real - fără ca amintirile trecute de genul "șeful meu m-a deranjat ieri" sau viitoarele îngrijorări "banii mei de pensionare nu vor fi suficienți" să intervină. Fericirea este locul unde ne aflăm. Oriunde ne aflăm, fericirea este acolo, disponibilă.

 Bucuria este energia din care se compune întregul univers și este întotdeauna acolo, în momentul prezent. Trebuie doar să ne uităm direct. Fericirea nu trebuie să fie creată, ci trebuie doar să fie văzută. Acum este deja aici. Fericirea nu are nimic de-a face cu ceea ce avem sau nu avem. Fericirea este deja în noi, iar absența dorințelor aduce fericire. De asemenea, absența dorințelor aduce libertate și eliberare, pentru că ori de câte ori acestea nu sunt îndeplinite, există atât limite, cât și dependență. Numai atunci când nu lipsește nimic există posibilitatea libertății, iar libertatea aduce fericire.

Fericirea este o alegere

 Păsările, florile, copacii și stelele sunt fericite. Ele nu știu cum să fie nefericite și nu pentru că au ales să fie fericite, ci sunt pur și simplu fericite pentru că nu cunosc nicio altă cale de a fi. Fericirea lor este inconștientă. Este pur și simplu naturală. Însă ființele umane pot fi fericite pentru că au ceva ce nu are niciun copac, pasăre sau stea, și anume: conștiință. Dar, atunci când există conștiință, sunt posibile două alternative: fie putem fi nefericiți, fie puteți fi fericiți. Este doar alegerea noastră! Copacii sunt fericiți pentru că nu pot fi nefericiți. Fericirea lor nu este libertatea lor. Trebuie să fie fericiți. Ei nu știu cum să fie nefericiți; nu există nicio altă alternativă pentru ei. Copacii doar sunt și întreaga natură doar este. Însă noi oamenii, avem libertatea de a alege. Această libertate înseamnă totodată că fericirea noastră este și responsabilitatea noastră.

Acceptă-te așa cum ești

 O cauză principală a suferinței este aceea că nu ne acceptăm așa cum suntem. Ne judecăm că ar trebui să fim mai mult sau mai mult decât atât cum ar fi: "ar trebui să scap de kilogramele în plus, iar apoi voi atrage un bărbat minunat care să mă iubească". Acceptarea este opusul judecății. Vă puteți spune în schimb astfel: "Mă iubesc .. îmi place de mine, exact așa cum sunt" sau "greșelile mele mă ajută să devin mai conștient/ă de mine" sau "mă iubesc indiferent de ce spun ceilalți". Una dintre cheile esențiale este aceea că iubirea de sine aduce libertate și implicit fericire.

 Dar trebuie să distingem între două tipuri de perfecțiune: de exemplu, atunci când suntem tineri, vrem să fim perfecți pentru că părinții noștri își doresc să fim perfecți și profesorii de la scoală vor să fim perfecți. Căutăm astfel să ne identificăm cu o imagine a perfecțiunii care nu este reală. Nu vom fi niciodată perfecți din acest punct de vedere, deoarece acea imagine este doar o imagine - nu este reală. Noi ca oameni tot căutăm ceea ce credem că nu avem, fără să știm că tot ceea ce căutăm este deja în noi.

 Fericirea este acel moment de odihnă când nu mai există nicio fugă, când suntem doar în stare de repaus, când suntem prezenți pur și simplu acolo unde ne aflăm. Iar în acel moment de odihnă, există fericire. Puteți găsi aceste momente în meditație, în plimbările în natură, jucându-vă cu copiii voștri, discutând cu cel mai bun prieten sau prietenă, bucurându-vă de momente amuzante împreună cu soțul sau soția.

 În aceste momente de odihnă interioară, atunci când sunteți mulțumiți, fericirea este acolo. Nu trebuie să vă străduiți să fiți fericiți. Relaxați-vă și cultivați atenția asupra momentului prezent. Fericirea este întotdeauna disponibilă, non-stop. Universul este de partea noastră și vrea să fim fericiți. Tot ce trebuie să faceți este să vă relaxați în acest moment și să aveți grijă ca ego-ul să nu încerce să-l complice. Atâta tot.

Caută adevărul, iar fericirea va veni

 Înțelepții afirmă că fericirea poate fi definită ca o umbră a adevărului. Căutați întotdeauna să trăiți în adevăr, mai degrabă decât în iluzie. Acest lucru înseamnă a vedea realitatea situațiilor așa cum sunt, mai degrabă decât modul în care ați dori să fie. Uneori adevărul este greu, iar viața nu este întotdeauna "fericită".

 Atunci când vă centrați asupra momentului prezent și vă permiteți să experimentați și să simțiți impactul unei situații neplăcute, veți găsi, sub suferințele voastre rănite, că fericirea este acolo. Fericirea este întotdeauna acolo, indiferent de starea vieții voastre. Acum permiteți-i fericirea să fie acolo, alături de sentimentele de tristețe, frustrare, vinovăție - indiferent de sentimentele voastre. Îmbrățișați și acceptați toate aceste sentimente, cu o atenție deschisă și veți începe să vă simțiți mai echilibrați și mai calmi, iar creativitatea voastră se va amplifica.

