Misiunea în viață

 

Misiunea în viață sau destinul nostru

misiunea in viata

 Dragilor, cu siguranță mulți ați auzit de misiunea în viață. Dar presupun la fel de mulți ați și crezut că acesta este ceva ce îi privește numai pe oamenii cu adevărat speciali. Oameni cu capacități și talente speciale. Ei, în primul rând trebuie să vă spun că sunteți cu toții speciali. Și cu toții aveți o misiune în viață. Chiar dacă momentan nu știți de ea. Și simplul fapt că citiți acum acest rânduri, se datorează misiunii voastre în viață. Iar acest articol servește tuturor oamenilor care doresc să afle mai multe despre ce este misiunea în viață. Misiunea nu este ceva fantastic. Acesta este practic destinul pe care ni-l decidem. Direcția spre care ne îndreptăm. Dar misiunea mai reprezintă ceva. Și acest ceva este motivul pentru care o parte din oameni cred că misiunile sunt rezervate doar câtorva oameni foarte speciali, cum a fost de exemplu Iisus Hristos.

 

Ce este misiunea în viață?

 După cum am precizat mai sus, misiunea este un destin pe care noi ni-l stabilim de mici sau ni-l însușim când suntem mai mari. Este ceva ce simțim că este necesar să facem. Dar trebuie să vă spun că acest lucru este valabil pentru absolut toți oamenii de pe pământ. Nu există excepții. Diferența este că unii o simt, alții nu. Unii recunosc, iar alții neagă faptul că în inima și sufletul lor arde un dor de a face ceva pentru omenire. Ceva cu care să-i ajute pe ceilalți. Dragilor aceasta este misiunea în viață. Ceva ce vrei să dăruiești celorlalți și să ajuți la evoluția colectivă. Indiferent din ce punct de vedere, fie la tehnologie sau teologic, psihologic sau spiritual, științific sau fictiv.

 

Dar cum poți să contribui tu la evoluția omenirii?

 Tu poți contribui la evoluția omenirii cu foarte multe. Chiar dacă acum încă nu ești sigur de asta. Orice faci din inima ta, este contribuție pentru omenire. Nu contează că tu pictezi, sau proiectezi. Nu contează că tu ești tâmplar și asamblezi un scaun, sau ești scriitor și scrii despre un tâmplar. Absolut orice izvorăște din inima și sufletul tău, aparține de misiunea ta de viață. Și asta deoarece nu poți să faci nimic denigrant sau negativ din inimă. După cum vezi misiunea în viață poate fi foarte simplă. Și este ușor de urmat, parțial. De ce spun parțial? Pentru că, în cazul în care misiunea ar fi foarte ușor de urmat, fiecare om ar face asta.

 

Dar de ce nu-ți urmezi misiunea ta în viață?

 Tu nu-ți urmez misiunea în viață, în primul rând pentru că nu ai fost învățat să faci asta. Nu vreau să dau vina pe societate sau instituțiile statelor. Dar sunt puțini care își învață copii ca să-și urmeze inima. Urmarea misiunii poate părea de multe ori dificilă. Dar asta numai aparent și numai pentru cei care nu știu secretele din spatele misiunii.

 

Secretele din spatele misiunii

 Un prim secret din spatele misiunii este practic o introspecție riguroasă. Asta pentru a afla cine suntem noi cu adevărat. Prin introspecție nu mai luptăm cu exteriorul, ci ne clarificăm treburile din interiorul nostru. În al doilea rând este necesar să fii conștient că în momentul în care îți urmezi inima pentru desăvârșirea misiunii tale de viață, vei fi pus la încercări. Acestea pot fi grele sau ușoare în funcție de percepția ta asupra lor. Încercările sunt importante, deoarece acestea îți dau de înțeles că ești sau nu pe drumul cel bun. Acestea servesc și pe post de ghidare. În momentul în care îți urmezi inima și nu ai nici un obstacol sau provocare, poate însemna două lucruri:

 - Nu ești pe drumul tău

 - Ești super evoluat din toate punctele de vedere, deții echilibrul universal și posibil să fii un maestru înălțat. (acesta din urmă nu este imposibil, dar destul de rar, ca cineva să fie atât de conștient ca să poată înțelege viața cu asemenea profunzime)

 

Cum să afli misiunea ta?

