Cum să devii o persoană matinală?

10 trucuri eficiente pentru a deveni o persoană matinală

Cum să devii o persoană matinală? A vă trezi devreme este mai mult decât un obicei, este un stil de viață benefic și prin urmare trebuie să fie menținut și în weekenduri, sărbători, cu excepția zilelor în care sunteți bolnavi. Primele zile sau săptămâni pot fi mai dificile, însă organismul uman este conceput să se adapteze schimbărilor și să urmeze o nouă rutină. Faceți un plan și urmați-l pentru a vă bucura de o schimbare în bine. Să vedem în continuare care sunt cele 10 trucuri și recomandări care vă vor ajuta să deveniți o persoană matinală:

1. Urmați o rutină de seară

 Știm că s-ar putea să pară ceva contradictoriu o rutină pentru orele de odihnă, însă cercetătorii afirmă că trupurile noastre iubesc rutina. Rutina face ca organismul nostru să-și încetinească ritmul de funcționare, ceea ce ne poate ajuta să adormim mai repede. Odată ce ați stabilit un ritual de seară, corpul va începe să se pregătească pentru culcare. Dacă vreți să învățați cum să deveniți o persoană matinală, rutina de seară este una dintre cheile cele mai importante. Pentru aceasta este bine să faceți următoarele lucruri:

 1. Începeți prin a opri orice aparat electronic cu aproximativ 90 de minute înainte de a vă dori să mergeți la culcare. Opriți televizorul și închideți telefonul.
 2. Puneți o muzică relaxantă și faceți un duș cald. Acest lucru vă va ajuta să vă relaxați atât mintea, cât și trupul.
 3. Găsiți o carte bună și citiți-o. A citi înainte de culcare vă va liniști mintea și vă va deconecta atenția de la unii dintre stimulii suplimentari din jurul vostru.
 4. Începeți să scrieți într-un jurnal înainte de a vă culca. Acest obicei benefic vă poate ajuta să vă organizați gândurile și să eliminați toate problemele pe care le-ați putea păstra în minte gândindu-vă la ele.
 5. Patul în care vă odihniți ar trebui să fie suficient de confortabil și trebuie folosit numai pentru somn. Lucrul, vizionarea TV-ului sau alte activități vă transmit în mod subconștient că patul dvs. este un loc "treaz", ceea ce doriți să evitați! Nu faceți în pat celelalte activități, în special cele potențial stresante (studiu, lucru, etc.). Încercați să vă faceți munca fie la un birou din camera dumneavoastră, fie într-o altă cameră separată.
 6. Nu faceți exerciții fizice înainte cu cel puțin 3 ore înainte de culcare! Exercițiile fizice vă vor stimula și energiza corpul, lucru pe care doriți să-l evitați. Faceți în schimb antrenamentul fizic la prima oră de dimineață!

2. Pregătiți-vă pentru somn

 O parte esențială a programului de a deveni o persoană matinală înseamnă să mergeți la culcare cât mai devreme. Pentru o persoană care întotdeauna merge la culcare între ora 1 și 3 dimineața, acest lucru ar putea fi dificil. Dacă vreți să vă treziți la ora 6 dimineața, evident că veți avea nevoie de mai mult de 4 ore de somn.

 Dacă dormiți, aceasta nu este o activitate pasivă. A învăța cum să deveniți o persoană matinală este mai mult decât a vă trezi devreme într-o zi, iar pentru aceasta este nevoie de pregătire. Dacă puteți să vă amintiți câteva lucruri chiar înainte de a ajunge în pat, veți avea un timp mai scurt până când adormiți. Iată care sunt acestea:

 1. Începeți prin a merge la culcare cu doar 10 minute mai devreme decât faceți de obicei. După ce vă urmați rutina pentru culcare, corpul și mintea dumneavoastră vor fi relaxate și pregătite pentru somn.
 2. Evitați să consumați alimente sau băuturi care conțin cofeină după-amiaza (după prânz), pentru a preveni insomniile.
 3. Luați o cină ușoară. Pastele cu sos gustos par uneori o alegere potrivită, dar sunt mai greu de digerat, ceea ce va împiedica instalarea somnului. Optați pentru alimente ușoare precum salate de crudități, legume la aburi, fructe și iaurturi.
 4. Alcoolul ne ajută să dormim inițial, dar de fapt are mult zahăr care ține creierul treaz în noapte. De asemenea, alcoolul ne deshidratează, iar deshidratarea ne face obosiți. Cel mai bine este să consumați seara apă plată sau ceaiuri din plante medicinale care au efecte sedative și liniștitoare, cum ar fi passiflora, sunătoarea, mușețelul, lavanda, busuiocul, teiul, etc.