 Astfel, veți simți mai mult curaj să continuați până la următorul moment. Puteți începe să experimentați natura bucuriei și a fericirii, dintr-o perspectivă radical diferită. Bucuria este esența vieții. Acceptați bucuria prin faptul că sunteți recunoscători pentru faptul că sunteți în viață și pentru provocările și oportunitățile din viață și găsiți binele în tot ceea ce aveți - mai degrabă decât să setați condiții sau cereri de fericire de genul: "Voi fi fericit atunci când primesc o slujbă mai bine plătită" sau "Voi fi fericit/ă când divorțul meu va fi finalizat".

 Prin îmbrățișarea bucuriei, inclusiv atunci când viața este grea, vă veți apropia tot mai mult de o stare adevărată, senină și echilibrată.

{jcomments on}

Mai poți citi din Dezvoltare personală

Corpul uman ca și temp…

Corpul fizic poate să fie un aliat al creșterii interioare  Corpul fizic ne permite toate experi...

13 recomandări pentru …

Profitați de orele zilei: a face mai mult cu mai puțin  Cerințele de muncă, obligațiile perso...

Despre rezistența la s…

Ce înseamnă rezistența la schimbare?  De multe ori ne agățăm de credințe și comporta...

Cum să devii o persoan…

10 trucuri eficiente pentru a deveni o persoană matinală  A vă trezi devreme este mai mult dec...

15 recomandări pentru …

Identificarea factorilor de stres  Stresul este o reacție fiziologică pe care corpul nostru o ar...

5 chei esențiale pentr…

5 chei esențiale pentru fericire  Conform înțelepților de pe această planetă, fericirea este...

12 chei esențiale pent…

Ce este fericirea?  Fericirea este o stare subiectivă. Ceea ce face fericită o persoană poate c...

A călători este o inv…

A călători fără regrete  Există numeroase beneficii pe care le oferă călătoriile și cunoa...

Combate lenea în 12 pa…

De ce apare lenea?  Lenea poate apărea în orice moment, împiedicându-ne să fim productivi și...

12 recomandări pentru …

12 recomandări pentru a crește stima de sine  Se spune adeseori că nu poți iubi pe nimeni pân...

Incredibilele beneficii…

Să invităm tăcerea în viața noastră  Tăcerea poate fi extrem de benefică, mai ales pentru ...

Cum putem realiza criti…

Cum putem realiza critici constructive?  Criticile pot fi împărțite în două categorii: respec...

Arta de a-i asculta pe …

Greșelile comise atunci când credem că-i ascultăm pe ceilalți  A ști să ascultăm cu adevă...

Cum să ne eliberăm de…

Grijile excesive înseamnă o minte agitată  A trăi tot timpul preocupați sau îngrijora...

Cele 4 chei ale unei re…

  Hormonii și fericirea  Așa cum indică și numele său, o relație de cuplu se stabilește ...

Motivația, cheie esen…

  Principiile de bază ale motivației  A avea o motivație corectă este un aspect fundamental ...

Despre răbdare și per…

  Importanța de a fi răbdători și perseverenți  La modul general, răbdarea și perseveran...

Cum putem deveni mai in…

  Cum putem deveni mai inteligenți?  Vă preocupă diverse moduri în care puteți să vă ampl...

4 sfaturi pentru amplif…

  Ce este carisma?  Carisma este acea magie personală pe care o au anumite persoane și care se...

Cum putem combate amân…

  Cum putem combate amânarea?  Amânarea sau procrastinarea este acel “hoț al timpului” s...

Despre echilibrul minț…

  Despre echilibrul minții, corpului și spiritului  Te simți stresat sau epuizat sau ai senza...

6 obiceiuri bune pentru…

  Ce este optimismul?  Optimismul este acea capacitate pe care o au unele persoane de a privi ș...

9 obiceiuri pentru o di…

  9 obiceiuri pentru o dimineață perfectă  Majoritatea persoanele tind să fie foarte grăbit...

Arta de a dărui

  Cum să alegi cadourile potrivite fără să te stresezi  Dacă în fiecare an în perioada di...

10 motive pentru care b…

  10 motive pentru care boala poate apărea în viaţa ta  Oamenii din cele mai vechi timpuri au...

Emoțiile și cancerul …

  În cadrul acestui articol voi vorbi despre emoții și cancer și despre legătura din...

Ce este succesul?

  Care este definiția succesului?  Să răspunzi la această întrebare poate fi mai important ...

9 comportamente și ati…

  Sfaturi pentru a deveni mai împăcați cu noi înșine  Uneori, noi înșine ne provocăm nef...

Ce personalitate ai în…

  Culoarea ochilor îți arată ce personalitate ai  Se spune adesea că ochii sunt oglinda sufl...

12 sfaturi pentru a tr…

  Ce este fericirea?  Cu toții ne dorim să fim fericiți și să ne bucurăm de viață. Multe...