 Misiunea în viață se poate afla relativ ușor, în cazul în care ai inima și mintea deschisă. În cele ce urmează voi prezenta câteva modalități care să te ajute în aflarea misiunii personale în viață. Dar înainte de asta, este necesar să-ți spun că poți avea chiar și mai multe misiuni în viață. Acestea ți se pot revela deodată, sau consecutiv. Asta înseamnă că poți parcurge mai multe misiuni în paralel, dacă le poți duce. Sau doar o misiune odată și după terminarea unei misiuni te apuci sau conștientizezi următoarea misiune.

 

Acum să vedem cum poți afla ce misiune ai în viață:

 1. Un prim pas este descoperirea pasiunilor și talentelor tale. Pentru asta este indicat să vezi ce ți-a plăcut foarte mult să faci când erai mic. Poate ți-a plăcut să desenezi, să dezasamblezi și să montezi jucăriile, Caută acele lucruri pe care le faci și acum cu drag și plăcere. Lucruri pe care le faci din inimă, chiar și atunci când nu ești plătit.

 2. Dacă ți-ai găsit pasiunile, vezi la care ai cea mai bună îndemânare, fie el comunicare verbală sau scrisă, fie o pasiune tehnică sau mecanică. Absolut nu contează domeniul sau nișa. Ceea ce contează să o faci cu plăcere și din suflet.

 3. Dacă ești bun la ceva, nu te lăsa și nu te mulțumi cu atâta. Dezvoltă-te mai departe. Ține pasul cu tendințele sau inovează și creează ceva ce nu a mai fost. Dezvoltă-ți creativitatea. Singura persoană pe care trebuie să o depășești ești doar tu. Fii mai bun în ceea ce faci, cu fiecare zi ce trece. Participă la cursuri de perfecționare. Fă tot posibilul să fii extraordinar de bun în ceea ce-ți place să faci.

 4. Poți să te dezvolți în mai multe domenii în cazul în care simți că trebuie să faci mai multe lucruri.

 5. Dacă îți place ceea ce faci cu siguranță nu te vei lăsa de ea până nu simți că ai contribuit cu ea la întreaga omenire.

 6. Dacă însă nu știi cu ce poți contribui celorlalți oameni, atunci îți recomand să cercetezi ce se cere, dar ceva mai important ar fii să observi tu și să vezi în sinea ta, de ce ar avea nevoie oamenii din punctul tău de vedere. Și sunt șanse ca tu să fii acel cineva care va dărui cel mai important lucru omenirii la momentul potrivit.

 7. Poți începe prin a vedea de ce are nevoie familia ta, prietenii tăi, localitatea în care stai, județul, țara, continentul și apoi întreaga omenire.

 Dacă te ghidezi după aceste aspecte aparent minore, cu siguranță vei afla misiunea ta. În cazul în care nu, probabil nu ești hotărât să faci asta și este bine. Fiecare va face asta când va simți. Un aspect important pe care mai trebuie să menționez este că misiunea în viață este ceva pentru care îți asumi responsabilitatea la cel mai înalt nivel. Și asta datorită faptului că vrei să faci ceva pentru omenire, iar acest lucru îți ridică simțul responsabilității. Eu sunt curioasă câți oameni responsabili voi vedea în perioada ce urmează. Iar voi dragilor să vă aduce-ți aminte că suntem cu toții la fel de speciali. Nu este nimeni mai special decât altul. Suntem egali, deoarece cu toții avem una sau mai multe misiuni în viață. Așadar baftă la descoperit misiuni.

{jcomments on}

Mai poți citi din Dezvoltare personală

Corpul uman ca și temp…

Corpul fizic poate să fie un aliat al creșterii interioare  Corpul fizic ne permite toate experi...

13 recomandări pentru …

Profitați de orele zilei: a face mai mult cu mai puțin  Cerințele de muncă, obligațiile perso...

Despre rezistența la s…

Ce înseamnă rezistența la schimbare?  De multe ori ne agățăm de credințe și comporta...

Cum să devii o persoan…

10 trucuri eficiente pentru a deveni o persoană matinală  A vă trezi devreme este mai mult dec...

15 recomandări pentru …

Identificarea factorilor de stres  Stresul este o reacție fiziologică pe care corpul nostru o ar...

