10 motive pentru care boala poate apărea în viaţa ta
Oamenii din cele mai vechi timpuri au trecut prin multe boli şi multe necazuri. Totuşi există mereu o cauză principală pentru care te poţi îmbolnăvi. Care sunt cauzele principale ale bolilor, le poţi afla în acest articol.
Încă de mici copii, adulţii ne spun să nu facem anumite lucruri, pentru că ne vom îmbolnăvi. Acest gen de abordare a vieţii nu este nicidecum unul sănătos. Îţi voi prezenta chiar acum, ce simplu este să te îmbolnăveşti şi să nu îţi dai seama.
Vorbeşti mereu de boala ta, nu de sănătatea ta
Avem tendinţa de a vorbi mereu despre cât de rău ne simţim, cât de rău ne doare capul sau ne-am îmbolnăvit. Unul din motivele pentru care te îmbolnăveşti este pentru că pomeneşti atât de des despre boală încât ea vine la tine şi se agaţă de tine şi de corpul tău. Un mod ideal de a trăi este să vorbeşti cât mai mult despre cât de sănătos eşti, cât de fericit eşti pentru că sănătatea face parte din tine şi cât de bine te simţi. Atunci când într-adevăr nu te simţi bine, mai bine schimbă-ţi atenţia pe care o ai şi concentrează-te pe ceva ce îţi place. Uneori nu este uşor dar cu mai multă practică vei reuşi.
Teama de a nu te îmbolnăvi duce tot la boală
Un alt motiv pentru care ne îmbolnăvim este teama care ne sufocă şi nu ne lasă să trăim. Dacă teama nu ar exista cu siguranţă am fi mult mai sănătoşi, din toate punctele de vedere. Majoritatea oamenilor trăiesc cu teama de a nu fi bolnavi, fiind bombardaţi non stop cu informaţii despre boli incurabile şi de care nu scăpăm uşor. În acele momente cel mai înţelept este să stingem televizorul sau ştirea de pe internet. La ce bun să continuăm să ne uităm la ceva distrugător?
Ura este unul din principalele motive pentru care te îmbolnăveşti
Chiar dacă îţi pare ciudat, să ştii că ura este unul din cele mai puternice motive pentru care te îmbolnăveşti. Mintea ta este cea care generează gânduri contra unei situaţii sau persoane şi apoi emoţiile se ghidează după ea şi începi să te simţi rău. Dacă ura nu ar exista tu ai fi mereu sănătos şi plin de viaţă. Dar ea există şi este acolo pentru a-ţi aminti că nu este bună şi nu îţi face bine. Când începi să ai sentimente de ură întreabă-te întotdeauna, de ce ai aceste sentimente, ce anume nu îţi convine, ce anume nu îţi place la o persoană de simţi ceea ce simţi. Întotdeauna totul este legat de tine. Atunci când urăşti pe cineva, de fapt urăşti partea din tine care nu îţi place. De exemplu, dacă o persoană ţi-a făcut rău, tu o urăşti şi asta pentru că te-a rănit sau consideri că te-a rănit. Practic nu avea nimic de-a face cu tine ci cu propria ei persoană. Toţi cei care fac rău altora îşi fac rău doar lor. Nu au treabă cu alte persoane. Ei au treabă cu ei. Nu se suportă sau nu acceptă ceva în viaţa lor şi consideră că dacă se răzbună pe altul le va fi mai uşor. Sau se vor simţi mai bine. Nu este deloc aşa. De aceea, lasă ura deoparte şi începe să trăieşti. Consideră că acele persoane nici măcar nu au existat şi atunci te vei simţi mult mai bine. Ideea e că dacă continui să urăşti pe cineva, îţi faci rău ţie. Merită acest lucru aceea persoană? Mai gândeşte-te!
Nu îţi iubeşti viaţa şi astfel ajungi să te îmbolnăveşti
Un alt motiv important este iubirea faţă de viaţă. Consideri că viaţa nu ţi-a oferit ceea ce ţi-ai dorit şi astfel nu îţi mai iubeşti viaţa. Poate că în mod conştient nu se întâmplă asta, dar cu siguranţă în mod subconştient deja ai ales să te îmbolnăveşti datorită lipsei iubirii de viaţă. Este trist să constaţi că tot mai mulţi oameni devin depresivi deoarece ei nu îşi iubesc viaţa cu adevărat. Toţi se aşteaptă să trăiască o viaţă în puf şi bucurie dar pentru asta este necesar să fie ei fericiţi. Atâta timp cât ei nu se simt bine în această viaţă vor primi tot mai multe motive pentru care să nu iubească viaţa şi să devină depresivi. Te îmbolnăveşti dacă nu îţi iubeşti viaţa. Şi până la urmă, ce ar trebui să îţi ofere ea ca să o iubeşti? Întreabă-te şi vezi ce răspuns îţi vine. Notează toate răspunsurile pe care le primeşti. Te vor ajuta să îţi apreciezi tot mai mult viaţa şi situaţiile în care eşti acum, astfel că boala te va ocoli.