Lucrurile bune ale vie…

  Lucrurile bune ale vieții se cuceresc cu o inimă veselă  Cu toții ne dorim lucruri mai mul...

O mai bună imagine asu…

  Acceptarea corpului este punctul de pornire pentru o transformare pozitivă  Specialiștii afi...

5 exerciții pentru a a…

  Merităm și putem întâlni perechea minunată pentru sufletul nostru  Gândirea pozitivă, o...

Relațiile toxice

  6 lucruri pe care trebuie să le înveți din relațiile toxice  Relațiile... ...

Rezoluție de Anul Nou …

  Prezentul aduce fericire  Ființa umană modernă a devenit depresivă deoarece mint...

Cuvântul NU și între…

  Cuvântul NU și cum să te folosești de acesta  Bună dragilor, probabil că ...

Misiunea în viață

  Misiunea în viață sau destinul nostru  Dragilor, cu siguranță mulți ați ...

7 reguli pentru a te di…

  Disciplina, ingredientul necesar pentru reușită  Dintre toate ingredientele necesa...

5 motive ca să practic…

  1. Libertate.  Procesul iertării ne eliberează. Odată ce reușim să rezolvăm pr...

Cum să te motivezi ca …

  Motivația este foarte importantă dacă îți dorești să atingi obiectivele tale ...

10 moduri prin care gâ…

  Gândirea pozitivă te ajută foarte mult în viață, încearcă şi vei ved...

Respectați orologiul i…

  Învață să-ți respecți orologiul intern cu ajutorul Cronobiologiei  In fun...

Frica, cel mai mare du…

  Frica, dușmanul care ne reține de la realizări  Probabil mulți dintre voi s-au c...

Ierți, dar nu uiți?

  Ce este iertarea necondiționată?  Noi oamenii, suntem niște ființe cu adevărat ...

Afirmații pozitive pen…

  Ce sunt afirmațiile pozitive?  Afirmațiile pozitive sunt un instrument puternic pe...

Învață sa spui NU

  Câștigă respectul celorlalți învățând să spui NU  NU este un...

Confortul, pacoste sau …

  Confortul, pacoste sau plăcere?  Suntem în 2014, și putem observa o oarecare...

Tu ce ai vrut să fii, …

  Cum să devii, ceea ce ai vrut să devii și cum să-ți îndeplinești visele  ...

Nevoia de a avea drepta…

  Nevoia de a avea dreptate poate dăuna vieții noastre  Fiind și tu om probabil ai ...

Egoismul este iubirea a…

  Egoismul este iubirea autentică de care am uitat cu toții  Frumoasa noastră civil...

Cel mare dușman al tă…

  Cel mai mare dușman al tău este chiar în fața ta  Dragilor, noi oamenii sun...

Hormonii care ne contro…

  Hormonii reglează creșterea, dezvoltarea, metabolismul, funcția sexuală, starea de spiri...

Increderea in sine, zec…

  Află cum poți să-ți câștigi încrederea în sine, în zece pași n...

Afirmatiile sanatatii

  Doreşti să fii sănătos? Iată ce afirmaţii trebuie să faci  Orice om de pe pla...

Cum sa ne gestionam ban…

  Ştim cu adevărat să gestionăm banii sau îi cheltuim aşa cum vin?  Dacă e...

Cum sa combatem lenea

  Eşti o persoană leneşă sau ai tendinţa spre lene uneori? Află cum poţi să o combaţi...

Povestile frumoase ale …

  Cum îţi poţi spune poveşti frumoase şi pozitive care să te ajute în viaţă...

Imaginatia ne conduce v…

  Credeai că viaţa ta este condusă de cineva? Da e adevărat! Viaţa este condusă de imagi...

Iti iubesti viata sau o…

  Îţi iubeşti viaţa?  Viaţa este neasemuit de frumoasă, de darnică, de iub...

Invata din greselile pe…

  Greșelile pe care le faci sunt învățăturile tale cele mai bune  Înva...

Dorintele tale pot deve…

  Visătorii sunt cei care își îndeplinesc dorințele  Întotdeauna ...

Cum te trezesti diminea…

  Modul în care te trezeşti dimineaţa îţi arată cum îţi va fi înt...

Vindeca-ti sufletul pri…

  Suferințele și rănile vorbesc despre noi  Toţi am trecut prin suferinţe, faptel...

Traiesti in trecut si a…

  Trecutul îţi poate provoca boala  Suntem meniţi să fim sănătoşi. Câ...

Motivele pentru care ne…

  Află motivele îmbolnăvirii  Suflet frumos eşti mai sănătos decât &i...

Sanatatea prin cuvinte

  Sănătatea stă în cuvintele pe care le spuneți  Când spunem sănătat...

Găseste-ti un job din …

  Pasiunea ta îți poate aduce un job pe măsură, află cum  Oricine își...

Muncesti pentru bani sa…

  Află chiar acum dacă muncești pentru bani sau pentru tine  Să muncești este nec...

Emoțiile și cancerul:…

  Diagnosticul de cancer se poate transforma din dușman în aliat  Există foarte puține fraze...