5 chei esențiale pentr…

5 chei esențiale pentru fericire  Conform înțelepților de pe această planetă, fericirea este...

12 chei esențiale pent…

Ce este fericirea?  Fericirea este o stare subiectivă. Ceea ce face fericită o persoană poate c...

A călători este o inv…

A călători fără regrete  Există numeroase beneficii pe care le oferă călătoriile și cunoa...

Combate lenea în 12 pa…

De ce apare lenea?  Lenea poate apărea în orice moment, împiedicându-ne să fim productivi și...

12 recomandări pentru …

12 recomandări pentru a crește stima de sine  Se spune adeseori că nu poți iubi pe nimeni pân...

Incredibilele beneficii…

Să invităm tăcerea în viața noastră  Tăcerea poate fi extrem de benefică, mai ales pentru ...

Cum putem realiza criti…

Cum putem realiza critici constructive?  Criticile pot fi împărțite în două categorii: respec...

Arta de a-i asculta pe …

Greșelile comise atunci când credem că-i ascultăm pe ceilalți  A ști să ascultăm cu adevă...

Cum să ne eliberăm de…

Grijile excesive înseamnă o minte agitată  A trăi tot timpul preocupați sau îngrijora...

Cele 4 chei ale unei re…

  Hormonii și fericirea  Așa cum indică și numele său, o relație de cuplu se stabilește ...

Motivația, cheie esen…

  Principiile de bază ale motivației  A avea o motivație corectă este un aspect fundamental ...

Despre răbdare și per…

  Importanța de a fi răbdători și perseverenți  La modul general, răbdarea și perseveran...

Cum putem deveni mai in…

  Cum putem deveni mai inteligenți?  Vă preocupă diverse moduri în care puteți să vă ampl...

4 sfaturi pentru amplif…

  Ce este carisma?  Carisma este acea magie personală pe care o au anumite persoane și care se...

Cum putem combate amân…

  Cum putem combate amânarea?  Amânarea sau procrastinarea este acel “hoț al timpului” s...

Despre echilibrul minț…

  Despre echilibrul minții, corpului și spiritului  Te simți stresat sau epuizat sau ai senza...

6 obiceiuri bune pentru…

  Ce este optimismul?  Optimismul este acea capacitate pe care o au unele persoane de a privi ș...

9 obiceiuri pentru o di…

  9 obiceiuri pentru o dimineață perfectă  Majoritatea persoanele tind să fie foarte grăbit...

Arta de a dărui

  Cum să alegi cadourile potrivite fără să te stresezi  Dacă în fiecare an în perioada di...

10 motive pentru care b…

  10 motive pentru care boala poate apărea în viaţa ta  Oamenii din cele mai vechi timpuri au...

Emoțiile și cancerul …

  În cadrul acestui articol voi vorbi despre emoții și cancer și despre legătura din...

Ce este succesul?

  Care este definiția succesului?  Să răspunzi la această întrebare poate fi mai important ...

9 comportamente și ati…

  Sfaturi pentru a deveni mai împăcați cu noi înșine  Uneori, noi înșine ne provocăm nef...

Ce personalitate ai în…

  Culoarea ochilor îți arată ce personalitate ai  Se spune adesea că ochii sunt oglinda sufl...

12 sfaturi pentru a tr…

  Ce este fericirea?  Cu toții ne dorim să fim fericiți și să ne bucurăm de viață. Multe...

Lucrurile bune ale vie…

  Lucrurile bune ale vieții se cuceresc cu o inimă veselă  Cu toții ne dorim lucruri mai mul...

O mai bună imagine asu…

  Acceptarea corpului este punctul de pornire pentru o transformare pozitivă  Specialiștii afi...

5 exerciții pentru a a…

  Merităm și putem întâlni perechea minunată pentru sufletul nostru  Gândirea pozitivă, o...

Relațiile toxice

  6 lucruri pe care trebuie să le înveți din relațiile toxice  Relațiile... ...

Rezoluție de Anul Nou …

  Prezentul aduce fericire  Ființa umană modernă a devenit depresivă deoarece mint...

Cuvântul NU și între…

  Cuvântul NU și cum să te folosești de acesta  Bună dragilor, probabil că ...