3. Mergeți la culcare

 Acum că sunteți în pat cu 10-20 minute mai devreme decât ieri, trebuie să dormiți. Pentru aceasta, este necesar să vă asigurați că și dormitorul este pregătit corespunzător:

 1. Dormiți într-un întuneric complet. Închideți jaluzelele cât de mult puteți și opriți orice emisie de lumină (chiar dacă aparatele electronice ar trebui să fie deja oprite!). Lumina artificială poate interfera cu creierul nostru și ne poate face să credem că este timpul zilei.
 2. Purtați haine confortabile și asigurați-vă că aveți în cameră o temperatură confortabilă pentru somn. Luați o pătură și reglați termostatul.

4. Alegeți-vă alarma pentru ceasul deșteptător

 Aceasta este un aspect important pentru a deveni o persoană matinală. Modul în care vă treziți setează tonusul pentru restul zilei. Butonul de amânare este întotdeauna atât de accesibil, dar trebuie să vă prefaceți că nu există. Când alarma se stinge, vă ridicați din pat. Nu există altă opțiune dacă chiar doriți să deveniți o persoană matinală.

 1. Dacă sunteți una dintre persoanele care nu pot rezista obiceiului de a verifica telefonul pentru eventualele notificări, puneți telefonul pe modul silent și departe de dumneavoastră în timp ce dormiți. Tentația este prea periculoasă dacă doriți să deveniți o persoană matinală.
 2. În schimb, folosiți un ceas real cu alarmă. Cumpărați unul care vă place și sunteți fericit să îl utilizați.
 3. Puneți noul ceas cu alarmă undeva în cealaltă parte a camerei. Va trebui să vă ridicați dimineața să îl opriți, ceea ce vă va ridica din pat.
 4. Dacă este posibil, setați alarma la un ton liniștit, liniștit. Ar trebui să fie destul de tare pentru a vă trezi, dar zgomotul clasic și beepul unui ceas deșteptător ne sperie și ne face inima să funcționeze prea tare și prea repede.
 5. După ce ați oprit dimineața ceasul cu alarmă, deschideți jaluzelele. Lăsați să intre în cameră cât mai multă lumină naturală, cât mai curând posibil.

5. Beți suficientă apă

 A bea o cantitate suficientă de apă are multe beneficii, deoarece corpurile noastre sunt formate din peste 50% apă, astfel încât cea mai mică deshidratare afectează într-adevăr modul în care acestea funcționează. De exemplu, doar o schimbare de 2% a cantității de apă din creier poate avea consecințe pozitive sau respectiv negative asupra aparatului cognitiv. Deci, apa potabilă este importantă chiar și pentru a învăța cum să deveniți o persoană matinală. În acest sens, urmați aceste recomandări:

 1. Beți un pahar de apă caldă în care ați stors sucul de la o lămâie dimineața. Acest obicei benefic de dimineață vă va ajuta să vă rehidratați (pierdeți lichide pe măsură ce dormiți!), iar lămâia are efecte de alcalinizare, care ajută la curățarea și detoxifierea corpului.
 2. Pregătiți-vă puțină apă sau un ceai aromat pentru a vă începe ziua. Având o alternativă sănătoasă la îndemână, acest lucru vă va încuraja să beți suficiente lichide și să rămâneți hidratați.

6. Faceți stretching dimineața

 Faceți câteva exerciții de stretching dimineața și puneți sângele în mișcare. Încercați să faceți niște exerciții simple de Pilates sau yoga dimineața devreme. Acest lucru vă va ajuta să vă centrați pentru tot restul zilei și vă veți trezi limpezi și pregătiți pentru orice.