Boala se hrăneşte cu emoţii negative
Mare atenţie la emoţiile negative pe care le emiţi în fiecare moment. Nu este uşor să ai o zi întreagă plină de fericire dar poţi să îţi imaginezi măcar aşa ceva. În momentul în care ai pauza de lucru sau când ai puţin timp cu tine, te pui şi îţi imaginezi cum fericirea vine la tine şi te simţi atât de bine şi de minunat, se va schimba şi starea ta. Mental, imaginează-ţi că dansezi, te simţi bine, eşti plin de viaţă şi bucuria este în inima şi sufletul tău. Cum ar fi dacă acum ai fi fericit? Ce ai simţi? Ce ai vedea? Ce ai auzi? Imaginează-ţi aceste lucruri şi starea ta sufletească se va schimba. De ce să te hrăneşti cu emoţii negative? Acestea îţi aduc tristeţe, boală, depresie. De câte ori te gândeşti la ceva ce este contra naturii, adică lucrurile negative şi neplăcute, vei mai pune o cărămidă în plus la apariţia bolii. Preferi să laşi emoţiile neplăcute să te conducă? Cu siguranţă nu doreşti asta. Fii puternic/ă şi alege să trăieşti în mod conştient şi plăcut. Boala se hrăneşte cu emoţiile negative şi abia aşteaptă următorul pas spre a apărea în viaţa ta. Nu îi da această satisfacţie!
Ştirile îţi pot provoca boli
Exact cum ai auzit. Ştirile pe care le urmăreşti, emisiunile negative şi de scandal îţi pot provoca apariţia bolii. Şi asta deoarece sunt create întocmai pentru ca oamenii să devină tot mai inconştienţi de ei şi să creadă tot ce mint ei acolo. Când tu te implicit emoţional în ştirea sau emisiunea pe care o urmăreşti, crezând tot ce se spune şi înjurând pe alţii sau fiindu-ţi milă de ei, automat preiei emoţii negative. Nici măcar nu ştii cum se întâmplă toate acestea. Nu eşti conştient. Tu urmăreşti emisiunea sau ştirea respectivă dar nu poţi să selectezi ce este bun sau rău pentru tine, toate informaţiile îţi vin la pachet. Astfel îţi provoci singur/ă starea de rău şi de nervi care duc apoi la boală. Indicat ar fi să laşi la o parte ştirile şi emisiunile non educative şi în acest timp să te ocupi de tine. Citeşte o carte, ascultă o muzică clasică, urmăreşte emisiuni documentare sau chiar filme care să îţi vorbească despre tine. Poţi să te apuci de exerciţii, imaginându-ţi cum toată viaţa ta este diferită şi exact aşa cum îţi doreşti. Poţi să stai cu prietenii sau cu persoana iubită sau copii şi să vă jucaţi, să petreceţi timpul împreună. Poţi ieşi la aer curat, în natură. Sunt o mulţime de lucruri de făcut în acest timp.
Comparaţia cu alţii duce la scăderea stimei de sine şi apariţia bolilor
Cea mai inutilă metodă este să te compari cu alţii. Nu ai cum. Nu are niciun rost. Fiecare este unic în felul său. Tot comparându-te poţi cauza apariţia unor boli deoarece invidia are o energie foarte joasă. Când eşti invidios pe cineva începi să te simţi neputincios, te simţi rău, eşti gelos şi singur îţi cauzezi cu mintea ta aceste lucruri. Ce sens au aceste comparaţii? Dacă te-ar schimba sau transforma şi ai deveni mai bun, poate că ar fi diferit. Dar de obicei oamenii când se compară cu alţii, îşi fac de cele mai multe ori rău, nefiind conştienţi că nu există aşa ceva. Fiecare are felul său de a fi, educaţia sa, conştiinţa sa. Este inutil să ne comparăm cu alţii doar pentru că au mai mult decât noi. Este important să ne vedem de noi, de ceea ce putem să facem noi pentru a ne îmbunătăţi viaţa. Să fim conştienţi de noi înşine nu de alţii. Pe ei să îi urmărim doar ca modele şi atât. Un model nu este ceva de comparat ci este ceva de copiat. Dacă tot ne dorim să fim ca alţii să nu ne comparăm, putem foarte uşor să copiem.