Misiunea în viață

  Misiunea în viață sau destinul nostru  Dragilor, cu siguranță mulți ați ...

7 reguli pentru a te di…

  Disciplina, ingredientul necesar pentru reușită  Dintre toate ingredientele necesa...

5 motive ca să practic…

  1. Libertate.  Procesul iertării ne eliberează. Odată ce reușim să rezolvăm pr...

Cum să te motivezi ca …

  Motivația este foarte importantă dacă îți dorești să atingi obiectivele tale ...

10 moduri prin care gâ…

  Gândirea pozitivă te ajută foarte mult în viață, încearcă şi vei ved...

Respectați orologiul i…

  Învață să-ți respecți orologiul intern cu ajutorul Cronobiologiei  In fun...

Frica, cel mai mare du…

  Frica, dușmanul care ne reține de la realizări  Probabil mulți dintre voi s-au c...

Ierți, dar nu uiți?

  Ce este iertarea necondiționată?  Noi oamenii, suntem niște ființe cu adevărat ...

Afirmații pozitive pen…

  Ce sunt afirmațiile pozitive?  Afirmațiile pozitive sunt un instrument puternic pe...

Învață sa spui NU

  Câștigă respectul celorlalți învățând să spui NU  NU este un...

Confortul, pacoste sau …

  Confortul, pacoste sau plăcere?  Suntem în 2014, și putem observa o oarecare...

Tu ce ai vrut să fii, …

  Cum să devii, ceea ce ai vrut să devii și cum să-ți îndeplinești visele  ...

Nevoia de a avea drepta…

  Nevoia de a avea dreptate poate dăuna vieții noastre  Fiind și tu om probabil ai ...

Egoismul este iubirea a…

  Egoismul este iubirea autentică de care am uitat cu toții  Frumoasa noastră civil...

Cel mare dușman al tă…

  Cel mai mare dușman al tău este chiar în fața ta  Dragilor, noi oamenii sun...

Hormonii care ne contro…

  Hormonii reglează creșterea, dezvoltarea, metabolismul, funcția sexuală, starea de spiri...

Increderea in sine, zec…

  Află cum poți să-ți câștigi încrederea în sine, în zece pași n...

Afirmatiile sanatatii

  Doreşti să fii sănătos? Iată ce afirmaţii trebuie să faci  Orice om de pe pla...

Cum sa ne gestionam ban…

  Ştim cu adevărat să gestionăm banii sau îi cheltuim aşa cum vin?  Dacă e...

Cum sa combatem lenea

  Eşti o persoană leneşă sau ai tendinţa spre lene uneori? Află cum poţi să o combaţi...

Povestile frumoase ale …

  Cum îţi poţi spune poveşti frumoase şi pozitive care să te ajute în viaţă...

Imaginatia ne conduce v…

  Credeai că viaţa ta este condusă de cineva? Da e adevărat! Viaţa este condusă de imagi...

Iti iubesti viata sau o…

  Îţi iubeşti viaţa?  Viaţa este neasemuit de frumoasă, de darnică, de iub...

Invata din greselile pe…

  Greșelile pe care le faci sunt învățăturile tale cele mai bune  Înva...

Dorintele tale pot deve…

  Visătorii sunt cei care își îndeplinesc dorințele  Întotdeauna ...

Cum te trezesti diminea…

  Modul în care te trezeşti dimineaţa îţi arată cum îţi va fi înt...

Vindeca-ti sufletul pri…

  Suferințele și rănile vorbesc despre noi  Toţi am trecut prin suferinţe, faptel...

Traiesti in trecut si a…

  Trecutul îţi poate provoca boala  Suntem meniţi să fim sănătoşi. Câ...

Motivele pentru care ne…

  Află motivele îmbolnăvirii  Suflet frumos eşti mai sănătos decât &i...

Sanatatea prin cuvinte

  Sănătatea stă în cuvintele pe care le spuneți  Când spunem sănătat...

Găseste-ti un job din …

  Pasiunea ta îți poate aduce un job pe măsură, află cum  Oricine își...

Muncesti pentru bani sa…

  Află chiar acum dacă muncești pentru bani sau pentru tine  Să muncești este nec...

Emoțiile și cancerul:…

  Diagnosticul de cancer se poate transforma din dușman în aliat  Există foarte puține fraze...