 1. Căutați videoclipuri cu anumite mișcări de stretching sau Pilates care vă pot ajuta. De exemplu, dacă stați la birou toată ziua, puteți să faceți exerciții pentru picioare și șolduri și să vă asigurați că spatele este flexibil.
 2. Dacă puteți mergeți undeva în natură, în lumina naturală de dimineață. Trezirea corpului pe măsură ce și soarele se trezește poate fi o activitate plăcută și foarte energizantă.

7. Ieșiți afară

 A ieși afară la prima oră și exercițiile de dimineață sunt minunate pentru trupurile și mințile noastre. Când vă treziți și începeți să vă antrenați, nu numai că vă încălziți corpul, dar impulsionați și metabolismul. De asemenea, dimineața este cel mai bun timp să vă gândiți și să reflectați sau să vă planificați ziua.

 1. Pregătiți-vă hainele de antrenament cu o seară înainte pentru a fi gata să mergeți la sală și pentru a vă motiva să mergeți la antrenament.
 2. Vizualizați antrenamentul. Planificați antrenamentul înainte de a vă trezi. Veți fi mai motivați să mergeți acolo dacă știți deja ce veți face.
 3. Recompensați-vă. Pentru un plus de motivație pentru a urma un program matinal de exerciții fizice, răsfățați-vă cu un mic dejun sănătos, o ciocolată sau o pereche nouă de pantofi la sfârșitul lunii.

8. Luați un mic-dejun sănătos

 Micul dejun este cea mai importantă parte a zilei! A lua un mic dejun complet dimineața vă va crește nivelul de energie și vă poate ajuta chiar să pierdeți în greutate. Pentru aceasta:
 1. Găsiți ceva care vă place să mâncați și încercați să faceți din micul dejun un timp distractiv al zilei, când puteți să vă așezați în liniște și să aveți parte de toate alimentele sănătoase pe care le iubiți.
 2. Puteți alege niște cereale integrale în combinație cu fructe proaspete. Încercați fulgii de ovăz cu banane sau afine. Iaurtul și muesli sau un smoothie sunt de asemenea opțiuni foarte bune. Nu trebuie să mâncați prea mult, dar ar trebui să mâncați bine. Cerealele integrale vă vor ajuta să aveți o stare de sațietate și, deoarece sunt carbohidrați complecși, organismul va avea mai multă energie.

9. Planificați-vă ziua

 Folosiți dimineața pentru a vă planifica restul zilei. Luați-vă câteva minute să stați și să stabiliți ce sarcini aveți de făcut, ce trebuie să cumpărați de la supermarket, etc. Efectuarea unui plan va ajuta la reducerea stresului de la locul de muncă și vă va face să vă simțiți mai motivați pentru a duce la bun sfârșit responsabilitățile zilei.

10. Faceți-vă timp să reflectați

 Folosiți dimineața sau seara pentru a reflecta asupra a tot ce s-a întâmplat pe parcursul zilei. Pentru unele persoane, obiceiul de a reflecta seara poate fi prea stimulent, în timp ce pentru alte persoane acest obicei poate fi liniștitor.

 A vă trezi devreme și a învăța cum să deveniți o persoană de dimineață are o mulțime de beneficii. Nu numai că vă veți simți că aveți mai mult timp, dar puteți pierde în greutate, puteți reduce stresul și puteți combate astfel stările de depresie sau de anxietate. Odată ce ați reușit să treceți peste senzația mai dificilă a sunetului de alarmă, veți vedea cum totul devine mai ușor. Dacă veți urmați aceste sfaturi și veți profita de dimineață doar pentru dumneavoastră, veți vedea cum poate deveni momentul preferat al zilei!

Mai poți citi din Dezvoltare personală

7 pași pentru o atitud…

Ce este atitudinea pozitivă?  Cu siguranță de multe ori ai auzit sau ați citit despre cât de ...

Corpul uman ca și temp…

Corpul fizic poate să fie un aliat al creșterii interioare  Corpul fizic ne permite toate experi...

13 recomandări pentru …

Profitați de orele zilei: a face mai mult cu mai puțin  Cerințele de muncă, obligațiile perso...

Despre rezistența la s…

Ce înseamnă rezistența la schimbare?  De multe ori ne agățăm de credințe și comporta...

Cum să devii o persoan…

10 trucuri eficiente pentru a deveni o persoană matinală  A vă trezi devreme este mai mult dec...

15 recomandări pentru …

Identificarea factorilor de stres  Stresul este o reacție fiziologică pe care corpul nostru o ar...