Indeciziile pot cauza boli în corpul tău
Viaţa este simplă. Da sau nu. Te decizi asupra unui lucru şi mergi pe aceea cale sau alegi să nu mergi. Nu există şi da şi nu. Dar oamenii mai mereu preferă ambele variante sau sunt indecişi. Când li se propune un loc de muncă nou, ei stau şi cântăresc lucrurile să vadă cât de mult îşi doresc sau este bine să aleagă un lucru sau altul. Când merg la shopping stau ore întregi să se hotărască asupra unui lucru. Când intră într-o relaţie mereu se gândesc raţional ce să facă mai departe. Dar inima? Dacă ai lua decizii bazate pe inima nu ai mai fi indecis. Când ţi se oferă un loc de muncă, simte dacă este bun pentru tine şi dacă nu este spune NU cu hotărâre şi curaj. Este timpul să fii decis şi organizat. Altfel corpul va reacţiona şi îţi va transmite mesaje prin stările de rău, durerile şi bolile pe care le ai. Hotărârea alungă boală, indecizia o atrage.
Nu îţi iubeşti corpul fizic şi asta se răsfrânge asupra ta cauzându-ţi boli
Una din cele mai importante motive ale bolilor este tratarea cu indiferenţă a corpului fizic. Ai primit un corp fizic când ai venit pe Pământ, ai grijă de el. Tratează-l cu respect şi iubire. Îngrijeşte-l. Spală-l tot mai des. Vorbeşte cu el. Află-i nevoile şi el se va comporta la fel cu tine. Când simţi că îţi este foame, mănâncă. Când simţi că ai mâncat prea mult, opreşte-te. Când simţi că ceva te doare, întreabă-l ce s-a întâmplat. Are un motiv de fiecare dată pentru care îţi dă un semn. Iar acel semn este durerea. Dacă eşti o persoană conştientă şi atentă la nevoile corpului fizic el mereu îţi va spune ce simte. Când te doare ceva, înseamnă că undeva ai greşit sau te-ai comportat diferit. Iar efectul s-a simţit pe propriul corp. Poţi să tratezi durerea cu multă iubire, acceptare şi stare de bine. Corpul tău simte când tu nu îl iubeşti. Atunci când nu ai grijă de el, nu îţi pasă de el şi nu te comporţi cu el iubindu-l, corpul tău simte şi îţi va da numeroase semnale care să îţi ofere câteva semne de întrebare. Hrana nesănătoasă nu îl ajută, ţigările, alcoolul, drogurile şi mai mult decât atât emoţiile neplăcute. Îţi otrăveşti corpul iar apoi te întrebi de ce la o vârstă tânără te-ai îmbolnăvit şi eşti aproape de moarte. Tocmai pentru că ai uitat ce era mai esenţial, corpul tău fizic!
Lipsa de mişcare şi sport poate cauza apariţia unor boli
Viaţa înseamnă mişcare. Atâta timp cât tu eşti o persoană activă boala nu te poate prinde. Cei mai avizaţi sunt oamenii sedentari. Cei care stau şi nu fac nimic toată ziua, nici măcar nu se mişcă şi non stop stau pe internet şi calculator. Activitatea este foarte importantă pentru corpul şi sufletul tău. Chiar dacă lucrezi la un birou unde este necesar să stai mult timp pe scaun, alocă-ţi măcar o oră pe zi pentru a te plimba, a face exerciţii sau sport. Te va ajuta foarte mult. Atât la creier cât şi la restul organelor din corpul tău. Lipsa mişcării înseamnă stagnare iar viaţa nu iubeşte să stagneze. Viaţa este într-o continuă mişcare. Iar omul care este şi el într-o continuă mişcare este cel mai sănătos. În natură, aer liber sau chiar şi acasă începe să faci mişcare şi să îţi destinzi corpul fizic. Dacă nu doreşti să fii o persoană bolnăvicioasă, îţi recomand să te mişti căci doar mişcarea crează existenţa.
Ţi-am oferit 10 motive pentru care boala poate apărea în viaţa ta. Fiind conştient de ele şi evitându-le pe cât este posibil, vei reuşi să ai o viaţă sănătoasă şi plină de bucurie.