5 chei esențiale pentr…

5 chei esențiale pentru fericire  Conform înțelepților de pe această planetă, fericirea este...

12 chei esențiale pent…

Ce este fericirea?  Fericirea este o stare subiectivă. Ceea ce face fericită o persoană poate c...

A călători este o inv…

A călători fără regrete  Există numeroase beneficii pe care le oferă călătoriile și cunoa...

Combate lenea în 12 pa…

De ce apare lenea?  Lenea poate apărea în orice moment, împiedicându-ne să fim productivi și...

12 recomandări pentru …

12 recomandări pentru a crește stima de sine  Se spune adeseori că nu poți iubi pe nimeni pân...

Incredibilele beneficii…

Să invităm tăcerea în viața noastră  Tăcerea poate fi extrem de benefică, mai ales pentru ...

Cum putem realiza criti…

Cum putem realiza critici constructive?  Criticile pot fi împărțite în două categorii: respec...

Arta de a-i asculta pe …

Greșelile comise atunci când credem că-i ascultăm pe ceilalți  A ști să ascultăm cu adevă...

Cum să ne eliberăm de…

Grijile excesive înseamnă o minte agitată  A trăi tot timpul preocupați sau îngrijora...

Cele 4 chei ale unei re…

  Hormonii și fericirea  Așa cum indică și numele său, o relație de cuplu se stabilește ...

Motivația, cheie esen…

  Principiile de bază ale motivației  A avea o motivație corectă este un aspect fundamental ...

Despre răbdare și per…

  Importanța de a fi răbdători și perseverenți  La modul general, răbdarea și perseveran...

Cum putem deveni mai in…

  Cum putem deveni mai inteligenți?  Vă preocupă diverse moduri în care puteți să vă ampl...

4 sfaturi pentru amplif…

  Ce este carisma?  Carisma este acea magie personală pe care o au anumite persoane și care se...

Cum putem combate amân…

  Cum putem combate amânarea?  Amânarea sau procrastinarea este acel “hoț al timpului” s...

Despre echilibrul minț…

  Despre echilibrul minții, corpului și spiritului  Te simți stresat sau epuizat sau ai senza...

6 obiceiuri bune pentru…

  Ce este optimismul?  Optimismul este acea capacitate pe care o au unele persoane de a privi ș...

9 obiceiuri pentru o di…

  9 obiceiuri pentru o dimineață perfectă  Majoritatea persoanele tind să fie foarte grăbit...

Arta de a dărui

  Cum să alegi cadourile potrivite fără să te stresezi  Dacă în fiecare an în perioada di...

10 motive pentru care b…

  10 motive pentru care boala poate apărea în viaţa ta  Oamenii din cele mai vechi timpuri au...

Emoțiile și cancerul …

  În cadrul acestui articol voi vorbi despre emoții și cancer și despre legătura din...

Ce este succesul?

  Care este definiția succesului?  Să răspunzi la această întrebare poate fi mai important ...

9 comportamente și ati…

  Sfaturi pentru a deveni mai împăcați cu noi înșine  Uneori, noi înșine ne provocăm nef...

Ce personalitate ai în…

  Culoarea ochilor îți arată ce personalitate ai  Se spune adesea că ochii sunt oglinda sufl...

12 sfaturi pentru a tr…

  Ce este fericirea?  Cu toții ne dorim să fim fericiți și să ne bucurăm de viață. Multe...

Lucrurile bune ale vie…

  Lucrurile bune ale vieții se cuceresc cu o inimă veselă  Cu toții ne dorim lucruri mai mul...

O mai bună imagine asu…

  Acceptarea corpului este punctul de pornire pentru o transformare pozitivă  Specialiștii afi...

5 exerciții pentru a a…

  Merităm și putem întâlni perechea minunată pentru sufletul nostru  Gândirea pozitivă, o...

Relațiile toxice

  6 lucruri pe care trebuie să le înveți din relațiile toxice  Relațiile... ...

Rezoluție de Anul Nou …

  Prezentul aduce fericire  Ființa umană modernă a devenit depresivă deoarece mint...

Cuvântul NU și între…

  Cuvântul NU și cum să te folosești de acesta  Bună dragilor, probabil că ...

Misiunea în viață

  Misiunea în viață sau destinul nostru  Dragilor, cu siguranță mulți ați ...

7 reguli pentru a te di…

  Disciplina, ingredientul necesar pentru reușită  Dintre toate ingredientele necesa...

5 motive ca să practic…

  1. Libertate.  Procesul iertării ne eliberează. Odată ce reușim să rezolvăm pr...

Cum să te motivezi ca …

  Motivația este foarte importantă dacă îți dorești să atingi obiectivele tale ...

10 moduri prin care gâ…

  Gândirea pozitivă te ajută foarte mult în viață, încearcă şi vei ved...

Respectați orologiul i…

  Învață să-ți respecți orologiul intern cu ajutorul Cronobiologiei  In fun...

Frica, cel mai mare du…

  Frica, dușmanul care ne reține de la realizări  Probabil mulți dintre voi s-au c...

Ierți, dar nu uiți?

  Ce este iertarea necondiționată?  Noi oamenii, suntem niște ființe cu adevărat ...

Afirmații pozitive pen…

  Ce sunt afirmațiile pozitive?  Afirmațiile pozitive sunt un instrument puternic pe...

Învață sa spui NU

  Câștigă respectul celorlalți învățând să spui NU  NU este un...

Confortul, pacoste sau …

  Confortul, pacoste sau plăcere?  Suntem în 2014, și putem observa o oarecare...

Tu ce ai vrut să fii, …

  Cum să devii, ceea ce ai vrut să devii și cum să-ți îndeplinești visele  ...

Nevoia de a avea drepta…

  Nevoia de a avea dreptate poate dăuna vieții noastre  Fiind și tu om probabil ai ...

Egoismul este iubirea a…

  Egoismul este iubirea autentică de care am uitat cu toții  Frumoasa noastră civil...

Cel mare dușman al tă…

  Cel mai mare dușman al tău este chiar în fața ta  Dragilor, noi oamenii sun...

Hormonii care ne contro…

  Hormonii reglează creșterea, dezvoltarea, metabolismul, funcția sexuală, starea de spiri...

Increderea in sine, zec…

  Află cum poți să-ți câștigi încrederea în sine, în zece pași n...

Afirmatiile sanatatii

  Doreşti să fii sănătos? Iată ce afirmaţii trebuie să faci  Orice om de pe pla...

Cum sa ne gestionam ban…

  Ştim cu adevărat să gestionăm banii sau îi cheltuim aşa cum vin?  Dacă e...

Cum sa combatem lenea

  Eşti o persoană leneşă sau ai tendinţa spre lene uneori? Află cum poţi să o combaţi...

Povestile frumoase ale …

  Cum îţi poţi spune poveşti frumoase şi pozitive care să te ajute în viaţă...

Imaginatia ne conduce v…

  Credeai că viaţa ta este condusă de cineva? Da e adevărat! Viaţa este condusă de imagi...

Iti iubesti viata sau o…

  Îţi iubeşti viaţa?  Viaţa este neasemuit de frumoasă, de darnică, de iub...

Invata din greselile pe…

  Greșelile pe care le faci sunt învățăturile tale cele mai bune  Înva...

Dorintele tale pot deve…

  Visătorii sunt cei care își îndeplinesc dorințele  Întotdeauna ...

Cum te trezesti diminea…

  Modul în care te trezeşti dimineaţa îţi arată cum îţi va fi înt...

Vindeca-ti sufletul pri…

  Suferințele și rănile vorbesc despre noi  Toţi am trecut prin suferinţe, faptel...

Traiesti in trecut si a…

  Trecutul îţi poate provoca boala  Suntem meniţi să fim sănătoşi. Câ...

Motivele pentru care ne…

  Află motivele îmbolnăvirii  Suflet frumos eşti mai sănătos decât &i...

Sanatatea prin cuvinte

  Sănătatea stă în cuvintele pe care le spuneți  Când spunem sănătat...

Găseste-ti un job din …

  Pasiunea ta îți poate aduce un job pe măsură, află cum  Oricine își...

Muncesti pentru bani sa…

  Află chiar acum dacă muncești pentru bani sau pentru tine  Să muncești este nec...

Emoțiile și cancerul:…

  Diagnosticul de cancer se poate transforma din dușman în aliat  Există foarte puține fraze...